Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Waarom een huis kopen op Cyprus een slimme investering is

Cyprus is een eiland gevuld met prachtige stranden aan de Middellandse Zee, historische bezienswaardigheden en heerlijke cultuur.

Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen ervoor kiezen om er te investeren en een vakantiehuis te kopen. In deze blogpost bekijken we waarom het kopen van een vakantiewoning op Cyprus zo'n slimme investering is. Lees er hier meer over:

 

De voordelen van een huis op Cyprus

Het kopen van een vakantiehuis in Cyprus biedt veel voordelen. Het gebruik van de euro als voornaamste betaalmiddel is een groot pluspunt, evenals de lagere kosten van woningen vergeleken met andere landen.

Het kopen van een huis op Cyprus is erg populair geworden omdat het land een veilig, stabiel en gunstig gelegen bestemming is voor buitenlandse investeerders. Het subtropische mediterrane klimaat biedt veel zonnige dagen per jaar, wat betekent dat er veel te genieten valt als je aan de kust woont.

Aantrekkelijk zijn ook de fiscale regelingen voor buitenlandse investeerders. Bovendien is de gezondheidszorg er goedkoper dan in veel andere landen, waardoor Cyprus een populaire bestemming voor expats is. Het warme klimaat helpt ook mee. De prachtige stranden trekken toeristen en maken het land een ideale vakantiebestemming.

Bovendien biedt het land mooie stranden, historische monumenten, culturele attracties en tal van outdoor activiteiten die het land interessant maken voor bezoekers en investeerders. Noord-Cyprus is in het bijzonder gewild bij buitenlandse investeerders vanwege de lage prijzen van onroerend goed, gunstige belastingvoordelen, een goede infrastructuur en veel mogelijkheden om te genieten van het mediterrane klimaat.

Het land beschikt ook over een rijke cultuur met veel historische monumenten die u kunt bezoeken, evenals tal van natuurlijke schoonheid waar u van kunt genieten. Met al deze voordelen is het duidelijk waarom zoveel buitenlandse investeerders graag een huis op Cyprus willen kopen.

 Huis kopen in Cyprus slimme investering

Geweldige locatie

Cyprus heeft veel te bieden voor mensen die op zoek zijn naar een geweldige vakantiebestemming. De uitgestrekte stranden in combinatie met de rustige dorpjes, bergen en wandelpaden maken het eiland een aantrekkelijke plek voor zowel jong als oud. Door een huis op Cyprus te kopen, weet je zeker dat je elk jaar naar een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld gaat.

Wist je trouwens dat de meeste inwoners van Cyprus Grieks spreken? Engels wordt alom gesproken. In de meeste winkels, cafés en restaurants verstaan ​​ze prima Engels, wat het voor reizigers gemakkelijker maakt om te communiceren.

 

Aantrekkelijke huizenprijzen

In vergelijking met andere Europese landen zijn de huizenprijzen op Cyprus nog steeds relatief laag. Dit betekent dat de aankoop van een vakantiehuis in verhouding veel goedkoper is dan elders. Bovendien is het vastgoed op het eiland nog steeds in opkomst en groeit het jaarlijks in waarde. Door nu te kopen, investeer je dus in een stabiele en veilige investering.

 

Gunstig belastingklimaat

Cyprus biedt een gunstig belastingklimaat voor mensen die een tweede huis kopen. Zo betaal je bijvoorbeeld geen erfbelasting en wordt de koop van de woning vrijgesteld van BTW. Daarnaast zijn de inkomsten uit het verhuren van de woning belastingvrij tot €15.600 per jaar. Dit kan een groot voordeel zijn voor mensen die een tweede huis willen kopen.

 

Grote vraag naar huurwoningen

Naast het gebruik van de woning zelf, kun je je investering ook nog eens terugverdienen door de vakantiewoning te verhuren aan andere vakantiegangers. Er is een grote vraag naar huurwoningen op Cyprus, vanwege de populaire toeristische bestemmingen. Het verhuren van de investering kan dus een lucratieve manier zijn om geld te verdienen en de woning winstgevend te maken.

Naast het verhuren aan toeristen kan je er ook voor kiezen het pand te verhuren aan lokale bewoners of bedrijven. Het is belangrijk om goed na te denken over wat voor soort locatie je zoekt en welke markt je wilt bereiken voordat je begint met het zoeken naar een geschikte locatie.

Wel is het verstandig rekening te houden met je doelgroep. Zo is het voor toeristen fijn als er bezienswaardigheden of stranden in de buurt zijn. Zoek in dat geval een vakantiehuis in een buurt die mensen aantrekt

Wil je je meer richten op de verhuur aan lokale bewoners? Ga dan bijvoorbeeld op zoek naar residentiële gebieden met goede voorzieningen of sociale activiteiten. Dan zijn er nog de bedrijven. Mocht je kiezen om de verhuur daar meer op te richten, kijk dan naar locaties met een aantrekkelijke afstand tot winkels en restaurants.

 

Gemakkelijk verhuren en beheren

Een groot voordeel van het hebben van een vakantiehuis op Cyprus is dat het verhuren en beheren heel eenvoudig is. Cyprus heeft een gevestigde vastgoedbeheerindustrie die je bij kan staan bij de verkoop en het beheer van je woning. Bovendien is het mogelijk om hulp in te schakelen van Engelssprekende adviseurs en financiële professionals. Hierdoor kan je zorgeloos genieten met de wetenschap dat je investering in goede handen is.

 

Conclusie

Het kopen van een vakantiehuis op Cyprus biedt talloze voordelen, van de aantrekkelijke huizenprijzen en gunstige belastingklimaat tot de geweldige locatie en grote vraag naar huurwoningen.

Cyprus is dan ook een slimme keuze voor investeerders die op zoek zijn naar een stabiele en veilige investering en een prachtige vakantiebestemming. Kom eens naar de Second Home Beurs: de perfecte plek om je zoektocht naar een woning op Cyprus te starten. Bekijk de exposantenlijst om te zien of er een vastgoedprofessional aanwezig is waar je je vragen over het kopen van een vakantiewoning op Cyprus vrijblijvend kan stellen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden