Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis in Spanje financieren

Als je een huis of appartement wil kopen in Spanje, moet je goed nadenken over de financiering. Je kan maximaal 70% van de aankoopsom in Spanje laten financieren. De bijkomende kosten bedragen gemiddeld 12,5% van het aankoopbedrag en moet je van je eigen middelen betalen. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden wanneer je woningen begint te selecteren.

Eigen middelen of hypotheek

Als je over voldoende vermogen beschikt, kan je de woning volledig zelf financieren in één keer. Je kan ook een hypotheek afsluiten. Meestal hebben verstrekkers van leningen een expert in huis die je kan bijstaan om de beste keuze te maken. De looptijd hangt af van het bedrag dat je wil lenen. Veel banken hanteren een ondergrens. Hoe jonger je bent, hoe gunstiger dit is voor de lening die je wil aangaan.

Praktische stappen bij het kopen van een huis in Spanje

Tijdens het koopproces moeten er heel wat praktische stappen gezet worden. Zorg dat de lopende zaken met betrekking tot het huis in orde zijn. Ga zeker na of er geen aannemers zijn die nog schulden hebben want dit kan voor problemen zorgen. Als alles in orde is, kan je overgaan tot specifieke zaken zoals het opstellen van het koopcontract, de inschrijving in het eigendomsregister en het regelen van de gas-, licht- en wateraansluiting.

Experts in je thuisland

Een woning kopen in Spanje is een ingewikkelde procedure. Daarom is het goed om samen te werken met een makelaar en een bank in je thuisland. Als je kan communiceren in je eigen taal, loopt alles veel vlotter met minder kans op misverstanden en ontevredenheid achteraf.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Bekijk

Vind je vakantiehuis in Montenegro

 Welke plekken zijn nu écht populair onder huizenzoekers? En wat maakt deze locaties zo bijzonder?

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Persbericht: Nederlanders massaal op zoek naar woning buitenland

Utrecht, 24 maart 2024 - Dit weekend heeft de Second Home Beurs in Utrecht een opvallend record geboekt met ruim 13.000 bezoekers die massaal op zoek waren naar een woning in het buitenland. De toename van 40% in vergelijking met de vorige editie in september bevestigt de groeiende trend onder Nederlanders om hun horizon te verbreden en te investeren in vastgoed over de grens.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden