Bouwhausse in Oostenrijk

Oostenrijk noteert naar rato van het aantal inwoners de hoogste toeristische activiteit in Europa. In de deelstaat Tirol bijvoorbeeld zijn 30% meer toeristenbedden dan in heel Zwitserland. Het aantal overnachtingen in Oostenrijk stijgt jaarlijks licht maar wat hierbij vooral opvalt is de explosieve groei van de vraag naar self-catered accommodaties in plaats van vakanties in een hotel of pension.

Enorme vraag naar comfortabele en luxe vakantiewoningen

Deze vraag wakkert de bouwlust sterk aan waarbij de trend is dat men wil verblijven in een chalet of appartement in het hogere segment. Een comfortabele inrichting, luxe badkamers of zelfs een in-house wellness is dan wel een eis welke de hedendaagse vakantieganger stelt.

Deze ontwikkeling is natuurlijk zeer interessant voor een potentiele koper van een vakantiehuis in Oostenrijk. Een modern gebouwd chalet genereert uitstekende huurinkomsten en uitgesproken rendementen. Vaak wordt er een uitgekiend beheerconcept aangeboden met ruime eigen gebruiksmogelijkheden. Het kopen van een mooi en nieuwgebouwd appartement of chalet is een perfecte combinatie van een uitstekende investering en eigen vakantieplezier.

Nieuwbouw kopen in Oostenrijk niet ingewikkeld

Het aanschaffen van een nieuwbouwhuis in Oostenrijk is niet ingewikkeld. De wetgeving is transparant en biedt een uitstekende bescherming voor de consument. Er wordt gebouwd volgens de wet op de projectontwikkeling (BTVG). Dat betekent onder andere dat de voortgang van de bouw wordt gecontroleerd door een door de overheid beëdigd bouwkundig inspecteur, betalingen van de bouwtermijnen verlopen via een derdenrekening en er hoeft pas betaald te worden als de desbetreffende bouwfase is afgerond.

Kopen in combinatie met een hypotheek

Vaak wordt een huis gekocht in combinatie met een hypotheek en eigen geld. Waar de lage rente nadelig is voor uw spaargeld biedt het weer een voordeel bij de hypotheek. Oostenrijkse banken financieren tot 70% met een lage rente variërend van 2% – 2,5%.

Bron: NextHome B.V. | Austrian Alpine Chalets

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen in Oostenrijk, hier moet je op letten

Hou je van sneeuw en wintersport? Dan droom je er misschien van om een huis te kopen in Oostenrijk. De Oostenrijkse skigebieden zijn een populaire bestemming voor  Belgen en Nederlanders om een vakantiewoning te kopen. Behalve een echt wintersportland is Oostenrijk een veelzijdig vakantieland het hele jaar door, met tal van sport- en vrijetijdsmogelijkheden.

Bekijk

Hoe zit het met belasting en btw op verhuurinkomsten in Oostenrijk

De aankoop van een vakantiehuis in Oostenrijk blijft ongekend populair. Veel Oostenrijk liefhebbers zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld waar zij zelf ook van kunnen genieten.

Bekijk

Investeren en genieten in Oostenrijk

Oostenrijk, zeer centraal gelegen in Europa, is na haar macht het Habsburgerrijk (de Oostenrijk-Hongaarse Monarchie), jarenlang wat op zichzelf gericht geweest. Inmiddels, en zeker na de EU toetreding, probeert Oostenrijk zich meer in een internationaal verbindende rol te manoeuvreren. Met het deelkantoor van de VN in Wenen vanaf de jaren 1960 en de rond 1980 voltooide UNO city kreeg Wenen meer invloed in de wereld al was het maar als gastheer van belangrijke conferenties. Uitmuntend gastheer zijn de Oostenrijkers overigens al sinds de middeleeuwen in hun Gasthäuser.

 

Bekijk

Een woning kopen in Oostenrijk : 9 argumenten en tips.

Voor veel mensen is Oostenrijk nog steeds synoniem met wintersport. Bijna 60 procent van alle overnachtingen van Nederlanders in Oostenrijk vinden ’s winters plaats. De ‘Gemütlichkeit’ en gastvrijheid spelen daarbij een belangrijke rol, net als het goede eten in de berghutten en de gezellige après-ski. Extra sfeervol is Oostenrijk in de adventtijd met z’n vele kerstmarkten.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden