Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Portugal: De perfecte kopersmarkt?

Volgens de nieuwe statistieken is de Portugese woningmarkt een interessante kopersmarkt. Eind 2013 laten de officiële statistieken zien dat de taxaties van onroerend goed door banken sinds 2008 consistent zijn gedaald. De ongekende lage prijzen maakt de Portugese woningmarkt zeer interessant voor kopers. Verwacht wordt dat de prijzen in de woningmarkt zich eind 2014 zullen herstellen.Dit maakt het nu een ideaal moment voor de aankoop van een tweede woning in Portugal.

Bank taxaties van Statistics Portugal(INE) werden geanalyseerd door Meravista. De organisatie concludeert dat de prijzen van de woningen in het populaire kustgebied slechts 5 procent hoger liggen dan de taxaties door banken(taxaties: €1.298 per vierkante meter). De regio’s Portimão en Olhão zijn volgens Meravista hotspots voor investeerders. Dit gezien de waardes van de woningen die onder de taxaties van banken liggen. Daarnaast zijn Albufeira en Lagos ook interessant gezien de prijzen onder het regionale gemiddelde.

De lagere taxaties van woningen door banken en verkopers geeft aan dat de markt een dieptepunt bereikt heeft voordat de markt weer gaat herstellen. The RICS/Ci Portuguese Housing Market Survey toont aan dat er positieve tijden aankomen voor de Portugese woningmarkt. De daling van de woningprijzen lijkt te stagneren. De verkoopactiviteiten van onroerend goed stegen in december 2013 voor de tweede maand op rij.

Anita van Huson, mede oprichter van Meravista, stelt: ‘’De woningmarkt in de Algarve was groeiende in de aanloopperiode voor de recessie. Toen de crisis toesloeg viel de markt extra hard ineen. Ik denk niet dat we de komende jaren lagere woningprijzen zullen zien. Hierdoor zijn de woningen in de Algarve momenteel een ideale investering.’’

Bron: themovechannel

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom het goed is om te investeren in een vakantiewoning in Portugal

Als je investeert in een vakantiewoning in het buitenland, ontsnap je aan de vermogensrendementsheffing van box 3 uit je belastingaangifte. De heffing over een vakantiewoning in het buitenland gebeurt namelijk in het land waar de woning gelegen is. Denk je eraan om van je vakantiehuis je eerste woning te maken? Dan moet je rekening houden met de fiscale gevolgen. In Portugal kunnen deze zeer voordelig uitpakken.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Een tweede huis: brengt het iets op?

Een tweede huis is heerlijk om je vrije tijd en vakanties in door te brengen. Maar levert investeren in een vakantiehuis ook financieel iets op?

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden