Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Aantal verkochte huizen in Spanje stijgt

In verhouding tot het tweede kwartaal van 2012 zijn er in het tweede kwartaal van 2013 in Spanje meer tweede huizen verkocht.  Het aantal transacties steeg volgens de overkoepelende organisatie van notarissen met 43 procent. Door niet Spanjaarden werden in het tweede kwartaal 8030 transacties gedaan. De grootste stijging kwam van Belgen (+78%), Fransen (+70%), Duitsers (+35%) en Britten (+25%).

Het aantal Britten dat een tweede huis heeft aangeschaft is gedaald sinds 2007. Op dat moment waren de Britten de grootste afnemers van huizen in Spanje met een marktaandeel van 39%. Vandaag de dag is dit nog maar 15%, gevolgd door Fransen 11%, Russen 9%, Duitsers 8% en Belgen 8%.

 

Belgen kopen vooral vakantiehuizen in Spanje

Opvallend is dat Belgen gemiddeld per hoofd van de bevolking een ongekend aandeel in de Spaanse tweede huizen markt hebben. Er is geen ander land waar er gemiddeld per hoofd van de bevolking zoveel huizen in Spanje werden gekocht. Er is hiervoor geen directe oorzaak voor aan te wijzen.

De laatste tijd wordt er vooral geschreven over het toenemend aantal Chinezen en Russen dat een tweede huis koopt in Spanje. Dit aantal zal in de toekomst ook zeker nog toenemen, maar cijfers wijzen uit dat de markten dichter bij huis zeker net zo lucratief kunnen zijn.

Bron: Global Edge

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Spaans energielabel voor je vakantiewoning: kans of bedreiging?

Heb je een vakantiewoning in Spanje of overweegt je te investeren in Spaans vastgoed? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe wetgeving rondom het energielabel in Spanje.

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden