Bezoek de beurs

25 - 26 Januari 2025 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 21 - 23 maart 2025 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Herstel Spaanse huizenmarkt

De huizenprijzen in Spanje zijn in januari vrijwel gelijk gebleven aan de gemiddelde prijs voor een tweede huis in december. Dat meldde Fotocasa, een Spaanse vastgoedmaatschappij, woensdag op haar website. Het is de eerste maand in 3 jaar tijd waarin de prijs niet omlaag ging, vergeleken met de voorgaande maand.

Fotocasa berekent de huizenwaarde op basis van de oppervlakte van een woning en kwam daarbij net zoals in december uit op een gemiddelde prijs van circa 1890 euro per vierkante meter. In de hoofdstad Madrid steeg de prijs op maandbasis zelfs licht, met 0,3 procent naar 2965 euro voor een vierkante meter.

Op jaarbasis daalden de huizenprijzen in Spanje in de eerste maand van het jaar wel nog altijd sterk, met bijna 10 procent. Sinds de crisis in de vastgoedsector toesloeg daalden de huizenprijzen in het land al met meer dan een derde ten opzichte van de piek die in 2007 werd gehaald.

In de regio Murcia gingen de prijzen vorige maand het hardst omhoog. Huizen waren daar gemiddeld 1 procent duurder dan een maand eerder. In Cantabrië ging de prijs het sterkst omlaag, met 0,9 procent. De duurste plek om te wonen in Spanje is de noordelijke stad San Sebastián. Daar betaalde een huizenkoper in januari gemiddeld bijna 4600 euro per vierkante meter. Dat was ondanks de hoge gemiddelde prijs 12 procent minder dan een jaar eerder.

Bron: Parool.nl

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Spaans energielabel voor je vakantiewoning: kans of bedreiging?

Heb je een vakantiewoning in Spanje of overweegt je te investeren in Spaans vastgoed? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe wetgeving rondom het energielabel in Spanje.

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden