Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur 29 sept. - 1 okt. 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Nederlander investeert weer in tweede huis

Sinds vier jaar neemt de belangstelling onder Nederlanders voor een vakantiewoning in binnen- en buitenland gestaag toe. Niet alleen de animo, maar ook het aantal transacties zijn in de eerste helft van 2016 explosief gestegen. In het voorjaar groeide het aantal bezoekers aan de Second Home Beurs in Jaarbeurs Utrecht met 45 procent tot 7.974. De najaarseditie wordt van 23 tot en met 25 september in de Jaarbeurs Utrecht georganiseerd.

Opmerkelijk is dat de doelgroep steeds breder wordt. Een tweede huis is niet alleen weggelegd voor 50-plussers, maar ook jongere mensen vanaf 35 jaar zien een vakantiewoning steeds meer als een uitstekende belegging vanwege de verhuurinkomsten en secundair de mogelijk positieve waardeontwikkeling van het vastgoedobject. Overigens is het belangrijkste aankoopmotief voor een tweede woning nog steeds om er vooral zelf van te genieten. Er heeft de afgelopen jaren wel duidelijk een verschuiving plaatsgevonden. De populairste landen voor een tweede woning of beleggingsobject zijn Spanje, Oostenrijk en Nederland. Maar ook landen als Frankrijk, Italië en Portugal blijven traditioneel in trek. Portugal is voor het eerst prominent aanwezig tijdens de komende Second Home Beurs met een paviljoen.

Informatievoorziening

Het kopen van vastgoed vergt een goede voorbereiding. Anders dan in Nederland hebben we in het buitenland te maken met andere wetten en regels, die soms per regio sterk kunnen verschillen. Daarnaast dienen we rekening te houden met een andere taal, cultuurverschillen en gewoontes. Zelfs de rol van bijvoorbeeld de notaris kan wezenlijk verschillen met de functie die de notaris in Nederland vervult in het belang van zowel de verkopende als aankopende partij.
Speciaal voor de bezoekers van de Second Home Beurs is er een dagelijks lezingenprogramma, waarbij men geïnformeerd wordt op welke wijze tot een succesvolle aankoop gekomen kan worden, ongeacht waar en bij wie uiteindelijk wordt gekocht.

Denk daarbij aan onderwerpen als:
•    Fiscale aspecten van uw tweede woning in het buitenland en emigratie;
•    Bespaar geld met de aankoop van vastgoed in het buitenland;
•    Een tweede (t)huis op Curaçao ook aantrekkelijk als investering;
•    Fiscaal-juridische aspecten van uw tweede woning in Spanje;
•    Financiering van uw huis in Frankrijk;
•    Fiscaal/juridische aspecten van kopen in Frankrijk;
•    Tweede Huis in Bonaire;
•    Uw tweede huis succesvol verhuren;
•    Blijf de baas over uw vakantiehuis!
•    En per land lezingen over het kopen van een (tweede) woning in Italië, Griekenland, Oostenrijk, Noorwegen, Verenigde Staten, Portugal en Macedonië.

Deze lezingen zijn gratis bij te wonen voor bezoekers van de beurs. Het programma staat vermeld op de website van de organisatie en in de beurscatalogus, die u ontvangt bij de entree van dit evenement. U kunt persoonlijk kennismaken met maar liefst 150 organisaties met aanbod uit ruim 25 verschillende landen.

Zoekfunctie

Internet is en blijft het belangrijkste platform om te zoeken naar een tweede woning. Aanbod is er in overvloed, ondanks dat men als geïnteresseerde vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Daar wil de organisatie van de Second Home Beurs graag op inspringen door zelf actueel aanbod te presenteren van voornamelijk exposanten die ook actief zijn op de beurs. Uiteindelijk zijn de persoonlijke contacten met aanbieders van vastgoed essentieel voor het vertrouwen. Niemand koopt op afstand een woning via internet zonder persoonlijk contact te hebben gehad met de bemiddelaar en locatie en het object ter plaatse te hebben gezien. Het ligt voor de hand om tijdens deze vastgoedbeurs voor een tweede woning op onderzoek uit te gaan en kennis te maken met aanbieders, maar ook met deskundigen zoals advocaten, fiscalisten en andere onafhankelijke partijen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiehuisje kopen: waar moet ik aan denken?

Van de locatie en het budget tot hoeveel onderhoud de woning nodig heeft. Hier een aantal punten die je helpen bij het kiezen van een vakantiehuisje.

Bekijk

Woning kopen in Spanje? De belangrijkste documenten op een rij

Verzamel voor een veilige koop de belangrijkste documenten over je Spaanse woning. Lees hier welke

Bekijk

Belastingaangifte vakantiewoning in het buitenland

Wist je dat Nederland vermindering van box 3 belasting geeft? Hoe dat precies zit? Daar gaan we in onderstaand artikel op in.

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden