Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Keuze vaker voor Noors onroerend goed

Er is een toename van Nederlanders die kiezen voor een veilige belegging in Noors onroerend goed. De Noorse economie toont zich dan ook sterk ten opzichte van de Europese economie. En ook de kroon staat ijzersterk ten opzichte van de euro. Bovendien gedijt de huizenmarkt er al jaren goed.

Goede rendementskansen in verhuur

Uit cijfers van het Noorse makelaarsverbond (EFF) blijkt dat tussen 2005 en 2012 de gemiddelde vierkante meterprijs met bijna 50% is gestegen. En die tendens zet nog steeds voort. Daar komt bij dat slechts 3% van de Noorse huizenbezitters zijn eigendomprofessioneel verhuurt, terwijl de vraag veel groter is. Vooral plaatsen waar in de toeristische sector en voorzieningen wordt geïnvesteerd, zoals ski- en golffaciliteiten, ziet PortulaBouw & Ontwikkeling BV een sterke stijging van de vraag.

Luxe bungalows winnen het van de eenvoud

PortulaBouw & Ontwikkeling BV ziet vooral de groei in luxe bungalows sterk toenemen. Vaak voorzien van ruime kamers en moderne faciliteiten als sauna en jacuzzi. Het zijn dan ook de luxere huizen die het goed doen in de verhuursector. Professioneel verhuur wordt door de overheid nog eens extra gestimuleerd door investeerders de mogelijkheid te bieden om de 25 % btw op investeringen aftrekbaar te maken.

Bereikbare rust en ruimte zijn gewild

Los van de financiële beweegredenen, signaleert Erik van Riessen van PortulaBouw & Ontwikkeling BV ook een toenemende hang naar rust en ruimte. Mede om deze reden zit Noorwegen als vakantiebestemming of voor een tweede huis al jaren in de lift. Bovendien is de bereikbaarheid door snellere bootverbindingen en prijsvechters in het vliegverkeer aanzienlijk verbeterd.

Bron: Portula Bouw & Ontwikkeling BV

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Bekijk

Vijf redenen om te investeren in een Noors vakantiehuis

Vijf redenen waarom investeren in vastgoed in Noorwegen een slimme zet kan zijn.

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Noorwegen: tips en aandachtspunten

Hoe bewandel je nu het pad naar jouw droomhuis in dit prachtige Scandinavische land? Je leest het hier

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden