Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede huis in Portugal?

Met zijn bijna negen eeuwen van goed afgebakende geografische grenzen, is Portugal een parlementaire, politiek stabiele democratie. Volgens de Global Peace Index (wereldveiligheidsindex) behoort Portugal tot de categorie ‘landen met een uiterst hoge graad aan vrede’ en is het dus een van de meest veilige landen ter wereld. De Portugezen zijn vriendelijk en hartelijk en ontvangen alle bezoekers met open armen, ongeacht hun afkomst. Daarnaast spreekt het merendeel van de bevolking vreemde talen, voornamelijk Engels. Met meer dan 250 dagen zonneschijn per jaar, een divers, goed bereikbaar landschap, prachtige golfbanen, schitterende stranden, heerlijke wijnen en gastronomie, is Portugal de trotse eigenaar van de World’s Top Golf Destination Award (award voor beste golfbestemming ter wereld) en van 14 andere awards in meer dan 10 Europese categorieën van de World Travel Awards 2015, waaronder beste strandbestemming van Europa. Ook TripAdvisor heeft Portugal uitgeroepen tot een van de beste vakantiebestemmingen in 2016. Maar wist je dat Portugal ook heel wat voordelen biedt voor diegenen die besluiten om er te komen wonen of er een vakantiehuisje te kopen?

Dankzij de nieuwe wettelijke bepalingen kunnen buitenlandse investeerders in vastgoed een verblijfsvergunning aanvragen. De belastingwetgeving is transparant en er is een regime voor personen die hun gebruikelijke woonplaats niet in Portugal hebben met erg voordelige belastingvoorwaarden. Investeren in Portugal is investeren in een uiterst concurrentiekrachtige vastgoedsector, en nu is er het ideale moment voor. De prijzen van residentieel vastgoed zijn niet meer dan 4% gezakt tijdens de recessie. In december 2015 werd er zelfs een prijsstijging van 4,5% opgetekend in vergelijking met het jaar daarvoor. Nog nooit steeg dit zo snel.

Meer informatie over een tweede huis kopen in Portugal

Bezoek ons en kies uw nieuwe huis in een van de vele fantastische plekjes over het hele land. U hebt de keuze uit heel wat verschillende architecturale stijlen langs het strand of op het platteland, alsook uit een brede waaier aan services voor een maximale graad aan comfort en plezier. Vaak krijgt u ook een plan voor een gegarandeerd huurinkomen bij uw eigendom aangeboden, zodat u vanaf het eerste jaar al van een rendement kunt genieten.

Bezoek ons op stand #238 voor meer informatie, zodat u uw nieuwe investering kunt beginnen plannen. U bent slechts een stap verwijderd van uw nieuwe huis. Welkom in Portugal, welkom thuis.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom het goed is om te investeren in een vakantiewoning in Portugal

Als je investeert in een vakantiewoning in het buitenland, ontsnap je aan de vermogensrendementsheffing van box 3 uit je belastingaangifte. De heffing over een vakantiewoning in het buitenland gebeurt namelijk in het land waar de woning gelegen is. Denk je eraan om van je vakantiehuis je eerste woning te maken? Dan moet je rekening houden met de fiscale gevolgen. In Portugal kunnen deze zeer voordelig uitpakken.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Een tweede huis: brengt het iets op?

Een tweede huis is heerlijk om je vrije tijd en vakanties in door te brengen. Maar levert investeren in een vakantiehuis ook financieel iets op?

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden