Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Verhuur van uw Spaanse vakantiewoning

Bij de ene eigenaar staat bij aankoop al vast dat de woning verhuurd gaat worden, terwijl bij de andere de beslissing tot verhuur pas later genomen wordt. Hoe moet u uw Spaanse vakantiewoning verzekeren als u uw woning verhuurt en welke verzekering dient u af te sluiten als u een woning huurt? Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten verhuur bestaan, vakantieverhuur en lange termijnverhuur.

U dient een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten, waarin opgenomen moet worden dat de woning verhuurd wordt voor korte periodes. De premie zal iets hoger zijn dan een reguliere huisverzekering, maar als het niet vermeld zou worden, dan heeft de verzekeringsmaatschappij in geval van schade of inbraak het recht om een percentage van de schade-uitkering in te houden. Het is tevens belangrijk dat vermeld wordt of de woning ook door uzelf als vakantieverblijf wordt gebruikt of enkel voor vakantieverhuur bestemd is. Om in geval van schade te kunnen aantonen dat u de benadeelde bent, adviseren wij u om de aankoopbonnen van uw eigendommen, bijvoorbeeld de tv en elektrische apparaten, goed te bewaren. 

Lange termijnverhuur van uw vakantiewoning

Als uw woning voor langere tijd verhuurd wordt (vanaf 6 tot 11 maanden), moet u zowel een opstal- als inboedelverzekering afsluiten en net als bij vakantieverhuur dient in de polis vermeld te staan dat de woning wordt gebruikt voor verhuur. Ook als de woning ongemeubileerd is, is een inboedelverzekering aan te raden, aangezien in Spanje de keuken tot de inboedel behoort. Uw inboedelpolis dekt overigens níet de inboedel van de huurders en is niet aansprakelijk voor schade die uw huurders aanbrengen aan uw opstal en inboedel, met uitzondering van de basisdekkingen van uw polis zoals glasschade, lekkage, elektrische schade en dergelijken.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Saskia Gruijters verbonden aan Hypotienda Espana S.L..

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Spaans energielabel voor je vakantiewoning: kans of bedreiging?

Heb je een vakantiewoning in Spanje of overweegt je te investeren in Spaans vastgoed? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe wetgeving rondom het energielabel in Spanje.

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden