Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een thuis iets verder weg van huis

Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving…En wanneer je dan eindelijk je droom appartement of -woning gevonden hebt, volgt er vaak nog een extra uitdaging. Het inrichten. Want hoe begin je eigenlijk aan het uitkiezen, aankopen en vooral transporteren van je meubelen in of naar het buitenland? We helpen je graag op weg met enkele belangrijke tips & tricks om bij de hand te houden!

·        Voor je start is het belangrijk om rekening te houden met het doel en de doelgroep van de woning. Kies je voor vakantieverhuur of niet, richt je op gezinnen met (jonge) kinderen, of is het enkel voor vakanties met je eigen partner of gezin? Deze keuzes zorgen vaak voor de nood aan een andere aanpak én inrichting. 

·        Op vakantie spendeer je het grootste deel van de dag buiten. Besteed dus zeker genoeg aandacht aan het terras. Vrolijke kleuren, houten terrasmeubels en (valse) planten vormen de basis van vele gezellige momenten.

·        Een vakantiewoning dient om te ontspannen. Of het nu voor jezelf is of voor vakantieverhuur, het volledige interieur zou deze sfeer moeten uitstralen. Daarmee bedoelen we een aangename flow, geen te zware/donkere meubelen en opgewekte kleuren bijvoorbeeld; maar evengoed alles gericht op gemak. Dat wil zeggen, voorzie voldoende opbergruimte en kies voor makkelijk te onderhouden materialen.

·        Bezoek lokale winkeltjes, marktjes, … om unieke (decoratie) items te scoren. Local treasures zorgen voor een extra vakantiegevoel en weerspiegelen vaak perfect de regio of omgeving waar je verblijft.

Een-thuis-iets-verder-weg-van-huis

Sunny styles & smiles

Kortom, het inrichten van een vakantiehuis pak je anders aan dan het inrichten van je eigen huis hier in België en Nederland. In het buitenland mag het zeker wat exotischer of een tikkeltje opvallender. Als we denken aan heerlijke zomeravonden onder de Spaanse zon, mogen we zeker ook denken aan kleuren als terracotta, mosterdgeel of azuurblauw. Ook ruwere materialen komen vaker aan bod. De typische Ibiza/Boho-stijl bijvoorbeeld met veel lichte kleuren, rotan, bamboe en linnen. Hoe lichter en luchtiger, hoe beter!

Te huur: huis onder de zon

En onthoud dus dat het een andere aanpak vergt als je een huis koopt in het buitenland met zicht op vakantieverhuur. Kort samengevat? Voor het interieur in je vakantiewoning kies je best een stijl die je onmiddellijk in de juiste sfeer brengt, die tegelijk een groot deel van je doelgroep aanspreekt maar ook past binnen de stijl of plaats van je zuiderse woning. Het mag dus echt wel wat dromeriger, maar zeker in een verhuurverhaal mag je niet moeten inboeten op kwaliteit.

Vind je het nog steeds moeilijk om deze uitdaging tot een goed einde te brengen? Het is natuurlijk altijd een optie om enkele interieurspecialisten (in binnen- of buitenland) in te schakelen om je hiermee te helpen. Zij weten perfect de beste combinaties en materialen uit te kiezen en de juiste knopen door te hakken.

Dit artikel is geschreven door: Casa Nova Vastgoedstyling

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droomt u ervan een vakantiehuis in Zwitserland te kopen?

Bent u de prachtige Alpen van Zwitserland aan het overwegen als locatie voor uw tweede huis? Of bent u een investeerder die zijn portfolio wil uitbreiden met een vakantiehuis in dit adembenemende land? De aankoop van een woning in Zwitserland kan een uitstekende beslissing zijn, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In deze blogpost nemen we u mee door de belangrijkste aandachtspunten, zodat u goed voorbereid bent en volop kunt genieten van uw Zwitserse avontuur.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen aan de Belgische kust?

Stel je voor dat je wakker wordt met het geluid van golven die zachtjes tegen de kust slaan. Een frisse zeebries waait door je open raam en je proeft de zee al bijna. Klinkt dit als een droom? Voor velen is het hebben van een vakantiewoning aan de Belgische kust een langgekoesterde wens. Maar waar begin je? Welke locaties zijn populair? Wat zijn de voordelen? In deze blogpost geven we je alle antwoorden.

Bekijk

Populaire locaties voor de aankoop van een vakantiewoning in België

Heb je ooit gedroomd van een vakantiewoning waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en volledig kunt ontspannen? Of ben je wellicht op zoek naar een slimme investering in de vastgoedmarkt? België biedt tal van prachtige locaties die perfect zijn voor de aankoop van een vakantiewoning.

Bekijk

Alles wat je moet weten over verhuren en de verhuurlicentie in Turkije

Ben jij de trotse eigenaar van een vakantiehuis in Turkije en overweeg je om deze te verhuren? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verhuurlicentie en de regelgeving waarmee je te maken krijgt. In dit blogartikel nemen we je stap voor stap mee door alles wat je moet weten om je vakantiehuis te verhuren in Turkije.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden