Bezoek de beurs

17 - 19 maart 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.

1. Afstand en bereikbaarheid

Een vakantiehuis in eigen land is vlot te bereiken. U bent geen uren onderweg en hoeft niet alles lang op voorhand te plannen (bv. een vliegreis). Wordt er een zonnig weekend voorspeld? Dan kunt u op vrijdag na het werk de auto in stappen om er enkele dagen op uit te trekken en heerlijk te gaan relaxen in uw tweede verblijf. Als u het vliegtuig moet nemen, heeft u die flexibiliteit niet.

2. Eén taal

In België en Nederland is de koopprocedure voor een tweede woning dezelfde als voor een eigen woning. U krijgt dus niet te maken met complexe buitenlandse wetten en regels in een andere talen. Dit vergemakkelijkt de zaken aanzienlijk. Want u mag dan nog zo’n talenknobbel hebben, contracten lezen en begrijpen in een andere taal is maar voor weinigen weggelegd.

3. Zalige familiemomenten

Door de nabijheid kunt u uw vakantiehuis in eigen land delen met uw kinderen. Ook zij kunnen er dan geregeld naartoe en het is ideaal voor een gezellig familieweekend. Als u kleinkinderen heeft, kunt u hen eens een weekje meenemen naar uw tweede woning tijdens de schoolvakanties. Heerlijk genieten met de hele familie!

4. Veel keuze

België en Nederland zijn veelzijdige landen. U kunt kiezen voor een vakantiehuis aan de Belgische of Nederlandse kust, op het platteland, in de mooie Ardennen, aan een van de vele Nederlandse meren… Wat uw voorkeur ook is, er is vast wel een vakantiewoning die bij u past.

Bent u op zoek naar een vakantiewoning in België of Nederland? Kom inspiratie opdoen op een van onze beurzen in Nederland of België, of contacteer ons voor meer info.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Een vakantiewoning in het buitenland overdragen aan je kinderen

Als eigenaar van een vakantiewoning in het buitenland denk je er misschien over na om de woning bij leven al over te dragen aan je kinderen. Dit kan zijn omdat je er zelf steeds minder naartoe gaat en het onderhoud en de zorg voor de woning te zwaar worden. Vaak speelt er nog een andere factor mee, met name dat de overdracht van de woning bij leven fiscaal interessanter is dan wanneer de kinderen ze erven. Dit klopt echter niet: overdracht bij leven kan zelfs leiden tot meer belastingen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden