Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Kaapverdië: waar moet je op letten?

Misschien droom je van een vakantiewoning onder de zon. De Kaapverdische eilanden, met zijn betoverende stranden en vriendelijke cultuur, kan zomaar de perfecte locatie zijn voor uw tweede thuis. Zeker op de eilanden Boa Vista en Sal worden prachtige woningen aangeboden.

Maar hoe begin je aan zo'n avontuur? Wat moet u allemaal weten voordat je de sprong waagt? In dit artikel lopen we door het aankoopproces, de relevante wetten en regels, de belastingen, en wijzen we op enkele valkuilen. Ook beschrijven we hoe een bezoek aan de Second Home Beurs een rol kan spelen in het inkoopproces.

Het aankoopproces van een woning in Kaapverdië

Het kopen van een vakantiewoning op Kaapverdië vereist gedegen voorbereiding en onderzoek. Het proces begint met het vinden van de juiste vakantiewoning die past bij uw wensen en budget. Online zoeken, een beurs bezoeken en contact opnemen met lokale makelaars kan hierbij een eerste stap zijn. Vervolgens is het belangrijk dat u begrijpt hoe het koopproces in Kaapverdië werkt, wat aanzienlijk kan verschillen van Nederland.

Een lokale advocaat in de arm nemen is essentieel. Deze kan u begeleiden door het proces, van het controleren van het eigendomsrecht tot het verzekeren dat alle vergunningen in orde zijn. De koop van de vakantiewoning gaat meestal via een voorlopig koopcontract, gevolgd door de definitieve overdracht bij de notaris, waarbij alle relevante belastingen worden betaald.

Wetten en Regels bij je aankoop

Kaapverdië kent zijn eigen set wetten en regels voor vastgoedtransacties. Het is belangrijk op de hoogte te zijn van zaken als bouwvoorschriften en eventuele beperkingen voor buitenlandse kopers. Een lokale advocaat kan u adviseren over de specifieke wetgeving die van toepassing is op uw situatie. Informeer ook zeker bij de makelaar waar je de vakantiewoning koopt welke wetten en regels er van toepassing zijn op de vakantiewoning die je wilt kopen.

Belastingen bij aankoop van een vakantiewoning op Kaapverdië

Bij de aankoop van een vakantiewoning in Kaapverdië komen verschillende belastingen kijken. Denk hierbij aan overdrachtsbelasting, jaarlijkse onroerendezaakbelasting, en mogelijk inkomstenbelasting op huurinkomsten als u besluit je vakantiehuis te verhuren. Het is cruciaal om een duidelijk beeld te hebben van deze fiscale verplichtingen voordat u je de aankoop afrondt.

Een vakantiewoning kopen in Kaapverdië

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Zoals bij elke vastgoedinvestering, zijn er valkuilen waar je op moet letten. Overhaaste beslissingen, onvoldoende onderzoek doen naar de locatie of de verkoper, en het niet grondig controleren van de juridische status van de vakantiewoning kunnen leiden tot problemen. Zorg ervoor dat u een realistisch beeld heeft van de onderhoudskosten en de betrouwbaarheid van de vastgoedmarkt op uw gekozen locatie.

Laat je informeren op de Second Home Beurs

Nu vraagt u zich wellicht af, "Hoe kan ik al deze informatie efficiënt verzamelen?" Hier komt de Second Home Beurs om de hoek kijken. Dit evenement biedt potentiële kopers een unieke kans om alles te leren over het kopen van een vakantiewoning in het buitenland, inclusief Kaapverdië.

Door een bezoek aan de beurs kunt u:

- Direct spreken met (lokale) makelaars en experts.
- Seminars bijwonen over het kopen van vastgoed, gepresenteerd door experts.
- Exclusieve deals en aanbiedingen ontdekken die alleen beschikbaar zijn voor beursbezoekers.

Een goed geïnformeerde beslissing is een slimme beslissing. De Second Home Beurs biedt je de kennis en connecties die u nodig heeft om met vertrouwen uw droom van een vakantiewoning op Kaapverdië te realiseren.

Een huis kopen Kaapverdië; de conclusie

Een vakantiewoning kopen op Kaapverdië is een spannende onderneming met veel aspecten om rekening mee te houden. Door u grondig voor te bereiden, op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving, en de valkuilen te vermijden, kunt u deze droom met succes en zonder onaangename verrassingen realiseren. En vergeet niet, een bezoek aan de Second Home Beurs kan een waardevol onderdeel van uw voorbereiding zijn. Bent u klaar om de eerste stap te zetten op weg naar uw vakantieparadijs? We zien je graag op de Second Home Beurs!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden