Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

9 Redenen waarom je een vakantiehuis in Pattaya, Thailand, moet kopen

1.     Een huis in Thailand is een investering voor de toekomst

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het kopen van een huis in Thailand een even risicoloze investering als het kopen van een huis in traditionelere vakantiebestemmingen zoals Spanje of Italië. De aankoop van vastgoed in Thailand gaat gepaard met veel vooroordelen en ongefundeerde geruchten. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door onwetendheid.

Een eigen appartement in Thailand is een goede investering, ook vanuit economisch oogpunt. Het kopen van een eigen appartement als investering is in vele opzichten een unieke kans om de droom van een leven in het Land van de Glimlach te realiseren. Door bijvoorbeeld twee kleine appartementen aan te schaffen kunt u gedurende de rest van uw leven uw levensonderhoud en verblijf in Thailand financieren. U zou in uw eigen huis wonen tegen minimale maandelijkse huisvestingskosten van slechts ongeveer één euro per vierkante meter. Door uw appartement het hele jaar door deeltijds te verhuren kunt u gemakkelijk een rondreis naar Thailand terugverdienen en zelfs een bedrag overhouden om in uw levensonderhoud te voorzien. Daarnaast moet u rekening houden met de verwachte sterke waardestijging van vastgoed in Thailand's belangrijkste bestemming.

2.     Pattaya - de meest veelzijdige bestemming in Thailand

Pattaya heeft zijn imago als bestemming voor sekstoerisme of als rust- en recreatiebestemming van het Amerikaanse leger volledig vernieuwd. Prostitutiebuurten zijn hier, evenals in alle grote steden, nog steeds te vinden, maar zijn strikt geconcentreerd in de eigen zones. Phuket, dat ooit de reputatie van een luxe reisbestemming genoot, heeft bij veel toeristen een veel slechtere reputatie op het gebied van de seksindustrie. Vandaag de dag wordt Pattaya beschouwd als verreweg de meest veelzijdige stad van Thailand dankzij een breed scala aan activiteiten en attracties die voor iedereen toegankelijk zijn. Pattaya is een bruisende stad en een belangrijke toeristische bestemming met de beste winkels, restaurants en recreatieve activiteiten in Zuidoost-Azië. Zo kan u er gemakkelijk genieten van het luxueuze en veelzijdige leven, hoe lang u er ook verblijft. U vindt er alle mogelijke activiteiten behalve wintersporten. Hoewel Pattaya een grote stad is, liggen de rustige wijken ook direct naast het stadscentrum, zoals de Pratamnak- Heuvel waar de Siam Oriëntaalse projecten zich bevinden.

3.     Dagelijkse luxe voor iedereen

Een erg betaalbare prijs waardoor de levenskwaliteit in Thailand - en Pattaya in het bijzonder - een klasse apart is in vergelijking met bijvoorbeeld Spanje of Turkije. Met een beetje geld kunt u er zich dagelijks veel luxe permitteren, zoals was-, schoonmaak- en massagediensten. U kunt er ook dagelijks uiteten in leuke restaurantjes. Veel gepensioneerden die in Pattaya overwinteren, kunnen zich naar verluidt geen verblijf in Europa permitteren tijdens de winter. Een aanzienlijke meerderheid van de Thaise inwoners van Pattaya zorgt ervoor dat het prijsniveau veruit het goedkoopste is in vergelijking met andere belangrijke toeristische bestemmingen in Thailand - dagelijkse uitgaven zijn bijvoorbeeld 30% goedkoper in vergelijking met Phuket.

 

4.     Gezondheidsdiensten

De gezondheidszorg is veel beter dan in Europa. Met een reisverzekering kunt u in veel high-class ziekenhuizen, zoals het Bangkok Pattaya Ziekenhuis, direct behandeld worden. Zo kunnen operaties meteen plaatsvinden zonder een maandenlange wachttijd. In vrijwel elke hoek zijn er apotheken te vinden. De kosten van geneesmiddelen zijn slechts een fractie van de Europese prijzen. Voorschrift voor geneesmiddelen zijn er gemakkelijk te verkrijgen bij de verschillende klinieken in de stad.

5.     Boeddhistische dienstverleningscultuur

 Thailand wordt niet voor niets het Land van de Glimlach genoemd. De Thaise vriendelijkheid en servicegerichtheid is van een heel andere orde dan in Europese landen. Daarom is het zo gemakkelijk om verliefd te worden op Thailand. Hier vindt u elke dag iets nieuws.

6.     Klimaat

Het klimaat in Thailand is ideaal voor wie houdt van tropische warmte. De temperatuur blijft het hele jaar door rond de 32 graden (+/- 5 graden) - zelfs 's nachts. De koelste en droogste maanden zijn van november tot april, precies tijdens het toeristische seizoen. Mei is meestal de warmste maand en het regenseizoen is in september-oktober. De benaming “regenseizoen” is in Pattaya zeer misleidend. De regen duurt hier meestal slechts 1 à twee uurtjes, later op de dag, wat zorgt voor een aangename afkoeling. Ononderbroken regenval is zeer zeldzaam. Kortom, hier kunt u ook in het regenseizoen volop genieten van uw verblijf.

7.     De nabijheid van Bangkok zorgt voor afwisseling

Indien u iets niet kunt vinden in Pattaya, vindt u het ongetwijfeld in Bangkok. Bangkok is slechts een paar uur van Pattaya verwijderd. De internationale luchthaven van Suvarnabhumi ligt op iets meer dan een uur rijden en vanaf daar kunt u gemakkelijk overal in Azië reizen met slechts enkele tientallen euro's op zak. Daarom is het interessant om vanuit Pattaya weekendtrips te maken naar bestemmingen die vanuit Europa te duur zouden zijn.

8.     Paradijs voor fijnproevers

Door haar ligging en populariteit heeft Pattaya inwoners van over de hele wereld. Bijgevolg vindt u hier keukens uit meer dan 100 verschillende landen. In dit gastronomische paradijs vindt u duizenden restaurants in verschillende prijscategorieën. In het goedkoopste geval kunt u in Thaise restaurants goed eten voor minder dan 1 euro.

9.     Golfparadijs

In de omgeving van Pattaya vindt u ongeveer 30 golfbanen van verschillende niveaus op 45 minuten rijafstand. Groene toeslagen variëren van vijf euro tot 100 euro. Het spelen wordt gemakkelijk gemaakt via tientallen bars die dagelijks uitstapjes naar golfbanen organiseren, inclusief ontbijt, transport en zakopslag.

 

Bron: Siam Oriental

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen in Thailand: hoe zit dat?

Heb je ooit gedroomd van het bezitten van een huis in een tropisch paradijs? Thailand biedt tal van mogelijkheden voor internationale kopers en expats.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Investeren in een tweede huis in Thailand

Thailand wordt steeds populairder als vakantiebestemming bij toeristen en bij investeerders. Het land heeft dan ook heel wat te bieden op vlak van cultuur en natuur. Bovendien is de lokale bevolking erg gastvrij en geniet je het hele jaar door van lekker weer. Thailand is het ideale vakantieland en een uitstekende bestemming voor een tweede huis!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden