Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Macedonië, de nieuwe bestemming voor een tweede huis?

Kent u  Macedonië al?! met haar ongerepte natuur, heldere bronnen en het oudste en meest schone meer van Europa: het meer van Ohrid. Dit land biedt u alles wat u wenst bij de gedachte aan een vakantieland in Zuid-Europa en nog veel meer! In de huidige tijd willen we blijven genieten van onze vakanties, van onze welverdiende rust én zijn we zelfs bereid daarin extra te investeren. Maar natuurlijk wel graag binnen een aantrekkelijk klimaat, niet alleen qua zonuren maar ook financieel willen we er warmpjes bij blijven zitten. Om die reden willen wij u graag laten kennismaken met Macedonië en het meer van Ohrid.

Houdt u van culinair en cultuur?

Kom naar het land van Alexander de Grote en Isis en bewonder de recent gevonden bodemschatten uit de oudheid. Drink de wijn die ook bij de Romeinen zo geliefd was van de druiven gerijpt op de hellingen van het beroemde wijngebied "Stobi". De stad Ohrid, aan het gelijknamige meer gelegen, beschikt over een rijke, turbulente geschiedenis en cultuur, terug te vinden in eeuwenoude orthodoxe kerkjes met bijzondere fresco's en iconen. De plaats heeft voorts een markt waar Macedoniërs hun koopwaren aanbieden, zoals honing, fruit en groenten. In de zomer heeft Ohrid echt allure met zijn vele barretjes en disco’s. Ook vinden er dan diverse festivals plaats zoals het Balkan folklorefestival.

Houdt u van actie en sportiviteit?

Ontdek Macedonië met haar oneindige skigebieden in de winter en watersportmogelijkheden in de zomer. Ook kunt u prachtige wandelingen maken in de bergen rondom het meer van Ohrid.

Wilt u even helemaal niets misschien?

Zie u zelf liggend aan het kristal heldere water van het oudste meer van Europa onder een heerlijk warme zon. Vervolgens wandelt u 's avonds naar  één van de sfeervolle terrasjes om te genieten van het heerlijke eten wat de Macedonische keuken u biedt.

Bent u wellicht opzoek naar een gezonde omgeving?

De regio Ohrid in Macedonië staat bekend om de uiterst gezonde lucht en de talrijke waterbronnen. Veel mensen met reumatische- en hartklachten omschrijven het klimaat door de ligging  van Regio Ohrid als zeer aangenaam, mede door de droge lucht en de koelere nachten. De maximale dagtemperatuur in de zomer ligt daar tussen de 25°C en 35°C en van het water tussen 22°C en 26°C. De nachten zijn lekker koel doordat het meer op 700 m hoogte ligt.

Of u nu houdt van cultuur en oudheid of van wandelen in de natuur, bent u die watersporter of juist die strandliefhebber, houdt u van de bergen en de rust of kiest u voor vertier en gezelligheid, met een tweede woning in Macedonie kan het allemaal! Een schitterende omgeving, rijke cultuur, laag prijsniveau maar vooral een gastvrij volk! De stad Ohrid biedt de bezoeker werkelijk alles wat de toerist van een moderne badplaats mag verwachten maar dan wel in een eeuwenoude ambiance wat dit gebeid zo aantrekkelijk maakt. Ohrid, Macedonië is schoonheid en pracht,  cultuur en vertier, nooit een saai moment en toch de totale rust kunnen vinden als u die verlangt.  Het is er gewoonweg heerlijk, en dat op maar 2,5 uur vliegen van A'dam of Brussel!

Laat u verrassen door Macedonië!

Bron: BNC Group

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Macedonië wint aan populariteit

De democratische economie van Macedonië is er na een korte en kleine crisis weer helemaal bovenop. De economische groei in Macedonië klom afgelopen jaar omhoog naar

Bekijk

Uw tweede huis als een gezonde investering

Waar denk u aan bij het kopen van een tweede huis; Is de woning wel mooi, courant, mijn smaak en van deze tijd ? Wat is de koopprijs? Wat krijg ik er eigenlijk voor? Hoe is de ligging? is het makkelijk bereikbaar? Is er wel gezelligheid in de buurt? Hoe is het uitzicht? Hoe is het Juridisch geregeld? Wordt ik wel geheel eigenaar, is er een kadaster ? Hoe is de kwaliteit van de bouw? Heb ik garantie? Gaat de rest van mijn familie hier ook van genieten? Zijn de mensen daar vriendelijk? Is dit al met al voor mij wel een ,,gezonde’’ investering? Allemaal zaken die erg belangrijk kunnen zijn in de tijd van nu, in ons snelle en hectische leven!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden