Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Tweede woning in Macedonië erg populair

Wellicht is rekening houden met de kosten voor levensonderhoud bij de aankoop van een tweede woning nog niet zo ’n gek idee, er bestaan namelijk grote verschillen tussen de diverse landen in Europa. Zo is Noorwegen verreweg het duurste (vakantie)land om te leven, gevolgd door Denemarken, Zwitserland en IJsland. Macedonië is in Europa qua levensonderhoud het goedkoopst, wel de helft goedkoper dan Nederland. Daarnaast is Macedonië ronduit het meest populair ten opzichte van andere goedkope bestemmingen; het land heeft een ieder veel te bieden. Het ligt centraal en is goed bereikbaar met directe vluchten vanuit diverse grote steden als Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

Grote verschillen in lokale prijsniveaus

Het ene vakantieland is veel duurder dan het andere. Dit kan voor onaangename verrassingen zorgen in de vaste en variabele kosten. Zoals onderhoud, energie kosten, maar ook het prijsniveau in winkels, restaurants, supermarkten, tankstations , taxi’s enz. Voor de consument die een tweede huis wil kopen in het buitenland, loont het om de verschillende kosten tussen landen goed in kaart te brengen, alvorens te beslissen. Macedonië als kandidaat lid van de EU, is een land in (weder) opkomst, waardoor je als toerist nog het gevoel hebt dat de bevolking erg blij is dat je het land komt bezoeken. Deze vriendelijkheid en gastvrijheid maken een verblijf in Macedonië onvergetelijk.

Dit werelderfgoed gebied omvat veel cultuur en historie. (Phillipus de 2e vader van Alexander de Grote, de Via Ignatia). Winkels en markten, terrassen, vele sport- en uitgaans mogelijkheden. Gezelligheid voor jong en oud in een magische en pure setting die wordt beschermt door Unesco. Daarnaast is vakantie vieren en leven in Macedonië uitermate gezond voor uw portemonnee, want het prijspeil is lekker ouderwets. Het uitgaansleven is mede hierdoor een feest.

Investering wordt geregistreerd

Bij aankoop van een onroerende zaak in Macedonië bent u verzekerd dat uw investering geregistreerd wordt in het elektronisch kadaster. Hieruit kan worden vastgesteld dat het voornamelijk Nederlanders en Belgen zijn die deze ,,parel van de Balkan’’ en dit belasting paradijs al ontdekt hebben. Zij weten ook al dat de maandelijkse lasten daar geen grote belasting zijn voor hun portemonnee; de prijzen van Elektra zijn circa € 0,045 per kilowatt. De prijs van water circa 0,30 per 1 m3. Onroerende zaak belasting eigenaren circa 0,10%-0,20% per jaar afhankelijk van het object. Dagelijkse kosten; een drankje op een A1 terras circa € 0,80, een warme lunch met drankjes circa € 5,00 p.p., een 3 gangen diner met wijn circa € 10,00 p.p., een Taxi rit 15-20 km circa € 5,00, een liter diesel aan de pomp circa € 0,80, een liter euro loodvrij circa € 1.10 ( prijzen zomer 2015).

Ook het belastingklimaat in deze Navo-lidstaat is een verademing, men kent namelijk maar een tarief voor inkomen en winst belasting. Er wordt in Macedonië namelijk maar 10% belasting geheven. De zogenaamde "flat tax".

Daarnaast is Ohrid in 2014 uitgeroepen tot ,,de beste kleine stad’’ voor bezoekers in Europa.

Bron: BNC

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Macedonië wint aan populariteit

De democratische economie van Macedonië is er na een korte en kleine crisis weer helemaal bovenop. De economische groei in Macedonië klom afgelopen jaar omhoog naar

Bekijk

Uw tweede huis als een gezonde investering

Waar denk u aan bij het kopen van een tweede huis; Is de woning wel mooi, courant, mijn smaak en van deze tijd ? Wat is de koopprijs? Wat krijg ik er eigenlijk voor? Hoe is de ligging? is het makkelijk bereikbaar? Is er wel gezelligheid in de buurt? Hoe is het uitzicht? Hoe is het Juridisch geregeld? Wordt ik wel geheel eigenaar, is er een kadaster ? Hoe is de kwaliteit van de bouw? Heb ik garantie? Gaat de rest van mijn familie hier ook van genieten? Zijn de mensen daar vriendelijk? Is dit al met al voor mij wel een ,,gezonde’’ investering? Allemaal zaken die erg belangrijk kunnen zijn in de tijd van nu, in ons snelle en hectische leven!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden