Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

De voordelen van een tweede woning in Duitsland

Overweeg je om een vakantiewoning te kopen in het buitenland? Misschien is Duitsland dan al eens door je hoofd gegaan als potentiële bestemming. Dit land heeft namelijk veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en historie. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het kopen van een tweede woning specifiek in Duitsland? In dit artikel zoeken we dat uit. We nemen je mee in de wereld van investeren in Duits vastgoed en je ontdekt dat er vele pluspunten te vinden zijn bij deze investering.

1. Betaalbaar vastgoed

Eén van de grootste voordelen van het investeren in een vakantiehuis in Duitsland is de betaalbaarheid. In Duitsland liggen de huizenprijzen namelijk relatief laag ten opzichte van andere Europese landen zoals Nederland en België.

Ook de kosten voor levensonderhoud in Duitsland zijn lager dan in veel andere landen in West-Europa. Dit betekent dat je voor een relatief lage prijs een mooie vakantiewoning kan kopen in een prachtige omgeving. Dit maakt dat je meer uit je investering kan halen en mogelijk een hoger rendement behaalt dan bijvoorbeeld in Nederland.

 64-c-voordelen-vakantiewoning-duitsland-kopen

2. De veelzijdigheid van Duitsland

Duitsland is een groot en veelzijdig land. Zo heeft het land prachtige kustgebieden, glooiende heuvels, adembenemende berglandschappen en sfeervolle steden. Er is voor werkelijk iedereen wel wat te vinden in Duitsland.

Houd je van wandelen in de natuur, lekker eten in een gezellige stad of geniet je liever gewoon van de rust en ruimte die Duitsland te bieden heeft. Door te investeren in een tweede huis in Duitsland heb je altijd een uitstekende uitvalsbasis om dit mooie land te ontdekken.

3. Goede infrastructuur

Duitsland staat bekend om haar goede infrastructuur. Het land heeft een uitgebreid wegennetwerk en een goed openbaar vervoersysteem. Hierdoor is het makkelijk om van A naar B te komen en kan je snel op je vakantiebestemming zijn.

Ook de voorzieningen in Duitsland zijn goed geregeld. Zo zijn er genoeg supermarkten en restaurants in de buurt van je vakantiewoning te vinden en zijn er tal van leuke activiteiten te ondernemen.

4. Gunstige huurmarkt

Overweeg je de aan te schaffen vakantiewoning te verhuren? Dan is Duitsland een interessante optie. Het land heeft namelijk een relatief grote huurmarkt voor vakantiewoningen.

Hierdoor is de verhuur van je vakantiewoning relatief makkelijk. Een slimme optie wanneer je er zelf geen gebruik van maakt. Zo kan je namelijk (een deel van) je investering terugverdienen.

5. Fiscale voordelen vakantiewoning Duitsland

Tot slot zijn er ook nog bepaalde fiscale voordelen verbonden aan het kopen van een vakantiewoning in Duitsland. Zo zijn de belastingtarieven in Duitsland lager dan in bijvoorbeeld Nederland. Ook is er de zogeheten Duitse hypotheekrenteaftrek. Dit houdt in dat je de betaalde rente over je hypotheek mag aftrekken van je belastingaangifte. Dit kan een flinke besparing opleveren. 

Conclusie:

Het kopen van een tweede woning in Duitsland kan zeer interessant zijn. Door het betaalbare vastgoed, de veelzijdigheid van het land, de goede infrastructuur, de gunstige huurmarkt en de fiscale voordelen is het een interessante investeringsoptie.

Of je nu wilt verhuren of gewoon wilt genieten van je eigen vakantiewoning, Duitsland heeft veel te bieden. Het mooie is: je hoeft niet ver te reizen om te kunnen genieten van dit prachtige land.

Dus, waar wacht je nog op? Bezoek een aantal vakantiewoningen in Duitsland en ontdek de investeringsmogelijkheden vandaag nog. Tip: breng eens een bezoek aan de Second Home beurs in Utrecht, Maastricht of Den Bosch.

Hier ontdek je op je gemak verschillende aanbieders. Bovendien kan je gratis diverse seminars bijwonen. Bekijk de exposantenlijst en het seminarprogramma voor je vertrekt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Veel plezier tijdens je zoektocht!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Box 3 en je vakantiewoning: Welke belasting betaal je in 2023?

De laatste tijd is er veel te doen rondom de box 3-heffing van de Nederlandse belastingdienst. In dit artikel leggen we uit wat er met fortfait, forfaitair en forfaitaire vergoeding bedoeld wordt.

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Duitsland: alles over belastingzaken

Denk je aan het kopen van een vakantiehuis in Duitsland dan wil je goed op de hoogte zijn van alle belastingzaken. Wij zetten hier alles op een rij.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden