Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning kopen in Drenthe: tips & trends

Dromen van je eigen stukje paradijs in Drenthe. Je bent niet de enige. Ga mee op ontdekkingsreis en verken de ins en outs van het kopen van een recreatiewoning in deze prachtige provincie. In dit blog komen de populaire gebieden, prijzen, verhuurmogelijkheden en tips bij de aankoop allemaal voorbij.

 

Populaire gebieden in Drenthe

Voordat je verliefd wordt op een vakantiewoning, wil je natuurlijk graag weten welke gebieden in trek zijn. Drenthe heeft een breed scala aan mogelijkheden, maar enkele plekken springen er echt uit. Plaatsen zoals Diever, Exloo, en Dwingeloo staan bekend om hun charmante karakter en ligging nabij prachtige natuurgebieden. Deze gebieden zijn populair bij toeristen, waardoor ze extra aantrekkelijk zijn voor vakantiewoningbezitters.

 

Waar je op moet letten bij de aankoop

Als aspirant-vakantiewoningbezitter in Drenthe zijn er enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden. Controleer bijvoorbeeld of de woning voldoet aan de geldende regelgeving voor recreatieve doeleinden.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de voorzieningen in de omgeving, zoals winkels, restaurants en recreatiemogelijkheden. Kijk ook zeker naar de bereikbaarheid. Niet alleen voor jezelf essentieel, maar ook voor toekomstige huurders.

 Vakantiewoning kopen in Drenthe

Populaire typen vakantiewoningen

Wat voor soort vakantiewoningen zijn het meest in trek bij toeristen in Drenthe? Nou, knusse chalets en sfeervolle bungalows scoren hier hoog. Mensen houden van de charme die deze accommodaties bieden, vooral als ze omgeven zijn door de prachtige natuur van Drenthe. Overweeg ook een vakantiewoning met moderne voorzieningen en een gezellig terras om optimaal van het buitenleven te genieten.

 

Toerisme in Drenthe

Maak je geen zorgen over een gebrek aan toeristen; Drenthe heeft genoeg te bieden! De provincie staat bekend om zijn fiets- en wandelroutes, historische bezienswaardigheden en culturele evenementen. Dit betekent dat een recreatiewoning kopen in Drenthe betekent dat jouw vakantiewoning waarschijnlijk het hele jaar door aantrekkelijk zal zijn voor vakantiegangers.

 

Tips voor toekomstige eigenaren van een vakantiehuis

Nu je een idee hebt van de mogelijkheden, zijn hier enkele tips voor jou:

Voordelen:

-          Rust en natuur: Drenthe biedt een oase aan rust en prachtige natuur, ideaal om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek

-          Verhuurmogelijkheden: overweeg je jouw vakantiewoning te verhuren wanneer je er zelf niet bent? Drenthe's toeristische aantrekkingskracht maakt het een winstgevende optie

Nadelen:

-          Seizoensgebondenheid: het toerisme in Drenthe kan seizoensgebonden zijn, wat invloed kan hebben op de verhuuropbrengsten

-          Onderhoud: houd rekening met extra kosten voor het onderhoud van je vakantiewoning, vooral als je het regelmatig verhuurt

Prijsklasse: wat kan je verwachten?

De prijzen voor vakantiewoningen in Drenthe variëren, afhankelijk van locatie, grootte en voorzieningen. In populaire gebieden kan je rekening houden met een hogere investering.

Een knusse bungalow kan beginnen vanaf €100.000, terwijl luxere opties en ruimere chalets de prijs kunnen opdrijven tot €300.000 of meer. Uiteraard zijn de genoemde prijzen indicatief en kunnen variëren op basis van marktomstandigheden en individuele woningkenmerken.

 

Conclusie


Samenvattend, een vakantiehuis kopen in Drenthe is een investering in rust, natuur en toeristisch potentieel. Met de juiste overwegingen en een goed begrip van de markt, geniet je binnenkort van je eigen stukje paradijs in deze prachtige provincie. Veel succes en plezier met jouw zoektocht!

Gerelateerde berichten

Bekijk

De toekomst van Box-3 voor vakantiewoningen

Het is een heet hangijzer bij eigenaren van een vakantiewoning. Hoeveel belasting betaal ik over mijn bezit? De laatste jaren is er veel commotie rondom de Box-3, de belasting op vermogen zoals sparen, beleggen en vastgoed. Een nieuw stelsel is al jaren in de maak en zorgt voor onzekerheid.

Bekijk

Voordelen en nadelen van een vakantiewoning kopen

Een eigen toevluchtsoord in de natuur: wat komt er allemaal bij kijken? We zetten de voordelen en nadelen op een rij

Bekijk

Spaanse belastingen en het kopen van een vakantiewoning

Raak voordat je een vakantiewoning koopt in Spanje vertrouwd met de Spaanse belastingen. Hier de belangrijkste op een rij

Bekijk

Staatssecretaris Van Rij licht box-3 stelsel toe tijdens Second Home beurs in Maastricht

De Second Home beurs in Maastricht kijkt uit naar de komst van staatssecretaris Van Rij op zondag 21 januari. Tijdens de beurs, die zaterdag 20 en 21 januari gehouden in de Mecc Maastricht, licht hij in seminar 1 om 12:00 uur het nieuwe box-3 stelsel toe. Veel (tweede) woningbezitters en potentiële kopers hebben vragen rondom dit thema. Een uitgelezen kans om onduidelijkheden te verhelderen en vragen te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden