Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Oostenrijkse huizenmarkt door het dak

De Oostenrijkse huizenmarkt is het afgelopen jaar door het dak gegaan en dit leidt momenteel tot schaarste op de Oostenrijkse huizenmarkt. 

Het kopen van een vakantiewoning in binnen- en buitenland is razend populair. Oostenrijk staat al jaren bovenaan in de lijstjes als favoriete land voor een tweede huis. Dat is ook wel begrijpelijk, want het land heeft een enorme traditie als vooraanstaand vakantieland met een grote aantrekkingskracht op vakantiegangers uit alle Europese landen.

De grote vraag naar woningen in Oostenrijk heeft de afgelopen jaren al geleid tot een ware bouwhausse. Daarnaast worden bestaande, veelal wat gedateerde hotels, omgebouwd tot luxe appartementen. De trend hierbij is dat er veel aandacht is voor uitstraling, comfort en boutique-style.

Oostenrijkse-huizenmarkt-door-het-dak

De behoefte aan het kopen van een vakantiewoningen in Oostenrijk leidt wel tot schaarste. De vraag naar huizen in Oostenrijk is in 2022 met 6,7% gestegen terwijl het aanbod maar met 1% is toegenomen. Dit heeft ook een behoorlijke prijsstijging tot gevolg gehad. Gemiddeld in Oostenrijk 7,1% met uitschieters naar Steiermark met 9,4% en Karinthië zelfs met 12,4%.

Bron: Statistik Austria, OeNB, Remax
Dit artikel is geschreven door: Jeroen van der Werff (NextHome B.V.)

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiehuis met Zweitwohnsitz kopen in Oostenrijk

Ben je van plan om een vakantiewoning te kopen in Oostenrijk? Dan moet je zeker zijn dat het huis beschikt over een vergunning om als Zweitwohnsitz te gebruiken. Zonder vergunning riskeer je om een boete te krijgen.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden