Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.

1. Afstand en bereikbaarheid

Een vakantiehuis in eigen land is vlot te bereiken. U bent geen uren onderweg en hoeft niet alles lang op voorhand te plannen (bv. een vliegreis). Wordt er een zonnig weekend voorspeld? Dan kunt u op vrijdag na het werk de auto in stappen om er enkele dagen op uit te trekken en heerlijk te gaan relaxen in uw tweede verblijf. Als u het vliegtuig moet nemen, heeft u die flexibiliteit niet.

 

4-redenen-vakantiewoning-kopen-nederland 4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

2. Eén taal

In België en Nederland is de koopprocedure voor een tweede woning dezelfde als voor een eigen woning. U krijgt dus niet te maken met complexe buitenlandse wetten en regels in een andere talen. Dit vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk. Want u mag dan nog zo’n talenknobbel hebben, contracten lezen en begrijpen in een andere taal is maar voor weinigen weggelegd.

3. Zalige familiemomenten

Door de nabijheid kunt u uw vakantiehuis in eigen land delen met uw kinderen. Ook zij kunnen er dan geregeld naartoe en het is ideaal voor een gezellig familieweekend. Als u kleinkinderen heeft, kunt u hen eens een weekje meenemen naar uw tweede woning tijdens de schoolvakanties. Heerlijk genieten met de hele familie!

4. Veel keuze

België en Nederland zijn veelzijdige landen. U kunt kiezen voor een vakantiehuis aan de Belgische of Nederlandse kust, op het platteland, in de mooie Ardennen, aan een van de vele Nederlandse meren… Wat uw voorkeur ook is, er is vast wel een vakantiewoning die bij u past.

Bent u op zoek naar een vakantiewoning in België of Nederland? Kom inspiratie opdoen op een van onze beurzen in Nederland of België, of contacteer ons voor meer info.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom een vakantiehuis op Texel kopen een goede opties is?

Heb je ooit gedroomd van een vakantiehuis waar je even helemaal tot rust kunt komen? Misschien heb je wel eens aan Texel gedacht, het grootste Waddeneiland van Nederland. Maar waarom zou Texel een goede keuze voor jou zijn

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op de Veluwe, een mooi stukje Nederland

De Veluwe, een van de mooiste en meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen overwegen om hier een vakantiewoning te kopen. Maar waarom zou je eigenlijk een vakantiewoning op de Veluwe moeten kopen?

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

De toekomst van Box-3 voor vakantiewoningen

Het is een heet hangijzer bij eigenaren van een vakantiewoning. Hoeveel belasting betaal ik over mijn bezit? De laatste jaren is er veel commotie rondom de Box-3, de belasting op vermogen zoals sparen, beleggen en vastgoed. Een nieuw stelsel is al jaren in de maak en zorgt voor onzekerheid.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden