Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Investeren: Een tweede huis kopen in Nederland

Veel mensen dromen van een tweede woning. Een leuk huis op een mooie bestemming om in de weekenden en de vakanties naartoe te gaan en een heerlijke tijd door te brengen met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Zo’n tweede huis wordt vaak een echt familiehuis, waar tal van leuke momenten beleefd worden en mooie herinneringen ontstaan.

Tweede huis kopen in Nederland als investering

Tweede huizen in Nederland zijn erg populair vandaag. Niet enkel omdat het zo leuk is maar ook omdat het een aantrekkelijke investering is. Dit komt door de lage rente en het feit dat spaargeld op de bank zo goed als niks opbrengt. Een vakantiehuis kan je, behalve het zelf te gebruiken natuurlijk, ook verhuren. Zo sla je twee vliegen in één klap: je gaat voordelig op vakantie én je haalt extra inkomsten uit je vakantiehuis.

Vakantie in eigen land

Ook corona speelt een grote rol in de toegenomen interesse in Nederlandse vakantiehuizen. Veel mensen hebben de afgelopen tijd ontdekt hoe mooi Nederland is en dat het niet altijd nodig is om naar het buitenland op vakantie te gaan. In sommige vakantieparken moet je vandaag op de wachtlijst staan om een huis te kunnen kopen.

Uitenlopende prijsklasses

De mensen die een vakantiewoning kopen worden alsmaar jonger. Vijf jaar geleden waren het vooral 60-plussers, terwijl het vandaag meestal kopers zijn van rond de 57 jaar. Ook veertigers met kinderen kopen een vakantiehuis. Het bedrag dat mensen uitgeven aan een tweede huis verschilt sterk. Er bestaan vakantiehuizen in alle prijscategorieën. Algemeen kunnen we stellen dat huizen in Zeeland het duurst zijn en op de Veluwe het goedkoopst. Hoe meer water in de buurt (zee, meer,…), hoe duurder de vakantiewoning. Er is vandaag een enorme vraag naar huizen van minder dan €100.000 . Ook woningen boven de €200.000  zijn in trek. 

Denk goed na voor je een vakantiehuis in Nederland koopt

Een tip voor je op zoek gaat naar een vakantiehuis in Nederland: denk goed na over wat je precies wilt. Ga niet impulsief over tot een aankoop en laat je niet enkel leiden door emoties. Zijn er voldoende slaapkamers voor je kinderen en kleinkinderen? Ligt het huis niet te afgelegen? Moet er nog veel geklust en gerenoveerd worden? Het zijn allemaal zaken die je op een rijtje moet zetten. Zo vind je makkelijker het vakantiehuis van je dromen!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiewoning kopen van een Spaanse bank

Wil je weten wat Spaanse banken te bieden hebben uit faillissementsverkoop? Lees alle tips in dit blog

Bekijk

Nieuwe uitspraak inzake Nederlandse box 3

Berekende de Nederlandse fiscus de aftrek ter voorkoming van dubbele belastingheffing wel op de juiste manier? 

Bekijk

Tweede huis overdragen aan kind bij leven verstandig of niet?

Denk je er aan je huis aan je kinderen te geven bij leven? Dan wil je dit doen met de minst mogelijke belastingen. Is het verstandig of niet? Lees er alles over

Bekijk

Een vakantiehuisje kopen: waar moet ik aan denken?

Van de locatie en het budget tot hoeveel onderhoud de woning nodig heeft. Hier een aantal punten die je helpen bij het kiezen van een vakantiehuisje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden