Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Van Holland naar Dubai: de sleutel tot succesvol investeren!

Toekomstige vastgoedinvesteerders uit Nederland opgelet. Zin in een nieuw avontuur met zon, zee en een flinke dosis vastgoedinvesteringen? Welkom in Dubai! Deze bruisende stad aan de Perzische Golf biedt niet alleen een glamoureuze levensstijl, maar ook een gouden kans om je geld slim te investeren. Hier zijn een paar handige tips om je op weg te helpen.

Waarom Dubai?

Dubai is een echte hotspot voor vastgoedinvesteringen. Met een stabiele politieke omgeving, een groeiende economie en een constante stroom toeristen, is het een droom voor internationale investeerders. En laten we de belastingvrije voordelen niet vergeten die deze stad nog aantrekkelijker maken voor Nederlanders zoals jij.

Tips voor Nederlandse investeerders

Voordat je je portemonnee opentrekt in de Dubai-vastgoedmarkt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  • Ken de lokale wetten: zorg dat je op de hoogte bent van de regels rond vastgoedbezit in Dubai. Een lokale advocaat kan je hierbij helpen
  • Valutarisico's: houd rekening met wisselkoersschommelingen tussen de Euro en de Dirham
  • Locatie is key: zoals overal draait het bij vastgoed om locatie. Onderzoek dus goed welke buurt het beste bij jouw investeringsdoelen past
  • Rendement: analyseer de mogelijke opbrengsten van je investering en wees realistisch over de kosten

investeren in Dubai

Efficiënte manieren om te investeren in Dubai

Nu je klaar bent om de sprong te wagen, laten we eens kijken naar een paar handige manieren om te investeren:

  • Investeer in off-plan projecten voor aantrekkelijke prijzen en betalingsplannen

Je kunt profiteren van waardestijgingen tijdens de bouwperiode en het vastgoed met winst verkopen bij oplevering.

  • Overweeg vastgoedfondsen voor een meer hands-off benadering

Vastgoedfondsen bieden diversificatie zonder dat je direct vastgoed hoeft te beheren. Dit is een minder hands-on benadering, perfect voor investeerders die niet ter plaatse willen zijn.

  • Denk aan toeristisch vastgoed of hotelvastgoed voor een stabiele inkomstenbron

Wanneer een hotelkamer wordt gekocht, verdient de investeerder huurgeld als er gasten de kamer gebruiken. In Dubai wordt het investeren in hotelvastgoed gezien als een veilige optie.

Dit is toe te schrijven aan de groeiende toeristenindustrie die jaar na jaar een stijgend percentage van het BBP bijdraagt. Investeren in hotels is ook een volledig beheerde activabusiness in Dubai. Als gevolg hiervan is het hotelmanagement verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten, zoals onderhoud, reclame en andere taken.

  • Residentiële investeringen: deze bieden beleggers huurinkomsten en zijn een populair alternatief

Huis kopen in Dubai: de beste investeringsopties

Dubai biedt een breed scala aan vastgoedmogelijkheden. De locatie van een vastgoedbelegging is een cruciale overweging. Faciliteiten in de buurt van het pand zijn belangrijk om in je overweging rekening mee te houden.

In de buurt van banen, commerciële centra, en toeristische attracties zijn de meest populaire gebieden om te investeren in vastgoed in Dubai. Voor beginnende beleggers is het kopen van een huis in Dubai in de buurt van een bezienswaardigheid, zoals Dubai Marina of Business Bay, een populaire keuze.

Enkele opties springen er echt uit:

Downtown Dubai: we kunnen wel stellen dat dit het kloppende hart van de stad is. Met de beroemde Burj Khalifa en de Dubai Mall in de buurt, is dit gebied een magneet voor toeristen en bewoners.

Palm Jumeirah: een exclusieve levensstijl is wat je hier vindt. Luxe villa’s en appartementen aan het water van 's werelds meest iconische kunstmatige eilanden. Met recht een favoriet onder investeerders.

Dubai Marina: hier heb je prachtig uitzicht op de jachthaven en een scala aan restaurants en winkels. Voor liefhebbers van waterwoningen is Dubai Marina de ideale keuze.

Daarnaast is Dubai Marina een populaire keuze onder investeerders vanwege de nabijheid van Dubai Media City en Dubai Internet City. Dit trekt veel zakelijke professionals die dichtbij het bedrijfsleven willen wonen in een gerenommeerde wijk met diverse gemeenschappelijke faciliteiten en de wereldberoemde Dubai Marina Walk.

Conclusie

Met deze tips voor jou als Nederlandse investeerder ben je helemaal klaar om je investeringsdromen in Dubai waar te maken. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en maak je klaar voor een avontuur vol mogelijkheden en luxe in deze betoverende stad. Succes, Nederlandse investeerders!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen op Bali: Alles wat je moet weten

Droom je ervan om een vakantiewoning te kopen op Bali? Deze tropische parel staat bekend om zijn adembenemende stranden, culturele rijkdom en gastvrije bevolking. Maar voordat je die droom waarmaakt,

Bekijk

Een huis kopen in Polen: Stap voor stap naar jouw vakantiewoning

Ben je op zoek naar je eigen plekje onder de Poolse zon (of sneeuw), een plek waar elke dag aanvoelt als vakantie? Polen biedt een schat aan opties voor Nederlanders die dromen van een vakantiewoning.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Bekijk

Persbericht: Nederlanders massaal op zoek naar woning buitenland

Utrecht, 24 maart 2024 - Dit weekend heeft de Second Home Beurs in Utrecht een opvallend record geboekt met ruim 13.000 bezoekers die massaal op zoek waren naar een woning in het buitenland. De toename van 40% in vergelijking met de vorige editie in september bevestigt de groeiende trend onder Nederlanders om hun horizon te verbreden en te investeren in vastgoed over de grens.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden