Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Markt voor tweede woning herstelt

De markt voor de tweede woning herstelt zich, ondanks het nog steeds bijzonder sombere consumentenvertrouwen volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In september vindt een nieuwe editie van de Second Home International (SHI) beurs plaats. Na het teleurstellende jaar 2011 vinden vanaf het voorjaar 2012 meer bezoekers hun weg naar de Jaarbeurs Utrecht. In België lijkt het alsof de crisis aan de inmiddels gelijknamige beurs die jaarlijks wordt georganiseerd in Brussel en Gent voorbij is gegaan, getuige de steeds toenemende bezoekersaantallen vanaf de eerste editie van het evenement.

Motief

Primair kopen nog steeds veruit de meeste mensen een tweede woning voor eigen genot. Op de vraag: “Wat is op dit moment uw belangrijkste motief voor aanschaf van een woning of beleggingsobject in het buitenland?” wordt als volgt gereageerd:

Vastgoed als alternatief voor aandelen?

Het is interessant te constateren wat het advies en de motivatie is van beursanalisten. Berichten hierover treft u dagelijks aan via de media. Omdat advies per aandelenportefeuille verschillend is, is persoonlijk raadgeving van uw adviseur op dit moment misschien wel bijzonder gewenst.
De huidige koersen uit de AEX Index zijn geen uitnodiging om te kopen. Dan maar weer terug naar de (spaar)banken? Op basis van de te verwachten rentevergoeding voor uw spaargeld tegenover de huidige inflatie, die in Nederland twee keer zo hoog is als het gemiddelde in het eurogebied, achten wij dit minder aantrekkelijk. Aanschaf van vastgoed is het buitenland biedt meer perspectief. Maar laat u zich hierbij vooral goed adviseren en begeleiden. Neem geen onnodige risico’s.

Oriënteren en gratis toegang tot Second Home International

Als u nieuwsgierig bent wat aan vastgoed in het buitenland te koop wordt aangeboden, dan is zoeken via internet tegenwoordig niet meer weg te denken. Soms ziet u echter door de bomen het bos niet meer. Een goede mogelijkheid om persoonlijk contact te hebben met aanbieders van buitenlands vastgoed is tijdens de enige overgebleven beurs voor de tweede woning. Bezoek Second Home International in de Jaarbeurs Utrecht van 20 tot en met 22 september of in Brussels Expo van 27 tot en met 29 september.

Geraadpleegde bronnen: CBS, Europese bureau voor de statistiek Eurostat, RTL Nieuws, DFT.nl, VNU Exhibitions Europe, Fairs Consult

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom een vakantiehuis op Texel kopen een goede opties is?

Heb je ooit gedroomd van een vakantiehuis waar je even helemaal tot rust kunt komen? Misschien heb je wel eens aan Texel gedacht, het grootste Waddeneiland van Nederland. Maar waarom zou Texel een goede keuze voor jou zijn

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op de Veluwe, een mooi stukje Nederland

De Veluwe, een van de mooiste en meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen overwegen om hier een vakantiewoning te kopen. Maar waarom zou je eigenlijk een vakantiewoning op de Veluwe moeten kopen?

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

De toekomst van Box-3 voor vakantiewoningen

Het is een heet hangijzer bij eigenaren van een vakantiewoning. Hoeveel belasting betaal ik over mijn bezit? De laatste jaren is er veel commotie rondom de Box-3, de belasting op vermogen zoals sparen, beleggen en vastgoed. Een nieuw stelsel is al jaren in de maak en zorgt voor onzekerheid.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden