Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Geld terug voor bezitters tweede woning in Frankrijk

Honderden Nederlanders krijgen geld terug van de belastingdienst in Frankrijk, omdat ze te veel belasting hebben betaald bij het verkopen of verhuren van hun tweede huis in Frankrijk. Dat blijkt uit een verklaring van het Franse ministerie van Financiën.

Het Europese Hof van Justitie oordeelde eerder dit jaar dat Frankrijk geen sociale premies mag heffen bij niet-ingezetenen die al elders in Europa sociale premies betalen over hun inkomen. Iemand die in Nederland woont en werkt en een tweede woning in Frankrijk heeft, valt dus normaal gezien onder het sociale stelsel in Nederland. Als Frankrijk dan ook nog sociale bijdragen zou heffen, is dat in strijd met het EU-recht. Ook de Franse Raad van State is van mening dat deze zware heffing op tweede woningen niet mag.

Het Franse ministerie van Financiën trekt, na de eerdere besluiten van de Franse Raad van State en het Europees Hof van Justitie, de belasting met terugwerkende kracht in. Betrokkenen krijgen alleen geld terug als ze officieel bezwaar aantekenen.

Bron: Accountancy van morgen

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen op Bali: Alles wat je moet weten

Droom je ervan om een vakantiewoning te kopen op Bali? Deze tropische parel staat bekend om zijn adembenemende stranden, culturele rijkdom en gastvrije bevolking. Maar voordat je die droom waarmaakt,

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Een huis kopen in Polen: Stap voor stap naar jouw vakantiewoning

Ben je op zoek naar je eigen plekje onder de Poolse zon (of sneeuw), een plek waar elke dag aanvoelt als vakantie? Polen biedt een schat aan opties voor Nederlanders die dromen van een vakantiewoning.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden