Bezoek de beurs

29 sept. - 1 okt. 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.

1. Afstand en bereikbaarheid

Een vakantiehuis in eigen land is vlot te bereiken. U bent geen uren onderweg en hoeft niet alles lang op voorhand te plannen (bv. een vliegreis). Wordt er een zonnig weekend voorspeld? Dan kunt u op vrijdag na het werk de auto in stappen om er enkele dagen op uit te trekken en heerlijk te gaan relaxen in uw tweede verblijf. Als u het vliegtuig moet nemen, heeft u die flexibiliteit niet.

 

4-redenen-vakantiewoning-kopen-nederland 4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

2. Eén taal

In België en Nederland is de koopprocedure voor een tweede woning dezelfde als voor een eigen woning. U krijgt dus niet te maken met complexe buitenlandse wetten en regels in een andere talen. Dit vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk. Want u mag dan nog zo’n talenknobbel hebben, contracten lezen en begrijpen in een andere taal is maar voor weinigen weggelegd.

3. Zalige familiemomenten

Door de nabijheid kunt u uw vakantiehuis in eigen land delen met uw kinderen. Ook zij kunnen er dan geregeld naartoe en het is ideaal voor een gezellig familieweekend. Als u kleinkinderen heeft, kunt u hen eens een weekje meenemen naar uw tweede woning tijdens de schoolvakanties. Heerlijk genieten met de hele familie!

4. Veel keuze

België en Nederland zijn veelzijdige landen. U kunt kiezen voor een vakantiehuis aan de Belgische of Nederlandse kust, op het platteland, in de mooie Ardennen, aan een van de vele Nederlandse meren… Wat uw voorkeur ook is, er is vast wel een vakantiewoning die bij u past.

Bent u op zoek naar een vakantiewoning in België of Nederland? Kom inspiratie opdoen op een van onze beurzen in Nederland of België, of contacteer ons voor meer info.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiewoning kopen van een Spaanse bank

Wil je weten wat Spaanse banken te bieden hebben uit faillissementsverkoop? Lees alle tips in dit blog

Bekijk

Nieuwe uitspraak inzake Nederlandse box 3

Berekende de Nederlandse fiscus de aftrek ter voorkoming van dubbele belastingheffing wel op de juiste manier? 

Bekijk

Tweede huis overdragen aan kind bij leven verstandig of niet?

Denk je er aan je huis aan je kinderen te geven bij leven? Dan wil je dit doen met de minst mogelijke belastingen. Is het verstandig of niet? Lees er alles over

Bekijk

Een vakantiehuisje kopen: waar moet ik aan denken?

Van de locatie en het budget tot hoeveel onderhoud de woning nodig heeft. Hier een aantal punten die je helpen bij het kiezen van een vakantiehuisje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden