Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Tweede huis in Spanje: Een slimme investering

Gaat u eindelijk uw droom waarmaken om een tweede huis in Spanje te kopen? Een tweede huis in Spanje kan een slimme investering zijn, zeker nu de rentes op spaargeld bij de banken laag blijven en de prijzen van woningen in Spanje aantrekkelijk zijn.

Stelt u zich eens voor: u wordt 's ochtends wakker in uw appartement, villa of bungalow aan een van de Spaanse Costa ‘s. De zon schijnt en het is aangenaam warm. U heeft alle vrijheid om uw dag zelf in te delen en hoeft slechts een klein stukje te lopen voor u aan zee bent, om daar bijvoorbeeld een wandeling te maken langs het strand, een kop koffie te drinken aan de boulevard of te genieten van een maaltijd uit de Spaanse keuken in één van de vele restaurants.

Wonen in je geld
Het kopen van een tweede huis in Spanje aan de kust is voor velen een droom, maar ook best een spannende stap. Er zijn immers zoveel dingen die je met je spaargeld kunt doen: niet alleen investeren, maar ook beleggen of het geld bijvoorbeeld op een spaarrekening zetten. Een snelle rekensom leert echter dat sparen momenteel niet erg lucratief is.

Lage rente op spaargeld
De Telegraaf publiceerde onlangs een artikel waarin spaarexpert Amanda Bulthuis schrijft dat spaarders ook in 2016 niet hoeven te rekenen op een hogere rente op hun spaargeld. Bij grote banken als ING, Rabobank en ABN Amro krijgt u momenteel nog maar 0,7 procent rente over het geld dat op uw spaarrekening staat. En ook de hoogste spaarrentes zullen in 2016 waarschijnlijk tot onder de 1 procent dalen.

Tweede huis in Spanje: Interessante investering

Het alternatief, in een zonnig klimaat met uw hele gezin genieten van uw geld door te investeren in een (vakantie)woning in Spanje, is dan een stuk aantrekkelijker. De prijzen van woningen in Spanje zijn op dit moment laag in een aantrekkende huizenmarkt. Dat maakt het kopen van een huis in Spanje tot een interessante investering onder de zon.

Investeren en genieten
Bovendien heeft vermogensbeheerder Schroders Spanje uitgelicht als land waar de economie in 2016 flink zal blijven groeien, met zelfs 4 procent. Uw investering zal zeker zijn waarde blijven behouden of in waarde toenemen. Met het kopen van een tweede huis in Spanje geniet u dus dubbel: niet alleen van het leven in een zonnig klimaat, maar ook van uw spaargeld!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Bekijk

Subsidie op zonnepanelen in Spanje. Hoe zit dat?

Zonnepanelen op je huis in Spanje. Hier vind je alle subsidieregelingen op een rij

Bekijk

NIE-nummer Spanje: wat is het en hoe vraag ik het aan?

In dit artikel leggen we uit wat het NIE-nummer is, waar je het voor nodig hebt en hoe je hem aanvraagt

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden