Bezoek de beurs

18 - 20 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur 23 - 24 april 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur

Bouwhausse in Oostenrijk

Oostenrijk noteert naar rato van het aantal inwoners de hoogste toeristische activiteit in Europa. In de deelstaat Tirol bijvoorbeeld zijn 30% meer toeristenbedden dan in heel Zwitserland. Het aantal overnachtingen in Oostenrijk stijgt jaarlijks licht maar wat hierbij vooral opvalt is de explosieve groei van de vraag naar self-catered accommodaties in plaats van vakanties in een hotel of pension.

Enorme vraag naar comfortabele en luxe vakantiewoningen

Deze vraag wakkert de bouwlust sterk aan waarbij de trend is dat men wil verblijven in een chalet of appartement in het hogere segment. Een comfortabele inrichting, luxe badkamers of zelfs een in-house wellness is dan wel een eis welke de hedendaagse vakantieganger stelt.

Deze ontwikkeling is natuurlijk zeer interessant voor een potentiele koper van een vakantiehuis in Oostenrijk. Een modern gebouwd chalet genereert uitstekende huurinkomsten en uitgesproken rendementen. Vaak wordt er een uitgekiend beheerconcept aangeboden met ruime eigen gebruiksmogelijkheden. Het kopen van een mooi en nieuwgebouwd appartement of chalet is een perfecte combinatie van een uitstekende investering en eigen vakantieplezier.

Nieuwbouw kopen in Oostenrijk niet ingewikkeld

Het aanschaffen van een nieuwbouwhuis in Oostenrijk is niet ingewikkeld. De wetgeving is transparant en biedt een uitstekende bescherming voor de consument. Er wordt gebouwd volgens de wet op de projectontwikkeling (BTVG). Dat betekent onder andere dat de voortgang van de bouw wordt gecontroleerd door een door de overheid beëdigd bouwkundig inspecteur, betalingen van de bouwtermijnen verlopen via een derdenrekening en er hoeft pas betaald te worden als de desbetreffende bouwfase is afgerond.

Kopen in combinatie met een hypotheek

Vaak wordt een huis gekocht in combinatie met een hypotheek en eigen geld. Waar de lage rente nadelig is voor uw spaargeld biedt het weer een voordeel bij de hypotheek. Oostenrijkse banken financieren tot 70% met een lage rente variërend van 2% – 2,5%.

Bron: NextHome B.V. | Austrian Alpine Chalets

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Een appartement of chalet in Oostenrijk financieren

Wil je een lening afsluiten voor een appartement of chalet in Oostenrijk? Als je de aankoop vlekkeloos wil laten verlopen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Bekijk

Een huis kopen in Oostenrijk, hier moet je op letten

Hou je van sneeuw en wintersport? Dan droom je er misschien van om een huis te kopen in Oostenrijk. De Oostenrijkse skigebieden zijn een populaire bestemming voor  Belgen en Nederlanders om een vakantiewoning te kopen. Behalve een echt wintersportland is Oostenrijk een veelzijdig vakantieland het hele jaar door, met tal van sport- en vrijetijdsmogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden