Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning in Macedonië kopen

Genieten van een vakantiewoning in Macedonië

Macedonië: Cultuur en culinair

Macedonië met haar ongerepte natuur, heldere bronnen en het oudste en meest schone meer van Europa: het meer van Ohrid. Lijkt een tweede huis in Macedonië u wat? Dit land biedt u alles wat u wenst bij de gedachte aan een vakantieland in Zuid-Europa en nog veel meer! In de huidige tijd willen we blijven genieten van onze vakanties, van onze welverdiende rust én zijn we zelfs bereid daarin extra te investeren. Maar natuurlijk wel graag binnen een aantrekkelijk klimaat, niet alleen qua zonuren maar ook financieel willen we er warmpjes bij blijven zitten. Om die reden willen wij u graag laten kennismaken met Macedonië en het meer van Ohrid.

Houdt u van culinair en cultuur?

Kom naar het land van Alexander de Grote en Isis en bewonder de recent gevonden bodemschatten uit de oudheid. Drink de wijn die ook bij de Romeinen zo geliefd was van de druiven gerijpt op de hellingen van het beroemde wijngebied “Stobi”. De stad Ohrid, aan het gelijknamige meer gelegen, beschikt over een rijke, turbulente geschiedenis en cultuur, terug te vinden in eeuwenoude orthodoxe kerkjes met bijzondere fresco’s en iconen. De plaats heeft voorts een markt waar Macedoniërs hun koopwaren aanbieden, zoals honing, fruit en groenten. In de zomer heeft Ohrid echt allure met zijn vele barretjes en disco’s. Ook vinden er dan diverse festivals plaats zoals het Balkan folklorefestival.

Houdt u van actie en sportiviteit? Ontdek Macedonië met haar oneindige skigebieden in de winter en watersportmogelijkheden in de zomer. Ook kunt u prachtige wandelingen maken in de bergen rondom het meer van Ohrid. Wilt u even helemaal niets misschien? Zie u zelf liggend aan het kristal heldere water van het oudste meer van Europa onder een heerlijk warme zon. Vervolgens wandelt u ‘s avonds naar één van de sfeervolle terrasjes om te genieten van het heerlijke eten wat de Macedonische keuken u biedt.

vakantiewoning-macedonie-kopen

Bent u wellicht opzoek naar een gezonde omgeving?

De regio Ohrid in Macedonië staat bekend om de uiterst gezonde lucht en de talrijke waterbronnen. Veel mensen met reumatische- en hartklachten omschrijven het klimaat door de ligging van Regio Ohrid als zeer aangenaam, mede door de droge lucht en de koelere nachten. De maximale dagtemperatuur in de zomer ligt daar tussen de 25°C en 35°C en van het water tussen 22°C en 26°C. De nachten zijn lekker koel doordat het meer op 700 m hoogte ligt.

Of u nu houdt van cultuur en oudheid of van wandelen in de natuur, bent u die watersporter of juist die strandliefhebber, houdt u van de bergen en de rust of kiest u voor vertier en gezelligheid, Macedonië heeft het allemaal. Een schitterende omgeving, rijke cultuur, laag prijsniveau maar vooral een gastvrij volk! De stad Ohrid biedt de bezoeker werkelijk alles wat de toerist van een moderne badplaats mag verwachten maar dan wel in een eeuwenoude ambiance wat dit gebied zo aantrekkelijk maakt. Ohrid, Macedonië is schoonheid en pracht,  cultuur en vertier, nooit een saai moment en toch de totale rust kunnen vinden als u die verlangt. Het is er gewoonweg heerlijk, en dat op maar 2,5 uur vliegen van A’dam of Brussel!


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden