Bezoek de beurs

17 - 19 maart 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Investeren: Een tweede huis kopen in Nederland

Veel mensen dromen van een tweede woning. Een leuk huis op een mooie bestemming om in de weekenden en de vakanties naartoe te gaan en een heerlijke tijd door te brengen met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Zo’n tweede huis wordt vaak een echt familiehuis, waar tal van leuke momenten beleefd worden en mooie herinneringen ontstaan.

Tweede huis kopen in Nederland als investering

Tweede huizen in Nederland zijn erg populair vandaag. Niet enkel omdat het zo leuk is maar ook omdat het een aantrekkelijke investering is. Dit komt door de lage rente en het feit dat spaargeld op de bank zo goed als niks opbrengt. Een vakantiehuis kan je, behalve het zelf te gebruiken natuurlijk, ook verhuren. Zo sla je twee vliegen in één klap: je gaat voordelig op vakantie én je haalt extra inkomsten uit je vakantiehuis.

Vakantie in eigen land

Ook corona speelt een grote rol in de toegenomen interesse in Nederlandse vakantiehuizen. Veel mensen hebben de afgelopen tijd ontdekt hoe mooi Nederland is en dat het niet altijd nodig is om naar het buitenland op vakantie te gaan. In sommige vakantieparken moet je vandaag op de wachtlijst staan om een huis te kunnen kopen.

Uitenlopende prijsklasses

De mensen die een vakantiewoning kopen worden alsmaar jonger. Vijf jaar geleden waren het vooral 60-plussers, terwijl het vandaag meestal kopers zijn van rond de 57 jaar. Ook veertigers met kinderen kopen een vakantiehuis. Het bedrag dat mensen uitgeven aan een tweede huis verschilt sterk. Er bestaan vakantiehuizen in alle prijscategorieën. Algemeen kunnen we stellen dat huizen in Zeeland het duurst zijn en op de Veluwe het goedkoopst. Hoe meer water in de buurt (zee, meer,…), hoe duurder de vakantiewoning. Er is vandaag een enorme vraag naar huizen van minder dan €100.000 . Ook woningen boven de €200.000  zijn in trek. 

Denk goed na voor je een vakantiehuis in Nederland koopt

Een tip voor je op zoek gaat naar een vakantiehuis in Nederland: denk goed na over wat je precies wilt. Ga niet impulsief over tot een aankoop en laat je niet enkel leiden door emoties. Zijn er voldoende slaapkamers voor je kinderen en kleinkinderen? Ligt het huis niet te afgelegen? Moet er nog veel geklust en gerenoveerd worden? Het zijn allemaal zaken die je op een rijtje moet zetten. Zo vind je makkelijker het vakantiehuis van je dromen!

Gerelateerde berichten

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Bekijk

Een vakantiewoning in het buitenland overdragen aan je kinderen

Als eigenaar van een vakantiewoning in het buitenland denk je er misschien over na om de woning bij leven al over te dragen aan je kinderen. Dit kan zijn omdat je er zelf steeds minder naartoe gaat en het onderhoud en de zorg voor de woning te zwaar worden. Vaak speelt er nog een andere factor mee, met name dat de overdracht van de woning bij leven fiscaal interessanter is dan wanneer de kinderen ze erven. Dit klopt echter niet: overdracht bij leven kan zelfs leiden tot meer belastingen

Bekijk

Rendement op spaargeld? Investeer in een tweede huis

De afgelopen jaren neemt, mede door de lage rente, de animo voor een tweede woning van voornamelijk geïnteresseerden tussen 35 en 65 jaar enorm toe.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden