Bezoek de beurs

29 - 30 januari 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 18 - 20 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Investeren: Een tweede huis kopen in Nederland

Veel mensen dromen van een tweede woning. Een leuk huis op een mooie bestemming om in de weekenden en de vakanties naartoe te gaan en een heerlijke tijd door te brengen met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Zo’n tweede huis wordt vaak een echt familiehuis, waar tal van leuke momenten beleefd worden en mooie herinneringen ontstaan.

Tweede huis kopen in Nederland als investering

Tweede huizen in Nederland zijn erg populair vandaag. Niet enkel omdat het zo leuk is maar ook omdat het een aantrekkelijke investering is. Dit komt door de lage rente en het feit dat spaargeld op de bank zo goed als niks opbrengt. Een vakantiehuis kan je, behalve het zelf te gebruiken natuurlijk, ook verhuren. Zo sla je twee vliegen in één klap: je gaat voordelig op vakantie én je haalt extra inkomsten uit je vakantiehuis.

Vakantie in eigen land

Ook corona speelt een grote rol in de toegenomen interesse in Nederlandse vakantiehuizen. Veel mensen hebben de afgelopen tijd ontdekt hoe mooi Nederland is en dat het niet altijd nodig is om naar het buitenland op vakantie te gaan. In sommige vakantieparken moet je vandaag op de wachtlijst staan om een huis te kunnen kopen.

Uitenlopende prijsklasses

De mensen die een vakantiewoning kopen worden alsmaar jonger. Vijf jaar geleden waren het vooral 60-plussers, terwijl het vandaag meestal kopers zijn van rond de 57 jaar. Ook veertigers met kinderen kopen een vakantiehuis. Het bedrag dat mensen uitgeven aan een tweede huis verschilt sterk. Er bestaan vakantiehuizen in alle prijscategorieën. Algemeen kunnen we stellen dat huizen in Zeeland het duurst zijn en op de Veluwe het goedkoopst. Hoe meer water in de buurt (zee, meer,…), hoe duurder de vakantiewoning. Er is vandaag een enorme vraag naar huizen van minder dan €100.000 . Ook woningen boven de €200.000  zijn in trek. 

Denk goed na voor je een vakantiehuis in Nederland koopt

Een tip voor je op zoek gaat naar een vakantiehuis in Nederland: denk goed na over wat je precies wilt. Ga niet impulsief over tot een aankoop en laat je niet enkel leiden door emoties. Zijn er voldoende slaapkamers voor je kinderen en kleinkinderen? Ligt het huis niet te afgelegen? Moet er nog veel geklust en gerenoveerd worden? Het zijn allemaal zaken die je op een rijtje moet zetten. Zo vind je makkelijker het vakantiehuis van je dromen!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

NVM: Vakantiewoning ongekend populair

Door de coronacrisis waren we de afgelopen tijd meer thuis en brachten velen de vakantie door in eigen land. Hierdoor kreeg de verkoop van vakantiewoningen in Nederland een flinke boost. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (VVM) stegen de prijzen van vakantiehuizen aanzienlijk in 2020.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden