Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een recreatiewoning kopen

Genieten van je eigen vakantiehuis

Een recreatiewoning kopen is populair. Steeds meer mensen kopen een tweede huis in binnen- of buitenland. Naast heerlijk genieten kan de reden waarom mensen een recreatiewoning kopen ook een financiële aard hebben. Zo kan een recreatiewoning kopen een goede investering zijn. Uiteraard dient de recreatiewoning dan verhuurd te worden. 

Recreatiewoning kopen in Nederland

De laatste jaren is er een duidelijke toename van het aantal Nederlanders dat een recreatiewoning koopt in Nederland. Een recreatiewoning kopen in Nederland heeft als grote voordeel dat het lekker dichtbij is en je er zo naar toe kan. Een ander voordeel van een recreatiewoning kopen in Nederland is het te behalen rendement. Nederlanders gaan graag een weekendje weg, hiervoor huren ze dan vaak een recreatiewoning op een park of van een particulier. 

Een recreatiewoning kopen in het buitenland

Naast een recreatiewoning kopen in Nederland is er natuurlijk de optie om een recreatiewoning te kopen in het buitenland. Zowel in de wintersportlanden als in de mediterrane landen is er volop aanbod van recreatiewoningen. 

Doel van aankoop

Ga je een vakantiewoning kopen dan is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt welk doel je hebt met deze aankoop. Ga je de recreatiewoning alleen zelf gebruiken of koop je de woning voor de verhuur. Als je de recreatiewoning koopt voor de verhuur is het belangrijk om goed te kijken naar het type woning. Daarnaast zijn de faciliteiten in en rondom het huis erg belangrijk. Dit kan verschillen van wanneer je de recreatiewoning alleen zelf gaat gebruiken

Een recreatiewoning kopen voor het rendement

Informatie en voorlichting

Een recreatiewoning kopen is een grote uitgave die je misschien maar een keer doet. Daarom is het belangrijk jezelf goed voor te lichten over het aankoopproces van een recreatiewoning. Dit kan door zelf informatie te zoeken op het internet. Maar ook door bijvoorbeeld een seminar bij te wonen op de Second Home Beurs. Uiteraard zijn hier ook voldoende makelaars en experts die al je vragen over het kopen van een recreatiewoning kunnen beantwoorden. 


Hieronder vind je een greep uit het aanbod van recreatiewoningen die te koop zijn. Succes bij je zoektocht.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden