Een tweede huis kopen in Valencia

Spanje heeft alle troeven in huis voor een heerlijk verblijf: een aangenaam klimaat, mooie steden, prachtige stranden, lekker eten, pittoreske dorpen, de gastvrije bevolking,… “Spanje is en blijft hét topland voor wie een tweede woning wil kopen in het buitenland. Hoewel de huizenprijzen alweer gestegen zijn sinds de crisis, liggen ze nog altijd een stuk lager dan ervoor. In combinatie met de lage rente blijft het interessant om hier te investeren in vastgoed. De vraag stijgt dan ook jaar na jaar. De politieke onstabiliteit in Griekenland en Turkije heeft er zeker ook mee te maken. In Spanje zit Valencia de laatste jaren in de lift als vakantiebestemming. Het is een unieke stad die enorm veel te bieden heeft,” vertelt Erwin Hartgring van Spaanse Droomhuizen/Makelaar Valencia.

Hoe verklaar je de stijgende populariteit van Valencia?
“Het is een trend dat mensen meer interesse hebben om te wonen in (grote) steden. Vroeger stond ‘een vakantiewoning in Spanje’ bijna synoniem aan een villa met zwembad aan de kust. Vandaag geven veel mensen de voorkeur aan een appartement of huis in of rond de stad. Vooral dertigers en veertigers voelen zich aangesproken door het bruisende stadleven. Ze denken: als we een dagje naar zee willen, dan verplaatsen we ons toch gewoon vanuit de stad? En gelijk hebben ze. Veel stadsappartementen worden ook gekocht als investering door ouders voor hun kinderen die in Valencia studeren, of om te verhuren. Geld op de bank levert immers toch niets op. Bovendien ligt de prijs per vierkante meter in Valencia momenteel veel lager dan in Barcelona en Madrid.”

Waarom zou jij mensen aanraden om te kiezen voor Valencia om een woning te kopen?
“Valencia heeft zoveel te bieden. De Costa Blanca en de Costa Del Sol zijn fantastische bestemmingen maar Valencia mag niet over het hoofd gezien worden. Het is, na Madrid en Barcelona, de derde stad van Spanje. Valencia is een bruisende stad waar het hele jaar door van alles te doen is. Vooral Las Fallas, het grootste straatfestival van Spanje en misschien wel van Europa, is niet te missen in maart. In Valencia eet je trouwens de beste paella van Spanje want hier vindt het gerecht zijn oorsprong. De stad is ook de grootste leverancier van sinaasappels ter wereld. Je ziet ze werkelijk overal! Nog een belangrijke troef: de bereikbaarheid. De luchthaven ligt op amper 20 minuten van het stadscentrum. De stad is ook goed toegankelijk met de trein, tram, metro, auto of fiets en taxi´s zijn goedkoop. Dus als je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een villa met zwembad in de buitengebieden rond Valencia dan zijn deze ook prima verbonden met de stad door middel van metro!”

Wat maakt Valencia nog uniek?
“Valencia ligt aan het strand, net als Barcelona overigens. Uniek is dat de stad over een breed, uitgestrekt zandstrand beschikt met mooie boulevards, palmbomen en veel leuke beach bars en restaurant. Dit is niet te vergelijken met het kleine stadsstrand van Barcelona. Ook op cultureel vlak kom je in Valencia ruimschoots aan je trekken. Er zijn tal van kerken, musea en architecturale hoogstandjes. Denk maar aan het Unesco erfgoed ‘La Lonja’ of het hypermoderne ‘Ciudad de las Artes & Sciencias’. Valencia is de perfecte combinatie van cultuur en ontspanning. Toch is het er nog minder toeristisch dan aan de Costa’s. Je krijgt er nog meer het gevoel van een dorp, met sfeervolle straten en levendige binnenpleinen. Ik ben ervan overtuigd dat dit veel mensen aanspreekt.”

Hoe zit het met het klimaat in Valencia?
“Valencia beschikt misschien wel over het aangenaamste klimaat van Europa. De gemiddelde dagtemperatuur bedraagt 22 graden en de zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar! Ook in de winter is het hier heerlijk vertoeven.”

Hoe ziet een appartement in Valencia er gemiddeld uit?
“De gemiddelde koper is op zoek naar een stadsappartement met 2 slaapkamers en 2 badkamers van ongeveer 90 à 100 m². Een terras is helaas moeilijk in de stad. Qua prijs moet je denken aan 150.000 tot 200.000 euro voor een bestaand appartement. Hou er rekening mee dat er vaak nog renovatiewerken nodig zijn. Dit is wel een stuk goedkoper dan in Noord-Europa. Er is trouwens in het algemeen (nog) weinig nieuwbouw in Valencia. De schaarse nieuwbouwprojecten die er zijn, richten zich doorgaans op de eigen jeugd en zijn niet altijd beschikbaar voor buitenlandse investeerders. Als je dus op zoek bent naar een nieuwbouwwoning of -appartement in Spanje, zijn de Costa Blanca of de Costa Del Sol wellicht betere opties.”

Welke tips kan je geven aan geïnteresseerde kopers?
“Als je eraan denkt om een tweede woning te kopen in Valencia, is het goed om eerst op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Wil je een huis in de stad, net erbuiten of meer in het binnenland? Goed om weten is dat Valencia-stad bestaat uit 19 wijken (‘barrios’) met elk hun eigen sfeer, bijzonderheden én prijzen. Ik kan iedereen aanraden om een eindje rond te lopen of te rijden in een bepaalde buurt, er eens te gaan eten, de sfeer op te snuiven enzovoort. Van zodra je een beter zicht hebt op de gewenste locatie(s), kun je een makelaar contacteren. Zo kan die je gerichter en sneller helpen bij je zoektocht, wat je tijd bespaart en misschien wel bepaalde frustraties voorkomt.”

5 goede redenen om een woning te kopen in Valencia
1. Breed en uitgestrekt zandstrand
2. Goede bereikbaarheid
3. Het aangenaamste klimaat van Spanje
4. Levendige stad waar nog een soort dorpsgevoel heerst
5. Ideale mix van cultuur en ontspanning

Bron: Makelaar Valencia

Gerelateerde berichten

Bekijk

BTW-regeling bij de aankoop van een vakantiewoning

Ga je een vakantiewoning kopen dan heb je de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen. Om voor deze terugvordering in aanmerking te komen moet je uiteraard wel aan een paar regels voldoen. We zetten ze op een rijtje!

Bekijk

Hoe bereken je het rendement van een vakantiewoning?

Een vakantiewoning kopen is een uitstekende manier om je geld slim te investeren én om te genieten van je eigen plek onder de zon. Als je je tweede huis (gedeeltelijk) verhuurt, kan je er bovendien een mooi rendement uit halen.

Bekijk

Hoe financier ik mijn vakantiehuis

Als je droomt van een eigen vakantiehuis, is een van de eerste dingen waar je aan denkt: hoe ga ik dat betalen? Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje!

 

Bekijk

Meer verkoop vakantiewoningen dankzij Coronacrisis

Het gaat erg goed met de verkoop van vakantiewoningen in Nederland. Er worden niet alleen veel meer woningen verkocht – ook de prijs per woning is de afgelopen maanden flink gestegen. Dat blijkt uit een rondgang door het Financieel Dagblad.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden