Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis verhuren in Hongarije

Verhuurinformatie

Tweede huis in Hongarije verhuren: Wat moet u weten?

Ben je eigenaar van een huis of appartement in Hongarije dat je verhuurt? Dan betaal je belastingen op het huurgeld uit je onroerend goed. Dit moet je weten als je een huis verhuurt in Hongarije!

Waar betaal je de belasting?

Betaal je de belastingen uit de inkomsten na verhuur in Hongarije of in je eigen land (Nederland of België)? Het antwoord is eenduidig: in het land waar het vastgoed zich bevindt. Je volgt met andere woorden de belastingwetgeving van Hongarije.

Hoeveel bedraagt de belasting?

De te betalen belasting uit het verhuur van een woning in Hongarije bedraagt 16%. De inkomsten kan je berekenen op 2 manieren:

  1. Bij toepassing van de zogenaamde ‘10%-kostencoëfficiënt’ wordt de belasting (16%) geheven op 90% van de inkomsten. De overige 10% van de inkomsten worden als kosten beschouwd en zijn vrij van belastingen.
  2. In het geval van een gespecificeerde kostendeclaratie wordt de belasting (16%) geheven op het bedrag van de huurprijs met daar de vastgestelde kosten van afgetrokken.

Het is sowieso aangeraden om in Hongarije een beroep te doen op een expert inzake belastingen. Want uit het verhuur van een woning kunnen nog andere belastingplichten voortkomen, bv. btw of zorgverzekering. Zorg dat je zeker goed geïnformeerd bent.

Meer informatie