Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Nieuwbouw- of bestaande woning kopen in Spanje

Heb je plannen om een tweede woning te kopen in Spanje? Een belangrijke keuze is die tussen nieuwbouw of bestaande bouw.

Een bestaand huis kopen in Spanje

Als je een huis wil kopen in Spanje, maakt de makelaar ter plaatse eerst een selectie van de beschikbare woningen. Hier kan je vervolgens zelf een schifting in doorvoeren. Op die manier ga je gericht opzoek naar een tweede huis. Bij de aankoop van een huis schakel je samen met de makelaar een advocaat in, die je kan begeleiden om de juiste stappen te nemen. Het bespaart je niet alleen onnodige kosten maar ook eventuele ellende achteraf. Wanneer je in Spanje een bestaande woning koopt, wordt die meestal volledig gemeubileerd opgeleverd. Als dit niet jouw smaak is, maak dan vooraf duidelijke afspraken met de makelaar.

Zelf een huis bouwen in Spanje

Je kan ook zelf een huis bouwen in Spanje. Dit betekent dat je samen met de makelaar op zoek gaat naar geschikte grond (‘finca urbana’). Je moet een advocaat inschakelen en het kan geen kwaad om een beroep te doen op een bemiddelaar. Die kan optreden als tussenpersoon bij de contacten met de makelaar en de advocaat, zodat alles correct verloopt. Op vlak van meubilair krijg je bij nieuwbouw vaak de mogelijkheid om een meubelpakket (incl. elektrische toestellen) aan te schaffen bij bepaalde meubelzaken. Laat je makelaar onderhandelen voor mogelijke kortingen en vraag welke bedrijven hij aanraadt.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Hoe vind je de beste locatie voor je huis in Spanje?

In dit blog geven we tips en advies over hoe je de beste plek vindt om te wonen in Spanje.

Bekijk

Subsidie op zonnepanelen in Spanje. Hoe zit dat?

Zonnepanelen op je huis in Spanje. Hier vind je alle subsidieregelingen op een rij

Bekijk

NIE-nummer Spanje: wat is het en hoe vraag ik het aan?

In dit artikel leggen we uit wat het NIE-nummer is, waar je het voor nodig hebt en hoe je hem aanvraagt

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden