Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiehuis kopen in Turkije. Is dit het moment?

De euro is in Turkije steeds meer lira waard. Bovendien is de spaarrente lager dan ooit. Veel buitenlanders grijpen deze kans om goedkoop een tweede woning in Turkije te kopen.

Dalende prijzen Turks vastgoed

Uit cijfers van het Turks statistisch instituut TurkStat blijkt dat de woningverkopen aan buitenlanders in juli 2018 stegen met 65% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit komt doordat de euro steeds meer Turkse lira waard is. De meeste kopers zijn afkomstig uit het Midden-Oosten. Nu de prijzen dalen, hebben ook steeds meer Europeanen interesse. Woningen zijn vandaag 15 tot 20 procent goedkoper dan in het begin van 2018.

Turkije aangenaam vakantieland

Normaal is er weinig vraag van Belgen en Nederlanders naar Turks vastgoed, onder andere door de verstoorde diplomatieke relaties. Maar de daling van de lira trekt nu logischerwijs veel buitenlandse kopers aan. Buitenlanders hebben vaak een vertekend beeld van Turkije, waardoor ze het niet aandurven om te investeren in een vakantiewoning. Het is nochtans een aangenaam vakantieland. Er is 3.000 km kustlijn, prachtige bergen, je kan skiën, je kan lekker uit eten gaan voor een appel en een ei. Investeren in onroerend goed in Turkije is momenteel een slimme zet. Uiteraard moet je voorzichtig en selectief zijn want Turken blijven meesters in het onderhandelen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen op Bali: Alles wat je moet weten

Droom je ervan om een vakantiewoning te kopen op Bali? Deze tropische parel staat bekend om zijn adembenemende stranden, culturele rijkdom en gastvrije bevolking. Maar voordat je die droom waarmaakt,

Bekijk

Alles wat je moet weten over verhuren en de verhuurlicentie in Turkije

Ben jij de trotse eigenaar van een vakantiehuis in Turkije en overweeg je om deze te verhuren? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verhuurlicentie en de regelgeving waarmee je te maken krijgt. In dit blogartikel nemen we je stap voor stap mee door alles wat je moet weten om je vakantiehuis te verhuren in Turkije.

Bekijk

Een vakantiehuis kopen in Turkije: iets voor jou?

Ben je op zoek naar een plek onder de zon waar je ontsnappingen uit het dagelijkse leven kunt vinden, zonder daarbij een fortuin kwijt te zijn? Heb je al eens nagedacht over de mogelijkheden die Turkije biedt voor potentiële huizenkopers zoals jij?

Bekijk

Een huis kopen in Polen: Stap voor stap naar jouw vakantiewoning

Ben je op zoek naar je eigen plekje onder de Poolse zon (of sneeuw), een plek waar elke dag aanvoelt als vakantie? Polen biedt een schat aan opties voor Nederlanders die dromen van een vakantiewoning.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden