Portugal: De perfecte kopersmarkt?

Volgens de nieuwe statistieken is de Portugese woningmarkt een interessante kopersmarkt. Eind 2013 laten de officiële statistieken zien dat de taxaties van onroerend goed door banken sinds 2008 consistent zijn gedaald. De ongekende lage prijzen maakt de Portugese woningmarkt zeer interessant voor kopers. Verwacht wordt dat de prijzen in de woningmarkt zich eind 2014 zullen herstellen.Dit maakt het nu een ideaal moment voor de aankoop van een tweede woning in Portugal.

Bank taxaties van Statistics Portugal(INE) werden geanalyseerd door Meravista. De organisatie concludeert dat de prijzen van de woningen in het populaire kustgebied slechts 5 procent hoger liggen dan de taxaties door banken(taxaties: €1.298 per vierkante meter). De regio’s Portimão en Olhão zijn volgens Meravista hotspots voor investeerders. Dit gezien de waardes van de woningen die onder de taxaties van banken liggen. Daarnaast zijn Albufeira en Lagos ook interessant gezien de prijzen onder het regionale gemiddelde.

De lagere taxaties van woningen door banken en verkopers geeft aan dat de markt een dieptepunt bereikt heeft voordat de markt weer gaat herstellen. The RICS/Ci Portuguese Housing Market Survey toont aan dat er positieve tijden aankomen voor de Portugese woningmarkt. De daling van de woningprijzen lijkt te stagneren. De verkoopactiviteiten van onroerend goed stegen in december 2013 voor de tweede maand op rij.

Anita van Huson, mede oprichter van Meravista, stelt: ‘’De woningmarkt in de Algarve was groeiende in de aanloopperiode voor de recessie. Toen de crisis toesloeg viel de markt extra hard ineen. Ik denk niet dat we de komende jaren lagere woningprijzen zullen zien. Hierdoor zijn de woningen in de Algarve momenteel een ideale investering.’’

Bron: themovechannel

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen in Portugal: 11 redenen

Portugal is een gewild land om permanent of semi permanent te wonen en staat op de 5e plaats in de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s en dienstverlening ondersteunen uw keuze. In dit artikel ontvangt u 11 redenen om uw huis in Portugal te kopen.

Bekijk

De fiscale aspecten van een vakantiehuis in Portugal

Denk je eraan een vakantiewoning te kopen in Portugal? Houd dan rekening met de fiscale gevolgen.

Bekijk

Een huis kopen in Portugal, dit zijn de 10 redenen

Vrijstelling van belasting is maar één reden om te kiezen voor Portugal. Portugal is een gewild emigratieland geworden en staat op de 5e plaats van de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s etc. ondersteunen de keus. De titel van dit artikel heeft waarschijnlijk uw aandacht getrokken, maar alhoewel het niet voor iederéén geldt, zijn er redenen te over om te kiezen voor wonen in Portugal. We geven er hier maar 10!

Bekijk

Waarom een huis kopen in Portugal

Een huis kopen in Spanje is al jaren populairder dan een huis in Portugal. Toch stijgt de laatste jaren de interesse in Portugal.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden