Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiehuis in Oostenrijk blijft populair

In vergelijking met de Nederlandse tweede huizenmarkt was er in Oostenrijk tijdens de crisis geen daling van de vraag naar vakantiewoningen. Ondanks de prijsstijging bleef de interesse vanuit Duitsland en Oostenrijk onverminderd groot. Er was tijdelijk minder interesse vanuit Nederland maar sinds een paar jaar trekt die weer aan.

Tweede woning in Oostenrijk

Nederlanders beschouwen een tweede woning in Oostenrijk in hoofdzaak als een goede belegging, die hen in tegenstelling tot een spaarrekening een mooi rendement oplevert dankzij de huurinkomsten. Uiteraard vinden ze het fijn om er zelf enkele weken per jaar op vakantie te gaan, zowel ’s zomers als in de winter. Nederlanders houden van Oostenrijk door de gemoedelijke sfeer. De prijzen van het vastgoed en van het levensonderhoud swingen er niet de pan uit. Veel skigebieden in de regio’s Salzburgerland, Tirol en Vorarlberg zijn ook populair tijdens de zomermaanden.

Luxueus vakantiehuis in trek

Er is een stijgende vraag naar woningen van kwalitatief hoog niveau. Mensen willen tijdens hun vakantie van dezelfde luxe en comfort genieten als thuis. Ze verlangen naar een huis met een sauna, een open haard, een goed uitgeruste keuken en een wasmachine, bij voorkeur in combinatie met centrale voorzieningen zoals een zwembad, massage- en fitnessruimte, restaurant, lounge, bar en kinderanimatie. Luxewoningen hebben het hele jaar door een betere bezetting en toeristen zijn bereid om er meer voor te betalen.

Aankoopprijs van een vakantiewoning in Oostenrijk

Nieuwbouwappartementen in de prijsklasse van 300.000 tot 500.000 € worden het meest verkocht. Ze worden doorgaans gefinancierd met zo’n 40 % eigen middelen en de overige 60 % met een hypotheek bij een Oostenrijkse bank. De aankoopprijs bevat niet alleen het appartement maar ook een plaats in de parkeergarage, de volledige inrichting en alle bijhorende faciliteiten.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Oostenrijkse huizenmarkt door het dak

Het kopen van een vakantiewoning in binnen- en buitenland is razend populair. Oostenrijk staat al jaren bovenaan in de lijstjes als favoriete land voor een tweede huis.

Bekijk

Een vakantiehuis met Zweitwohnsitz kopen in Oostenrijk

Ben je van plan om een vakantiewoning te kopen in Oostenrijk? Dan moet je zeker zijn dat het huis beschikt over een vergunning om als Zweitwohnsitz te gebruiken. Zonder vergunning riskeer je om een boete te krijgen.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden