Een appartement of chalet in Oostenrijk financieren

Wil je een lening afsluiten voor een appartement of chalet in Oostenrijk? Als je de aankoop vlekkeloos wil laten verlopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lenen bij een Oostenrijkse bank

Nederlandse banken verstrekken geen leningen voor de aankoop van Oostenrijks vastgoed. Je kan wel een hypotheek afsluiten bij een bank in Oostenrijk. De bank bepaalt zelf de waarde van de woning. Een financiering van 60 procent van het netto aankoopbedrag is doorgaans makkelijk te krijgen.

Het is aan te raden om je voor de aankoop te laten bijstaan door een hypotheek- of vastgoedexpert die veel kennis heeft van de financieringsmogelijkheden in Oostenrijk. Deze mensen bereiden het dossier grondig voor, kunnen beter onderhandelen en verkrijgen soms gunstigere tarieven dan wanneer je dit zelf doet. Bovendien ben je zeker dat alles correct geregeld is met de verkoper en de bank en dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheek afsluiten via een projectontwikkelaar

Wil je een woning kopen in een nieuwbouwproject in Oostenrijk? Dan kan je meestal via de projectontwikkelaar een hypotheek afsluiten, vaak aan gunstige voorwaarden. Maar het kan zeker geen kwaad om hun voorstel te laten toetsen. Je neemt beter het zekere voor het onzekere!

Lenen vanuit een bedrijf of privé?

Veel ondernemers die een huis of appartement willen kopen in Oostenrijk, willen dit doen vanuit hun bedrijf. Dit is echter niet altijd de beste oplossing op fiscaal vlak, zeker in het geval van een eerste aankoop in Oostenrijk. Ook hier geldt de tip: laat je goed adviseren door een expert . Hij/zij kan zeggen of het beter is om het onroerend goed privé dan wel zakelijk aan te kopen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen in Oostenrijk, hier moet je op letten

Hou je van sneeuw en wintersport? Dan droom je er misschien van om een huis te kopen in Oostenrijk. De Oostenrijkse skigebieden zijn een populaire bestemming voor  Belgen en Nederlanders om een vakantiewoning te kopen. Behalve een echt wintersportland is Oostenrijk een veelzijdig vakantieland het hele jaar door, met tal van sport- en vrijetijdsmogelijkheden.

Bekijk

Hoe zit het met belasting en btw op verhuurinkomsten in Oostenrijk

De aankoop van een vakantiehuis in Oostenrijk blijft ongekend populair. Veel Oostenrijk liefhebbers zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld waar zij zelf ook van kunnen genieten.

Bekijk

Investeren en genieten in Oostenrijk

Oostenrijk, zeer centraal gelegen in Europa, is na haar macht het Habsburgerrijk (de Oostenrijk-Hongaarse Monarchie), jarenlang wat op zichzelf gericht geweest. Inmiddels, en zeker na de EU toetreding, probeert Oostenrijk zich meer in een internationaal verbindende rol te manoeuvreren. Met het deelkantoor van de VN in Wenen vanaf de jaren 1960 en de rond 1980 voltooide UNO city kreeg Wenen meer invloed in de wereld al was het maar als gastheer van belangrijke conferenties. Uitmuntend gastheer zijn de Oostenrijkers overigens al sinds de middeleeuwen in hun Gasthäuser.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden