Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Geen belasting op Siciliaans vakantiehuis

Droom je van een vakantiehuis in Italië? Dan zullen de plannen van de nieuwe Italiaanse regering je als muziek in de oren klinken. De belofte is dat je 10 jaar geen belastingen moet betalen op je inkomen als je minstens 6 maanden per jaar in je tweede woning in ‘la bella Italia’ verblijft. Het doel is om plaatsen met een slinkend bewonersaantal weer nieuw leven in te blazen.

Start in Sicilië, Sardinië en Calabria

Deze maatregel is ideaal voor alle mensen die willen genieten van ‘la dolce vita in Italia’: het heerlijke klimaat, het lekkere en goedkope eten, de mooie natuur, veel cultuur en prachtige steden. De vastgoedprijzen op het platteland zijn bovendien erg laag. Als de plannen doorgaan, zal de maatregel in eerste instantie in werking treden in Sicilië, Sardinië en Calabria. De gemeenten die in aanmerking komen, mogen niet meer dan 4000 inwoners tellen. Een bijkomende voorwaarde is dat de bewonersaantallen de laatste jaren afgenomen zijn met 20% of meer. Het doel is om deze plaatsen een ‘boost’ te geven en nieuw leven in te blazen.

Eisen voor deelnemende gemeenten

De deelnemende gemeenten moeten ook aan een aantal eisen voldoen met betrekking tot de gemeentelijke dienstverlening zodat de inwoners goed voorzien worden. Ze moeten bijvoorbeeld aantonen dat het gemeentebestuur goed functioneert, dat er een vlotte vuilnisophaling is, dat er voldoende straatverlichting is, dat parken en openbare plaatsen goed worden onderhouden etc. De belangrijkste eis is evenwel een goede gezondheidszorg. Het is nog niet bekend of deze maatregel zich enkel richt op mensen die een tweede huis kopen in Italië, of dat ook huurders in aanmerking komen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Bekijk

Vind je vakantiehuis in Montenegro

 Welke plekken zijn nu écht populair onder huizenzoekers? En wat maakt deze locaties zo bijzonder?

Bekijk

Persbericht: Nederlanders massaal op zoek naar woning buitenland

Utrecht, 24 maart 2024 - Dit weekend heeft de Second Home Beurs in Utrecht een opvallend record geboekt met ruim 13.000 bezoekers die massaal op zoek waren naar een woning in het buitenland. De toename van 40% in vergelijking met de vorige editie in september bevestigt de groeiende trend onder Nederlanders om hun horizon te verbreden en te investeren in vastgoed over de grens.

Bekijk

Vijf redenen om te investeren in een Noors vakantiehuis

Vijf redenen waarom investeren in vastgoed in Noorwegen een slimme zet kan zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden