Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen op Curaçao interessant voor particulieren én bedrijven

Curaçao is al jarenlang een populaire bestemming voor het kopen van een vakantiewoning. Door het zonnige klimaat en de nabijheid van de zee is het er aangenaam wonen. Ook voor bedrijven is het een interessante uitvalsbasis dankzij het voordelige belastingstelsel.

Een huis kopen met aangenaam klimaat

De populariteit van Curaçao begon in de jaren ’80 na de opening van een groot hotel. Sindsdien ontwikkelde het eiland, sinds 2010 een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, zich tot een populaire vakantiebestemming voor mensen die houden van zon, zee, strand en golf. De ligging van Curaçao in het zuidelijke deel van de Caribische Zee zorgt voor een aangenaam klimaat, met dag- en nachttemperaturen tussen 26 en 31 graden en een verkoelend windje.

Curaçao is een prachtig eiland met tal van mooie stranden en baaien. Populair bij watersporters is het onbewoonde Klein Curaçao. Als je op dit eiland in de zee gaat, is het mogelijk dat je opeens tussen de schildpadden zwemt! Ook voor golfers is het een populaire bestemming. Op het eiland bevinden zich goed uitgeruste golfbanen.

Interessant fiscaal regime voor bedrijven

Door het voordelige belastingstelsel is Curaçao een aantrekkelijke uitvalsbasis voor ondernemingen. In de ‘e-zone’ kunnen ondernemingen zich vestigen die klanten buiten het eiland bedienen. In deze zone geldt een winstbelastingtarief van slechts 2 procent. Dit trekt heel wat bedrijven aan. Een vakantiewoning op Curacao kopen is hierdoor zeer aantrekkelijk.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op Curaçao: Waar moet je op letten?

Het kopen van een vakantiewoning in Curaçao klinkt voor velen als een droom. Het prachtige eiland met zijn kristalheldere water, witte stranden en gastvrije bevolking trekt jaarlijks vele toeristen, en het is begrijpelijk dat je hier je eigen stukje paradijs wilt bezitten. Maar waar begin je? En waar moet je specifiek op letten?

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden