Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Dromen van een tweede huis in Italië

Heeft u altijd al gedroomd een huis te bezitten, omringd door zon, verbluffende architectuur, geschiedenis, cultuur en een heerlijke keuken? Voor degenen die al deze “luxe” willen, maar vaak niet de middelen hebben om er van te genieten, kan Italië de ideale locatie zijn voor u. Op dit moment een huis kopen in Italië, zou de perfecte keus zijn.

Volgens de laatste cijfers, die een paar dagen geleden zijn vrijgegeven door Eurostat en die een analyse geven van de woningmarkt in het derde kwartaal van 2015, is Italië op het moment een van de Europese landen met de laagste onroerend goedprijzen; -2,3% in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

Stijgende prijzen

Daarentegen is in de meeste andere landen een enorme prijsstijging geregistreerd. In feite stegen de kosten van onroerend goed met 2,3% in de eurozone en met 3,1% in de Europese Unie. Als gevolg van de economische situatie zijn er ook meer woningen op de markt dan er ongeveer 8 jaar geleden waren, wat betekent dat u kunt kiezen uit de beste, tegen lagere kosten dan u in het verleden zou hebben betaald. En bovendien is de hypotheekrente gedaald. Dus meer en meer mensen worden zich bewust van deze fantastische gelegenheid om een mooi tweede huis in Italië te kopen. Dit is zo waar, dat Gate-Away.com, de toonaangevende Italiaanse onroerendgoedsite die uitsluitend is gewijd aan internationale woningzoekenden, een enorme groei constateerde van het aantal buitenlandse kopers die, dankzij deze gunstige samenloop van omstandigheden, op zoek gingen naar hun droomhuis in Italië.

Regio

Zoals u kunt begrijpen, zal het kopen van een woning in Italië u niet zo veel kosten als de aankoop van een huis ergens anders. Maar waar? Hoewel u zou kunnen kopen in Toscane, en u zeker zou profiteren van het adembenemende landschap, de renaissancekunst en -architectuur, evenals van de heerlijke warme regio, zijn er andere en minder bekende gebieden die langzaam stijgen in populariteit, maar nog steeds onaangetast zijn door massatoerisme, die u ook uw prachtige Italiaanse verblijfplaats tegen zeer betaalbare prijzen zouden kunnen bieden. Bijvoorbeeld, u zou kunnen genieten van een prachtige boerderij in Le Marche – een adembenemende locatie, omringd door elegantie en schoonheid met stranden, baaien en kalkstenen kliffen – voor de helft van de prijs van een vergelijkbare woning in Toscane. Of Abruzzo, dat bekend staat om middeleeuwse steden op heuveltoppen, met uitzicht op de bergen en zandstranden op slechts 1 uur rijden van elkaar. Hier kunt u zeer interessante koopjes vinden. Langs de noordelijke kust, op een paar meter van de zee, fantastische appartementen van 120m², die ongeveer € 125.000,- kosten. Maar als u van een uitdaging houdt, huizen in het oude dorp van Lecce dei Marsi worden verkocht voor slechts € 1,- en, hoewel ze hoognodig gerestaureerd moeten worden, zullen ze gegarandeerd vrucht afwerpen.

Maar aarzel niet! Zowel de hypotheekrente en de vastgoedprijzen in Italië zullen binnenkort weer stijgen, dus nu is het de ideale tijd om te profiteren. Voor de prijs van slechts € 1,- zou u de eigenaar kunnen zijn van een tweede huis in mooi, adembenemend Italië, en steeds weer genieten van de rijke cultuur van een prachtig land.

Bron: Gate-Away.com

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Huis kopen in Italië: juridische aspecten

De aankoop van een tweede huis in het buitenland kan spannend zijn, maar ook riskant. Voordat je een handtekening zet onder een koopcontract voor een huis in Italië, is het verstandig om de juridische aspecten goed te checken. Hieronder een aantal tips voor een veilige aankoop.

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië: hier moet u rekening mee houden

Droomt u zoals velen van een tweede huis in Italië? We zetten enkele zaken op een rijtje waarmee u rekening moet houden. Misschien bent u binnenkort wel de gelukkige eigenaar van een vakantiewoning in La Bella Italia!  

Bekijk

In 7 stappen een vakantiewoning kopen in Italië

Een vakantiehuis in La Bella Italia: per favore si! Het koopproces van een huis in Italië bestaat uit enkele stappen. We zetten ze op een rijtje.  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden