Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen onder de Spaanse zon

Een eigen huis onder de Spaanse zon, geen stress, altijd mooi weer, lekker eten: wie droomt er niét van? Een vakantiewoning kopen is een grote stap waar veel bij komt kijken. Maar wie de sprong waagt, zal er geen spijt van krijgen. Spanje is een heerlijk land met een gastvrije bevolking, waar je je snel thuis zal voelen. Enkele tips om je Spaanse droom te laten uitkomen.

Je droomhuis vinden in Spanje

Een huis kopen in een ander land is niet moeilijk. Er is voldoende aanbod online en op de Second Home Beurs. Toch is het raadzaam een lijstje te maken met bedrijven die actief zijn in de regio en waar u uiteindelijk het goede gevoel bij heeft voordat u een vliegtuig in stapt. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de reputatie van een bedrijf. Hoe lang bestaat een bedrijf, spreken ze de Spaanse taal en staan er misschien referenties online. Ook uw eigen woonwensen zijn belangrijk. Denk na over het type woning dat u zoekt en aan welke eisen dit moet voldoen, dit alles natuurlijk in combinatie met het budget dat u heeft voor uw droomhuis in Spanje.

Spaanse taal leren

Als je eenmaal een huis in Spanje hebt gekocht is het handig dat je de taal enigszins spreekt. Spaans is een relatief makkelijke taal om te leren. Het loont de moeite om de taal te leren, het zal je helpen om allerlei praktische en alledaagse zaken in het Spaanse leven.

Ga in zee met een gerenommeerde makelaar

Het is aan te raden om een beroep te doen op een gerenommeerde makelaar. Die weet precies welke regelingen er gelden in Spanje en kan helpen om een zicht te krijgen op het totale kostenplaatje van je verhuizing naar het buitenland. Er komen naast de aankoopprijs ook nog andere kosten bij. Denk bijvoorbeeld aan notariskosten, overdrachtsbelasting, lokale lasten, verzekeringen en eventueel renovatie- of onderhoudskosten. Kijk ook naar de reiskosten om af en toe van je thuisland over en weer te vliegen naar Spanje. Een gerenommeerde makelaar helpt je naast financieel advies ook met praktische zaken. Denk maar aan de verhuizing van je spullen of een gas-, water- en lichtaansluiting.

Er komt heel wat kijken bij de aankoop van een tweede huis in Spanje. Denk er goed over na maar laat je zeker niet afschrikken om je droom werkelijkheid te laten worden. Je zal er geen spijt van krijgen, Spanje is een heerlijk land!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Bekijk

Subsidie op zonnepanelen in Spanje. Hoe zit dat?

Zonnepanelen op je huis in Spanje. Hier vind je alle subsidieregelingen op een rij

Bekijk

NIE-nummer Spanje: wat is het en hoe vraag ik het aan?

In dit artikel leggen we uit wat het NIE-nummer is, waar je het voor nodig hebt en hoe je hem aanvraagt

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden