Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Zwitserland

Velen dromen van een tweede thuis in een mooi land waar ze volop kunnen genieten. Steeds meer mensen kopen een woning in het buitenland, onder meer door de lage rente. Je hoeft er geen miljonair voor te zijn. Het is wel belangrijk om je vooraf goed te informeren. Zwitserland heeft heel wat te bieden voor wie op zoek is naar een vakantiewoning.

Lening bij Zwitserse bank

Als je een tweede woning wil kopen in Zwitserland, is het raadzaam om niet over één nacht ijs te gaan. Laat je niet verblinden door de lage rente. Die is er wel maar hou er rekening mee dat je flink wat eigen middelen moet inzetten. Een Nederlands echtpaar dat een appartement in Zwitserland kocht moest bijvoorbeeld 40% eigen middelen inzetten omdat ze buitenlanders zijn. De overige 60% werden gefinancierd door een lokale bank. Dit was niet mogelijk met een Nederlandse bank doordat Zwitserland geen EU-land is. Voor wie in Frankrijk, Spanje of Italië een huis wil kopen, is het eenvoudiger.

Tweede thuis in het buitenland

Een tweede woning is een grote investering. Als je geluk hebt, stijgt de waarde van het huis of appartement snel en behaal je een mooi rendement. Toch is het beter om het niet enkel voor het rendement te doen. Een tweede huis in Zwitserland, of eender welk ander land, moet je vooral kopen om er volop van te genieten. Het is in feite je tweede thuis, en dat is iets heel bijzonders.

Tips voor een vakantiewoning in Zwitserland

Als je een huis wil kopen in Zwitserland, moet je goed nagaan of er geen vergunning op de woning rust voor het verkopen aan buitenlanders. Dit is maar bij een klein percentage huizen het geval maar die zijn meestal een stuk duurder. Je moet ook rekening houden met verschillende belastingtarieven. Als je je huis of appartement verhuurt, moet je in Zwitserland inkomstenbelasting betalen aan de gemeente, het kanton én het land zelf. Een tip van mensen die een tweede woning kochten in Zwitserland: zorg voor een gastheer of -vrouw ter plaatse als je gaat verhuren. Het bespaart je heel wat zorgen en het zorgt voor tevreden huurders!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Zwitserland opent grenzen voor toerisme

Goed nieuws voor toeristen en potentiële tweede huis kopers in Zwitserland. Eindelijk is het dan definitief; per 26 juni jl. zijn de Zwitserse grenzen met de auto weer vrij te passeren voor bezoekers uit Nederland en België.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden