Vakantiehuis in Oostenrijk blijft populair

In vergelijking met de Nederlandse tweede huizenmarkt was er in Oostenrijk tijdens de crisis geen daling van de vraag naar vakantiewoningen. Ondanks de prijsstijging bleef de interesse vanuit Duitsland en Oostenrijk onverminderd groot. Er was tijdelijk minder interesse vanuit Nederland maar sinds een paar jaar trekt die weer aan.

Tweede woning in Oostenrijk

Nederlanders beschouwen een tweede woning in Oostenrijk in hoofdzaak als een goede belegging, die hen in tegenstelling tot een spaarrekening een mooi rendement oplevert dankzij de huurinkomsten. Uiteraard vinden ze het fijn om er zelf enkele weken per jaar op vakantie te gaan, zowel ’s zomers als in de winter. Nederlanders houden van Oostenrijk door de gemoedelijke sfeer. De prijzen van het vastgoed en van het levensonderhoud swingen er niet de pan uit. Veel skigebieden in de regio’s Salzburgerland, Tirol en Vorarlberg zijn ook populair tijdens de zomermaanden.

Luxueus vakantiehuis in trek

Er is een stijgende vraag naar woningen van kwalitatief hoog niveau. Mensen willen tijdens hun vakantie van dezelfde luxe en comfort genieten als thuis. Ze verlangen naar een huis met een sauna, een open haard, een goed uitgeruste keuken en een wasmachine, bij voorkeur in combinatie met centrale voorzieningen zoals een zwembad, massage- en fitnessruimte, restaurant, lounge, bar en kinderanimatie. Luxewoningen hebben het hele jaar door een betere bezetting en toeristen zijn bereid om er meer voor te betalen.

Aankoopprijs van een vakantiewoning in Oostenrijk

Nieuwbouwappartementen in de prijsklasse van 300.000 tot 500.000 € worden het meest verkocht. Ze worden doorgaans gefinancierd met zo’n 40 % eigen middelen en de overige 60 % met een hypotheek bij een Oostenrijkse bank. De aankoopprijs bevat niet alleen het appartement maar ook een plaats in de parkeergarage, de volledige inrichting en alle bijhorende faciliteiten.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Hoe zit het met belasting en btw op verhuurinkomsten in Oostenrijk

De aankoop van een vakantiehuis in Oostenrijk blijft ongekend populair. Veel Oostenrijk liefhebbers zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld waar zij zelf ook van kunnen genieten.

Bekijk

Investeren en genieten in Oostenrijk

Oostenrijk, zeer centraal gelegen in Europa, is na haar macht het Habsburgerrijk (de Oostenrijk-Hongaarse Monarchie), jarenlang wat op zichzelf gericht geweest. Inmiddels, en zeker na de EU toetreding, probeert Oostenrijk zich meer in een internationaal verbindende rol te manoeuvreren. Met het deelkantoor van de VN in Wenen vanaf de jaren 1960 en de rond 1980 voltooide UNO city kreeg Wenen meer invloed in de wereld al was het maar als gastheer van belangrijke conferenties. Uitmuntend gastheer zijn de Oostenrijkers overigens al sinds de middeleeuwen in hun Gasthäuser.

 

Bekijk

Een woning kopen in Oostenrijk : 9 argumenten en tips.

Voor veel mensen is Oostenrijk nog steeds synoniem met wintersport. Bijna 60 procent van alle overnachtingen van Nederlanders in Oostenrijk vinden ’s winters plaats. De ‘Gemütlichkeit’ en gastvrijheid spelen daarbij een belangrijke rol, net als het goede eten in de berghutten en de gezellige après-ski. Extra sfeervol is Oostenrijk in de adventtijd met z’n vele kerstmarkten.

Bekijk

Oostenrijk, veelzijdig en populair vakantieland

Oostenrijk is een prachtig land om op vakantie te gaan. Het staat bekend om zijn mooie natuur, rijk cultureel erfgoed en natuurlijk de vele aantrekkelijke wintersportgebieden. Het hele jaar door valt er heel wat te beleven in Oostenrijk! Bovendien is het een politiek stabiel land met een mooie centrale ligging in Europa vriendelijke inwoners die je met open armen verwelkomen. Dit alles maakt het interessant om een tweede woning te kopen in Oostenrijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden