Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een appartement of chalet in Oostenrijk financieren

Wil je een lening afsluiten voor een appartement of chalet in Oostenrijk? Als je de aankoop vlekkeloos wil laten verlopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Lenen bij een Oostenrijkse bank

Nederlandse banken verstrekken geen leningen voor de aankoop van Oostenrijks vastgoed. Je kan wel een hypotheek afsluiten bij een bank in Oostenrijk. De bank bepaalt zelf de waarde van de woning. Een financiering van 60 procent van het netto aankoopbedrag is doorgaans makkelijk te krijgen.

Het is aan te raden om je voor de aankoop te laten bijstaan door een hypotheek- of vastgoedexpert die veel kennis heeft van de financieringsmogelijkheden in Oostenrijk. Deze mensen bereiden het dossier grondig voor, kunnen beter onderhandelen en verkrijgen soms gunstigere tarieven dan wanneer je dit zelf doet. Bovendien ben je zeker dat alles correct geregeld is met de verkoper en de bank en dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheek afsluiten via een projectontwikkelaar

Wil je een woning kopen in een nieuwbouwproject in Oostenrijk? Dan kan je meestal via de projectontwikkelaar een hypotheek afsluiten, vaak aan gunstige voorwaarden. Maar het kan zeker geen kwaad om hun voorstel te laten toetsen. Je neemt beter het zekere voor het onzekere!

Lenen vanuit een bedrijf of privé?

Veel ondernemers die een huis of appartement willen kopen in Oostenrijk, willen dit doen vanuit hun bedrijf. Dit is echter niet altijd de beste oplossing op fiscaal vlak, zeker in het geval van een eerste aankoop in Oostenrijk. Ook hier geldt de tip: laat je goed adviseren door een expert . Hij/zij kan zeggen of het beter is om het onroerend goed privé dan wel zakelijk aan te kopen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Oostenrijkse huizenmarkt door het dak

Het kopen van een vakantiewoning in binnen- en buitenland is razend populair. Oostenrijk staat al jaren bovenaan in de lijstjes als favoriete land voor een tweede huis.

Bekijk

Een vakantiehuis met Zweitwohnsitz kopen in Oostenrijk

Ben je van plan om een vakantiewoning te kopen in Oostenrijk? Dan moet je zeker zijn dat het huis beschikt over een vergunning om als Zweitwohnsitz te gebruiken. Zonder vergunning riskeer je om een boete te krijgen.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden