Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur 29 sept. - 1 okt. 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een chalet kopen, waar moet u op letten

Gaat u een chalet kopen als recreatiewoning.Een chalet leent zich uitstekend als recreatiewoning waar u het hele jaar in kunt genieten, zowel ’s zomers als ’s winters. Waar moet u nu op letten bij uw zoektocht naar een geschikt chalet?

Het ontwerp van de chalets groeit mee met de hoge wensen die de klanten vandaag de dag stellen aan exterieur, interieur en comfortniveau. Maar ook op gebied van duurzaam en energieneutraal bouwen volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. 6-Persoons chalets van 14 meter lang, 5 meter breed zijn al lang geen uitzondering meer. Of zelfs chalets met 2 verdiepingen die qua grootte en comfort niet onder doen voor uw eigen woning. Tegenwoordig worden de chalets van eenvoudig tot zeer luxe uitgevoerd. Hierbij valt te denken aan uitgebreide keukens, badkamers en sauna`s. Ook uitvoeringen met infrarood vloer- of plafondverwarming al dan niet in combinatie met airconditioning behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Waar en met wie wil ik mijn vrije tijd doorbrengen


Ten eerste is het aan u de keuze voor hoeveel personen en in welke omgeving u uw chalet wil gaan plaatsen. Houdt u van wandelen in de bossen of toch meer van het strand? Wilt u uw chalet in Nederland plaatsen of toch liever in het buitenland? Maak uw keuze wel bewust want uw chalet is na plaatsing weliswaar nog verplaatsbaar maar u krijgt altijd te maken met transportkosten.

Chalet kopen: Vergunning en voorwaarden

Gaat u een chalet kopen? Dan is het belangrijk om te weten of een park en/of de lokale overheid vergunning eisen stelt aan uw chalet, bijvoorbeeld als het gaat om het te bebouwen oppervlak, het exterieur en/of de isolatiewaarde. Hierover kan het park van uw keuze u veelal ook informeren.

Tevens is het van belang dat uw chalet ook van de fabriek naar de plaats van bestemming kan worden gebracht. Hierbij zijn voornamelijk hoogte en breedte van uw chalet van groot belang.

Typen chalets om te kopen

Het mooie van chaletbouw is dat uw wensen omgezet kunnen worden in uw perfecte vrije tijd besteding. Indien bekend is op welke locatie u uw vrije tijd door wilt brengen kunt u uw keuze van het chalet gaan bepalen. Houdt u er van om dicht bij de natuur te zijn en vindt u het gebruik van natuurlijke materialen belangrijk. Dan zijn de sfeervolle Woodlodges zeker een idee.  Houdt u van de traditionele chalets dan is er een keur aan mogelijkheden. Ook de traditionele chalets in kunnen modern uitgevoerd worden. Daarnaast ziet u tegenwoordig talrijke moderne chalets met rechte lijnen, hoge plafonds, fraaie glaspuien en veel comfort die de traditionele woningbouw benaderen. Chalets die uw vrije tijd telkens tot een ware vakantiebelevenis maken.

Nutsvoorzieningen

Daarnaast is het belangrijk om te weten of- en op welke wijze uw chalet voorzien wordt van drinkwater, elektriciteit, gas en media. Vraag bij aansluiting op gas ook naar de gassoort (aardgas, butaan, propaan). Dit is van belang voor de installatie van de warmwatervoorziening in uw chalet. Vandaag de dag is energieneutraal bouwen een thema waarmee u ook rekening dient te houden of waar u wellicht zelfs rekening mee wilt houden.Bedenk wel dat uw wensen niet altijd aansluiten op de aanwezige en/of toekomstige infrastructuur op het park.

Klimaat

Uw chalet is wintervast wanneer deze gebouwd wordt met buitenwanden waarin minimaal 90mm isolatiemateriaal wordt verwerkt. Ook als de buitentemperatuur op loopt zorgt de isolatie i.c.m. bijvoorbeeld airconditioning voor een aangename temperatuur in het chalet.

Uw investering terug verdienen

In vele gevallen worden chalets in particulier bezit ook verhuurt, veelal via het park waar het chalet staat. Op deze wijze kunt u uw investering deels terug verdienen. Indien uw keuze valt op een chalet die wordt verhuurd is het zeer belangrijk om goed naar de kwaliteit en de gebruikte materialen te kijken.  Een huurder gaat meestal anders om met het chalet dan de eigenaar. Daarom zijn sterke, duurzame materialen van groot belang om te voorkomen dat u voor ongewenste herstelkosten komt te staan.

Onderhoud

Tot slot dient u het chalet uiteraard te onderhouden. De chaletbouwer verstrekt u meestal een uitgebreide gebruikershandleiding maar ook de omgeving is uiteraard van invloed op de frequentie van het te plegen onderhoud.

Bron: ARCABO

Gerelateerde berichten

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Bekijk

Een vakantiewoning in het buitenland overdragen aan je kinderen

Als eigenaar van een vakantiewoning in het buitenland denk je er misschien over na om de woning bij leven al over te dragen aan je kinderen. Dit kan zijn omdat je er zelf steeds minder naartoe gaat en het onderhoud en de zorg voor de woning te zwaar worden. Vaak speelt er nog een andere factor mee, met name dat de overdracht van de woning bij leven fiscaal interessanter is dan wanneer de kinderen ze erven. Dit klopt echter niet: overdracht bij leven kan zelfs leiden tot meer belastingen

Bekijk

Rendement op spaargeld? Investeer in een tweede huis

De afgelopen jaren neemt, mede door de lage rente, de animo voor een tweede woning van voornamelijk geïnteresseerden tussen 35 en 65 jaar enorm toe.

Bekijk

Investeren: Een tweede huis kopen in Nederland

Veel mensen dromen van een tweede woning. Een leuk huis op een mooie bestemming om in de weekenden en de vakanties naartoe te gaan en een heerlijke tijd door te brengen met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Zo’n tweede huis wordt vaak een echt familiehuis, waar tal van leuke momenten beleefd worden en mooie herinneringen ontstaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden