Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Investeren in Zuid-Afrika, het gedroomde land voor levensgenieters

Zuid-Afrika beschikt over adembenemende natuur, een prachtige kustlijn van meer dan 3000 km en veel mooie steden. Je kan er lekker en gezond eten en proeven van heerlijke topwijnen. Met tal van accommodaties die zeer ‘Europees’ aandoen is het de gedroomde plek voor levensgenieters én het ideale land voor wie wil investeren in vakantievastgoed.

Natuur à volonté

In Zuid-Afrika vind je een prachtige natuur en een rijke fauna en flora. De grote troef is de enorme diversiteit van het land: er zijn wildparken, strand, bergen, steden en dorpen, botanische tuinen, natuurreservaten en woestijnen. Zuid-Afrika wordt niet voor niets ‘de wereld in één land’ genoemd! Een safari in een nationaal wildpark (zoals het bekende Krugerpark) of in een van de vele privé-wildparken is een onvergetelijke ervaring. Je gaat er niet alleen op zoek naar de ‘big five’ (leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn) maar ook naar de vele andere wilde dieren, vogels en reptielen die in de Afrikaanse bush leven.

Genieten van het leven

Zuid-Afrika is de ideale vakantiebestemming voor sportievelingen. Het land beschikt over heel wat golfbanen en je kan er diepzeeduiken, surfen, mountainbiken, paragliden, bergbeklimmen, benjispringen… Hier verveel je je geen seconde! Bovendien schijnt in Zuid-Afrika de zon bijna elke dag. Letterlijk – een warm en aangenaam klimaat vrijwel het hele jaar door – maar ook figuurlijk want de bevolking van ‘The Rainbow Nation’ is erg vriendelijk en gastvrij. Een pluspunt is dat Zuid-Afrika in dezelfde tijdzone ligt als België dus je hebt geen last van een jetlag. En last but not least: de Afrikaanse taal lijkt sterk op Nederlands. Hier lees je zonder problemen menukaarten, kranten etc.

Wondermooi Kaapstad

Kaapstad is volgens veel wereldreizigers de mooiste stad van de wereld. Ze ligt tussen de Tafelbaai en de Tafelberg, een imposante kanjer die 1068 meter boven de stad uittorent. De naam is afgeleid van de speciale vorm van de berg, die volledig tot zijn recht komt met een ‘tafelkleed’ erop, zijnde een wolkenmassa die net boven de berg zweeft. Met een kabelbaan geraak je bij de top. Wie over een goede conditie beschikt, kan naar boven wandelen/klimmen. Het uitzicht op de berg is uniek!

Heerlijke topwijnen

De wijnbouw van Zuid-Afrika vindt zijn oorsprong in 1652, toen de eerste Europeanen (Vlamingen en Nederlanders) voet op Zuid-Afrikaanse bodem zetten. Vandaag is Zuid-Afrika een van de grootste wijnproducenten ter wereld. Je kan hier tientallen wijndomeinen bezoeken, vooral rond Stellenbosch en Paarl, en er proeven van heerlijke topwijnen.

Het hele jaar vakantie

Doordat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons. Het winterseizoen loopt van juni tot en met augustus. Dit zijn de koelste en droogste maanden. 's Nachts is vorst en sneeuw mogelijk maar overdag lopen de temperaturen echter meestal weer op tot aangename waarden tegen de 20 graden. Het zomerseizoen loopt van december tot en met februari. Wil je ontsnappen aan de Belgische winter? Dan is Zuid-Afrika de ideale winterzonbestemming. Maar ook tijdens onze zomer is het interessant om naar het land af te reizen gezien de milde plaatselijke winters. Combineer het uiterst gunstige klimaat van Zuid-Afrika met de vele bovengenoemde troeven van het land, en je weet: Zuid-Afrika is een klein paradijs! Het is een uitstekende keuze voor wie wil investeren in een vakantieverblijf.

Hoedspruit: de ongerepte Afrikaanse bush

Als je de aankoop van een tweede verblijf in Zuid-Afrika overweegt, is Hoedspruit een aanrader. Het kleine dorp in safaristijl is vlot bereikbaar vanuit Johannesburg (430 km) met de auto en met het vliegtuig. Hoedspruit wordt vaak ‘het mooiste gedeelte van Zuid-Afrika’ genoemd omdat het de enige plaats is in het land waar de echte, ongerepte Afrikaans bush nog bestaat. Daarom is het een geliefkoosde bestemming van veel toeristen, net als het nabijgelegen Kruger Park en veel andere privé-wildreservaten. In Hoedspruit vind je winkels, supermarkten, restaurants… Kortom, een aantrekkelijk toeristisch centrum voor een vakantieverblijf. Er zijn bovendien veel Belgische en Nederlandse huiseigenaars, die samen een gezellige club hebben opgericht.

Interessante prijzen

In Zuid-Afrika geniet je volop van het leven en kom je tot rust. De grond- en huizenprijzen liggen een pak lager dan in België. Voor een stuk grond betaal je tussen 37.000 € en 123.000 €. Een huis heb je vanaf 148.000 €, waarbij je nog eens 25.000 € moet rekenen voor de inrichting. De maandelijkse kosten hangen af van hoeveel je het huis gebruikt. Gebaseerd op 3 maanden gebruik per jaar ga je best uit van 350 € kosten per maand. Dit is inclusief poetsvrouw (1 keer per week), onderhoud van het zwembad, water, elektriciteit en belastingen. Deze gunstige prijzen maken van Zuid-Afrika een interessante plek om een tweede verblijf te kopen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Een vakantiehuis kopen als alternatief voor lage spaarrente

ABN-AMRO is de eerste grote bank die de rente op spaargeld heeft verlaagd naar 0 procent. De kans bestaat dat andere banken zullen volgen. En de Nederlander? Die spaart gewoon door blijkt uit cijfers van de Nederlandsche Bank. Daaronder bevinden zich ook spaarders die op zoek zullen gaan naar alternatieven om hun geld wel te kunnen laten renderen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden