Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een huis verhuren in Kaapverdië

Verhuurinformatie

Vakantiewoning verhuren in Kaapverdië

Geen inkomsten zonder verhuring, dus hier is de boodschap hoe hoger uw bezettingsgraad hoe hoger uw rendement! Kies je voor een lange termijn (domicilie verhuur) of een korte termijn (vakantie verhuur)?

Verhuur op lange termijn

Hier heb je het voordeel dat je weinig verloop van huurders hebt en daardoor ook meer op uw gemak bent. Het aanbod van dit soort eigendommen overstijgt de vraag, dus het voordeel van weinig werk resulteert in een lager rendement. De gemiddelde huurprijs hier zit rond de €200,- per maand voor een appartement en €500,- voor een huis/villa. Ook dien je nog rekening te houden met de kosten die je schuldig bent aan de lokale makelaar of tussenpersoon die dit voor u regelt.

Verhuur op korte termijn 

Hier is er meer verloop en meer werk, uw rendement zal wel een stuk hoger liggen! Verhuren op korte termijn is bijna enkel mogelijk indien het eigendom volledig bemeubeld is. De opbrengst hangt volledig af van het aantal weken u het verhuurt krijgt dus de keuze van uw makelaar of tussenpersoon is van het allergrootste belang! 

Verhuur van uw eigendom in een resort

Sommige resorts werken met privé investeerders die een unit, zij het een Suite, appartement of een villa in het resort kunnen aankopen. Deze unit kan opgenomen worden in een “Verhuur programma” waarbij u als eigenaar het beheer en de verhuring volledig in handen legt van de resort uitbater. Dit heeft als voordeel dat u één contract afsluit met de resort uitbater en verder niets meer hoeft te doen. Het onderhoud, nutsvoorzieningen, verzekeringen en verhuur wordt door hen geregeld, zelfs reparaties en herstellingen hoeft u zich niks van aan te trekken! Het nadeel hier is dat u uw eigendom niet kan inrichten naar uw smaak, alles dient uniform te blijven in lijn met de stijl van de uitbater, uiteraard heeft u ook uw gebruikelijk privé weken waarover u er zelf kunt beschikken.  Dus de Lifestyle koper zal hierin zijn gading niet vinden, de pure investeerder en de lifestyle / investeerder daarentegen houden wel van deze ‘No Stress’ aanpak! 

Belastingen op huurinkomsten? 

De belastingen op huurinkomsten bedragen in Kaapverdië 10%, sommige resorts zijn vrijgesteld van deze belasting, hierdoor betalen deze eigenaars in Kaapverdië geen belasting op hun huurinkomsten.

Belasting in België

Hier dient men een onderscheid te maken tussen gemeubelde verhuur en niet gemeubelde verhuur! De berekeningsmethode is redelijk complex en dient best door uw persoonlijke adviseur te worden berekend. Men kan stellen dat de maximale belasting op uw huurinkomsten in België op ongeveer 15% neerkomt.

 


Deze informatie is beschikbaar gesteld door: Living on the Beach

Meer informatie