Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning kopen in Nederland populair

Mede door de lage rente blijft een vakantiewoning kopen erg in trek. Naast buitenlands vastgoed blijft het kopen van een vakantiehuis in eigen land ook erg populair. In 2016 werden er in Nederland 20% meer vakantiewoningen verkocht dan het jaar ervoor.

Vakantiehuis alternatief voor lage rente

Door de lage rente investeren veel landgenoten liever in een tweede woning dan hun spaargeld op de bank te laten staan, waar het nauwelijks iets opbrengt. Nieuwe, luxueuze huizen of appartementen zijn het populairst. In 2016 werden maar liefst 1200 nieuwe vakantiewoningen gebouwd: een record! De gemiddelde transactieprijs van een tweede verblijf bedroeg 140.000 € in 2016, wat 4% hoger is dan in 2015.

Noord-Holland populaire regio voor aankoop vakantiehuis

In het kustgebied van Noord-Holland werden in 2016 de meeste nieuwe vakantiewoningen gebouwd – maar liefst 350. De regio is trouwens niet enkel populair bij Nederlanders maar ook bij Duitsers en Belgen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom een vakantiehuis op Texel kopen een goede opties is?

Heb je ooit gedroomd van een vakantiehuis waar je even helemaal tot rust kunt komen? Misschien heb je wel eens aan Texel gedacht, het grootste Waddeneiland van Nederland. Maar waarom zou Texel een goede keuze voor jou zijn

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op de Veluwe, een mooi stukje Nederland

De Veluwe, een van de mooiste en meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen overwegen om hier een vakantiewoning te kopen. Maar waarom zou je eigenlijk een vakantiewoning op de Veluwe moeten kopen?

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

De toekomst van Box-3 voor vakantiewoningen

Het is een heet hangijzer bij eigenaren van een vakantiewoning. Hoeveel belasting betaal ik over mijn bezit? De laatste jaren is er veel commotie rondom de Box-3, de belasting op vermogen zoals sparen, beleggen en vastgoed. Een nieuw stelsel is al jaren in de maak en zorgt voor onzekerheid.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden