Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Bijna 1 op 5 woningen in Spanje verkocht aan een buitenlander

In het eerste trimester van 2014 werden er volgens de Consejo General del Notariado, de vereniging van Spaanse notarissen, 15 422 Spaanse woningen aan buitenlanders verkocht. Dat is een stijging van 27,2 % tegenover dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van 2014 werden er in heel Spanje 81 358 panden verkocht.

Het zijn vooral de kustgebieden die het grootste deel van de verkoop en de stijging voor hun rekening nemen. Cataluna is de kampioen met een stijging van 41,1%. In Andalucia noteren we een stijging van 32,5 %, in Alicante en Valencia een stijging van 21,4% en in Murcia steeg het aantal verkopen met 19,6%.

Wat betreft de nationaliteit van deze nieuwe buitenlandse eigenaars, wordt de lijst weer aangevoerd door de Britten (13,8%), gevolgd door de Fransen( 10,5%), de Russen (8,4%), de Duitsers (7,5%) en de Belgen (6,9%). De Belgen houden stand op de 5 plaats met 1058 aangekochte woningen. Als deze trend aanhoudt dan zal het record aantal aankopen van Belgen in Spanje in 2013, zijnde 3804, zeker gebroken worden. Als we het aantal aankopen vergelijken met het aantal inwoners wint België met vlag en wimpel.

Gemiddeld besteden buitenlanders 1588 Euro/m², dat is 1,3% meer dan vorig jaar. Voor nieuwbouwwoningen geven ze 186 000 Euro uit en 149 000 Euro voor bestaande panden. Villa´s van meer dan 500 000 Euro worden vooral door de Spanjaarden zelf gekocht.

Bron: Azull Benelux, Marleen De Vijt

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Spaans energielabel voor je vakantiewoning: kans of bedreiging?

Heb je een vakantiewoning in Spanje of overweegt je te investeren in Spaans vastgoed? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe wetgeving rondom het energielabel in Spanje.

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden