Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede huis in de Alpen

Veel Nederlanders gaan graag op wintersport naar de Alpen. Landgenoten die dromen van een tweede woning in de sneeuw, moeten hier heel wat geld voor neertellen. Uit een onderzoek van de Britse vastgoedadviseur Savills blijkt dat de prijzen al snel oplopen tot 4.500 €/m². Dat is ver boven de gemiddelde Amsterdamse vastgoedprijzen.

Exclusieve skioorden

Zwitserland spant de kroon. In het mondaine St. Moritz betaal je 21.200 €/m² voor een vakantiewoning. Anders gezegd: een appartement van 47 m² kost je er 1 miljoen €. Daarnaast zijn vooral Verbier en Davos/Klosters exclusieve skioorden, waar je behoorlijk kapitaalkrachtig moet zijn om eigenaar te worden van een vakantiehuis. Ook in Frankrijk swingen de prijzen de pan uit. Val d’Isère, Méribel en Mégève vormen er de top-3 van duurste bestemmingen.

Betaalbare bestemmingen

Flaine (5.300€/m²) en Zell am See (5400€/m²) zijn de meest betaalbare bestemmingen voor wie een tweede huis wil kopen in de Alpen. De prijzen op deze plekken benaderen het prijsniveau in Amsterdam. Ook op de Second Home Beurs zijn diverse aanbieders van vakantiewoningen in de Alpen aanwezig. Er is zowel aanbod van de betaalbare en duurdere bestemmingen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat zijn de kosten van een vakantiewoning?

Voordat je die grote investering gaat doen doe je er verstandig aan de kosten in kaart te brengen. Hier een aantal op een rij

Bekijk

Vermogensbelasting op je tweede woning in Frankrijk

Wat zijn de regels als het gaat om vermogensbelasting van onroerendgoed in Frankrijk? Lees er hier alles over

Bekijk

Vakantiewoning in Frankrijk: Welke belasting moet ik betalen?

Heb je een huis in Frankrijk of wil je een vakantiewoning kopen? Dan kom je in aanraking met verschillende soorten belastingen. Dat lijkt veel, maar de Franse fiscus is nog steeds gunstiger voor de tweede huis bezitter in vergelijking met Nederland.

Bekijk

Je vakantiewoning in Frankrijk verzekeren

Bij de aankoop van onroerend goed in Frankrijk komt al vrij snel in het aankoop proces de verzekering in beeld. Zowel de makelaar als de notaris zullen al snel roepen ‘Attention, zorg dat je de opstallen verzekerd hebt voor de datum van de overdracht’.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden