Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een jaar lang op Sicilië wonen voor 1 euro!

Een jaar lang in Italië wonen, weten hoe het is om een daar een tweede huis te hebben? Lees dan snel verder!

Le dolce vita, Italiaans eten, cultuur snuiven en Italiaans leren tijdens een jaar lang wonen (en werken) op Sicilië?

Wonen in een geweldig huis in het idyllische plaatsje Sambuca en dat voor maar 1 euro voor een jaar? Het kan via Airnbnb! Voorwaarde is wel dat je gastvrij bent… en avontuurlijk! Je gaat niet zo maar in een ‘1 euro huis’ wonen, je mag een jaar lang vertoeven in een super de luxe woning die onlangs een complete make-over heeft gekregen van het Italiaanse architectenbureau Studio Didea. De woning, die drie verdiepingen telt, is opgeknapt en ingericht met Siciliaanse elementen. Het huis is groot genoeg om zelf in te wonen en uiteraard om kamers te verhuren. En.. de inkomsten vanuit de verhuur mag je zelf houden!

Je zult denken… wat is het addertje onder het gras? Die is er niet! Omdat Sicilië te maken heeft met een krimpende bevolking en ze haar culturele erfgoed wil beschermen, is het eiland al in 2018 begonnen met de campagne ‘Een huis voor een euro’. Hiermee hopen ze publiciteit te krijgen voor het eiland en met de verhuur van de woning nieuwe bewoners en toeristen aan te trekken.

wonen-op-sicilie-wonen-voor-1-euro

Dus.. ben je al een tijd op zoek naar een tweede huis in Italië, wil je de taal leren en ‘le dolce vita’ leven? Meld je dan aan bij Airbnb!
Dat kan via deze link: https://www.airbnb.nl/d/1eurohouse-initiative

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Huis kopen in Italië: juridische aspecten

De aankoop van een tweede huis in het buitenland kan spannend zijn, maar ook riskant. Voordat je een handtekening zet onder een koopcontract voor een huis in Italië, is het verstandig om de juridische aspecten goed te checken. Hieronder een aantal tips voor een veilige aankoop.

Bekijk

Een vakantiewoning verhuren voor rendement

Investeren in een vakantiewoning is populair. Als je op het punt staat om in een vakantiehuis te investeren, neem dan zeker even de tijd om na te gaan wat je rendement kan zijn. In de meeste gevallen is het bezit van een vakantiehuis financieel voordelig en dus een verstandige beslissing. Toch is het belangrijk om je goed te informeren voordat je een woning koopt. Het is immers een grote investering die je niet elke dag doet.

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië: hier moet u rekening mee houden

Droomt u zoals velen van een tweede huis in Italië? We zetten enkele zaken op een rijtje waarmee u rekening moet houden. Misschien bent u binnenkort wel de gelukkige eigenaar van een vakantiewoning in La Bella Italia!  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden