Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Tips & tricks bij de aankoop van een tweede woning in Turkije

In de laatste jaren is de aandacht van buitenlandse investeerders voor onroerende goederen  in Turkije toegenomen. Verschillende factoren spelen in deze evolutie mee. Economische, geografische-klimaat, aanwezigheid van gemeenschappelijke normen met EU, lage prijzen van de huizenmarkt, aantrekkelijk belastingsstelsel en politieke stabiliteit ondanks de situatie in het Midden- oosten zijn enkele factoren die in het voordeel van Turkije meespelen.

De vastgoedsector in Turkije is een belangrijke sector en neemt ook een belangrijke plaats in binnen de economie. Vooral in de laatste 20 jaar, parallel aan de ontwikkeling van de bouwsector is het vastgoed -of onroerend goed sector sterk gegroeid en zo ook de vraag van kandidaat-kopers vanuit binnenland en buitenland.

Volgens de gegevens van 2013 hebben 130.000 buitenlanders, burgers uit 90 verschillende landen, in Turkije onroerende goederen aangekocht en hebben zich in Turkije gevestigd. De populairste steden waar buitenlanders zich vestigen zijn de volgende: Antalya (Alanya, Kas, Kemer, Manavgat), Mugla (Fethiye, Marmaris, datça, Bodrum, Köycegiz, Dalaman), Aydin (Kusadasi, Didim, Izmir (Cesme, Foça, Dikili, Bergama), Bursa, Hatay, Canakkale, Kapadokya…

Zoals in alle andere landen zijn bij aankoop van een tweede huis in Turkije de volgende punten belangrijk om mee rekening te houden:

Bezoek Turkije meerdere malen en neem uw tijd om na te gaan waar in Turkije u graag zou willen wonen. Hou hiervoor ook rekening met uw huidige en toekomstige situatie. Vergelijk meerdere projecten, indien u op plan koopt bezoek zeker ook de reeds afgewerkte projecten van de projectontwikkelaar.
Laat uw compromis op voorhand aan experten lezen vooraleer te ondertekenen. Bouw voldoende waarborgen in uw contract. Hou er rekening mee dat indien een geschil voor de rechtbank komt, dit veel kosten met zich meebrengt en veel tijd in beslag neemt zoals dit ook het geval is in België en andere landen.
Laat nagaan of alle vergunningen reeds in orde zijn; dat de bouwheer financieel solvabel is. Controleer de details op de Eigendomsakte (TAPU) indien u een bestaande woning aankoopt. Hou er rekening mee dat de taak van een notaris in Turkije niet hetzelfde is als de taak van de notaris in België en dat het niet tot zijn taak behoort om na te gaan of alle vergunningen in orde zijn. Door preventief alle onderzoeken te laten uitvoeren door samen te werken met gekwalificeerde juridische experts of advocatenkantoren gespecialiseerde in eigendomrecht en wetgeving over buitenlandse investeringen of een tweede woning in Turkije, voorkomt u latere problemen.

Bron: Just in Case Consultancy Office (EU- Turkey)

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Waarom je in 2020 een vakantiewoning in Turkije moet kopen

Turkije, een land van economie, tradities, cultuur, sociale contacten en toerisme. Met zijn natuurlijke schoonheid en zijn historische rijkdom, wordt Turkije de hoek van de hemel genoemd.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden