Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis verhuren op Curaçao

Verhuurinformatie

Een huis verhuren op Curaçao

Curaçao als eiland is vrij voor verhuur, zonder vergunning. Echter, zijn er verschillende resorts / gated communities die hun eigen verhuur regelgeving hanteren. Vaak wordt dit via een Vereniging van Eigenaren vastgelegd en beheert. Het komt regelmatig voor dat dergelijke resorts / gated communities geen korte termijn (vakantieverhuur) toestaan en een minimale verhuurperiode van 3 maanden tot een jaar hanteren. Op Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort is zowel korte (vakantie) als lange termijn verhuur toegestaan.

Aan wie verhuur ik mijn huis op Curaçao

Europeanen (Nederlanders, Duitsers, Belgen) zijn nog steeds de grootste groep toeristen die een huis huren op Curaçao. Gevolgd door Amerikanen, Canadezen en Colombia. In 2017 was het totaal aantal toeristen (verblijf + cruise) 1.033.206. Deze gegevens kunnen meespelen op welke wijze je je vakantiehuis probeert te verhuren.

Wanneer verhuur ik mijn huis op Curaçao

Hoogseizoen op Curaçao loopt van medio December t/m eind Maart. Dan is het echt mega druk op het eiland en ligt de gemiddelde nachtprijs wel rond de U$D 180,- ongeveer.  Er is nog een kleine piek qua hoogseizoen in de zomervakantie periode, maar die piek is wel minder hoog geworden de laatste jaren.

Welk rendement kan ik verwachten

De verwachting van rendementen is moeilijk te zeggen, omdat de aanschaf van vakantiewoningen zo divers zijn qua prijsniveau, kwaliteit en faciliteiten. Op Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort halen wij gemiddeld een rendement van 4 tot 5%. Ongetwijfeld dat eigenaren die hun eigen vakantiewoning verhuren en faciliteren een hoger rendement behalen. Dat betekent wel dat ze er volop mee bezig zijn uiteraard.

Er zijn diverse manieren op vakantieverhuur aan te bieden. AirBnB, Micazu en Belvilla zijn steeds populairder aan het worden. Tevens heb je diverse verhuurorganisaties die dergelijke diensten aanbieden. Booking.com en Expedia.com zijn grote spelers op Curaçao.


Indien men wil investeren in vakantiewoningen, let dan goed op:

  • Is dit een ‘carefree’ concept of wordt er veel van de eigenaar verwacht qua uitvoering, betaling lasten, onderhoud, beheer etc. Blue Bay biedt het voordeel dat wij hier in z’n totaliteit zorg voor kunnen dragen.
  • Veiligheid. Dit is een heel belangrijk item om rekening mee te houden. Men onderschat de waarde van een beveiligd resort vs. een vakantiewoning in een reguliere wijk.
    Schaf altijd een woning aan via een erkend makelaarskantoor of bij een gerenommeerd ontwikkelaar. De zogeheten ‘Compliance’ wetgeving is behoorlijk aangescherpt sinds 2019. Dit onder leiding van de FIU (Financial Intelligence Unit) Curaçao.
  • Vraag altijd naar een taxatierapport aan van de woning.

 


Bron: Blue bay Curaçao

Meer informatie