Een tweede huis in Portugal?

Met zijn bijna negen eeuwen van goed afgebakende geografische grenzen, is Portugal een parlementaire, politiek stabiele democratie. Volgens de Global Peace Index (wereldveiligheidsindex) behoort Portugal tot de categorie ‘landen met een uiterst hoge graad aan vrede’ en is het dus een van de meest veilige landen ter wereld. De Portugezen zijn vriendelijk en hartelijk en ontvangen alle bezoekers met open armen, ongeacht hun afkomst. Daarnaast spreekt het merendeel van de bevolking vreemde talen, voornamelijk Engels. Met meer dan 250 dagen zonneschijn per jaar, een divers, goed bereikbaar landschap, prachtige golfbanen, schitterende stranden, heerlijke wijnen en gastronomie, is Portugal de trotse eigenaar van de World’s Top Golf Destination Award (award voor beste golfbestemming ter wereld) en van 14 andere awards in meer dan 10 Europese categorieën van de World Travel Awards 2015, waaronder beste strandbestemming van Europa. Ook TripAdvisor heeft Portugal uitgeroepen tot een van de beste vakantiebestemmingen in 2016. Maar wist je dat Portugal ook heel wat voordelen biedt voor diegenen die besluiten om er te komen wonen of er een vakantiehuisje te kopen?

Dankzij de nieuwe wettelijke bepalingen kunnen buitenlandse investeerders in vastgoed een verblijfsvergunning aanvragen. De belastingwetgeving is transparant en er is een regime voor personen die hun gebruikelijke woonplaats niet in Portugal hebben met erg voordelige belastingvoorwaarden. Investeren in Portugal is investeren in een uiterst concurrentiekrachtige vastgoedsector, en nu is er het ideale moment voor. De prijzen van residentieel vastgoed zijn niet meer dan 4% gezakt tijdens de recessie. In december 2015 werd er zelfs een prijsstijging van 4,5% opgetekend in vergelijking met het jaar daarvoor. Nog nooit steeg dit zo snel.

Meer informatie over een tweede huis kopen in Portugal

Bezoek ons en kies uw nieuwe huis in een van de vele fantastische plekjes over het hele land. U hebt de keuze uit heel wat verschillende architecturale stijlen langs het strand of op het platteland, alsook uit een brede waaier aan services voor een maximale graad aan comfort en plezier. Vaak krijgt u ook een plan voor een gegarandeerd huurinkomen bij uw eigendom aangeboden, zodat u vanaf het eerste jaar al van een rendement kunt genieten.

Bezoek ons op stand #238 voor meer informatie, zodat u uw nieuwe investering kunt beginnen plannen. U bent slechts een stap verwijderd van uw nieuwe huis. Welkom in Portugal, welkom thuis.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen in Portugal: 11 redenen

Portugal is een gewild land om permanent of semi permanent te wonen en staat op de 5e plaats in de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s en dienstverlening ondersteunen uw keuze. In dit artikel ontvangt u 11 redenen om uw huis in Portugal te kopen.

Bekijk

De fiscale aspecten van een vakantiehuis in Portugal

Denk je eraan een vakantiewoning te kopen in Portugal? Houd dan rekening met de fiscale gevolgen.

Bekijk

Een huis kopen in Portugal, dit zijn de 10 redenen

Vrijstelling van belasting is maar één reden om te kiezen voor Portugal. Portugal is een gewild emigratieland geworden en staat op de 5e plaats van de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s etc. ondersteunen de keus. De titel van dit artikel heeft waarschijnlijk uw aandacht getrokken, maar alhoewel het niet voor iederéén geldt, zijn er redenen te over om te kiezen voor wonen in Portugal. We geven er hier maar 10!

Bekijk

Waarom een huis kopen in Portugal

Een huis kopen in Spanje is al jaren populairder dan een huis in Portugal. Toch stijgt de laatste jaren de interesse in Portugal.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden