Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning kopen in Nederland populair

Mede door de lage rente blijft een vakantiewoning kopen erg in trek. Naast buitenlands vastgoed blijft het kopen van een vakantiehuis in eigen land ook erg populair. In 2016 werden er in Nederland 20% meer vakantiewoningen verkocht dan het jaar ervoor.

Vakantiehuis alternatief voor lage rente

Door de lage rente investeren veel landgenoten liever in een tweede woning dan hun spaargeld op de bank te laten staan, waar het nauwelijks iets opbrengt. Nieuwe, luxueuze huizen of appartementen zijn het populairst. In 2016 werden maar liefst 1200 nieuwe vakantiewoningen gebouwd: een record! De gemiddelde transactieprijs van een tweede verblijf bedroeg 140.000 € in 2016, wat 4% hoger is dan in 2015.

Noord-Holland populaire regio voor aankoop vakantiehuis

In het kustgebied van Noord-Holland werden in 2016 de meeste nieuwe vakantiewoningen gebouwd – maar liefst 350. De regio is trouwens niet enkel populair bij Nederlanders maar ook bij Duitsers en Belgen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

De toekomst van Box-3 voor vakantiewoningen

Het is een heet hangijzer bij eigenaren van een vakantiewoning. Hoeveel belasting betaal ik over mijn bezit? De laatste jaren is er veel commotie rondom de Box-3, de belasting op vermogen zoals sparen, beleggen en vastgoed. Een nieuw stelsel is al jaren in de maak en zorgt voor onzekerheid.

Bekijk

Voordelen en nadelen van een vakantiewoning kopen

Een eigen toevluchtsoord in de natuur: wat komt er allemaal bij kijken? We zetten de voordelen en nadelen op een rij

Bekijk

Spaanse belastingen en het kopen van een vakantiewoning

Raak voordat je een vakantiewoning koopt in Spanje vertrouwd met de Spaanse belastingen. Hier de belangrijkste op een rij

Bekijk

Staatssecretaris Van Rij licht box-3 stelsel toe tijdens Second Home beurs in Maastricht

De Second Home beurs in Maastricht kijkt uit naar de komst van staatssecretaris Van Rij op zondag 21 januari. Tijdens de beurs, die zaterdag 20 en 21 januari gehouden in de Mecc Maastricht, licht hij in seminar 1 om 12:00 uur het nieuwe box-3 stelsel toe. Veel (tweede) woningbezitters en potentiële kopers hebben vragen rondom dit thema. Een uitgelezen kans om onduidelijkheden te verhelderen en vragen te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden