Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiewoning verhuren voor rendement

Investeren in een vakantiewoning is populair. Als je op het punt staat om in een vakantiehuis te investeren, neem dan zeker even de tijd om na te gaan wat je rendement kan zijn. In de meeste gevallen is het bezit van een vakantiehuis financieel voordelig en dus een verstandige beslissing. Toch is het belangrijk om je goed te informeren voordat je een woning koopt. Het is immers een grote investering die je niet elke dag doet.

Als je overweegt te investeren in een vakantiewoning voor rendement, wil je dat het winstgevend is. Hieronder vind je de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij jouw beslissing om in een vakantiehuis te investeren.

Is de woning geschikt als vakantiewoning?

Het rendabel maken van een vakantiewoning hangt af van verschillende factoren. De huurinkomsten zijn veruit het belangrijkste. Daarom is het essentieel om een hoge bezettingsgraad te hebben in combinatie met goede huurprijzen.

De voornaamste reden waarom mensen je vakantiewoning willen huren is vaak een combinatie: de locatie en de geboden faciliteiten. Bij de aanschaf van de woning moet dit ook het uitgangspunt zijn. Echter is dit niet altijd even makkelijk omdat men vaak emotie heeft bij een bepaalde woning, land of regio. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid en de aantrekkingskracht van een bepaald gebied.

Aankoopprijs vakantiewoning

Het rendement op jouw investering hangt natuurlijk ook af van de prijs die je betaald voor het huis. Als je een vakantiewoning kunt kopen voor een goede prijs, zal dit meer winstgevendheid zijn. Daarom is het belangrijk om tijd te investeren bij het zoeken en selecteren naar de perfecte vakantiewoning.

Hoe meer marktkennis je hebt, hoe beter jouw aankoopbeslissing. Er zijn veel factoren die de aankoopprijs van een vakantiewoning beïnvloeden. Denk aan zaken als regio, locatie, aantal kamers, bouwjaar en faciliteiten. Daarom is het raadzaam om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter in gebied bedraagt voordat je beslist tot koop over te gaan.

Een vakantiewoning kopen voor rendement

Hoeveel kosten moet ik in rekening brengen?

Naast opbrengsten brengt een vakantiewoning ook kosten met zich mee. Voordat je een huurprijs kan bepalen moet je eerst een goed overzicht van de kosten hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kosten voor:

  • Water, elektriciteit en gasverbruik
  • Schoonmaakkosten
  • Kosten van handdoeken en bedlinnen
  • Lokale belastingen
  • Afschrijving en reservering

Naast bovenstaande kosten is het raadzaam ook te kijken naar de verhuurprijzen van gelijkwaardige woningen in de buurt. Op die manier weet je zeker dat je je eigen woning niet te laag in de markt zet en tegelijkertijd je vakantiewoning niet uit de markt prijst.

Gerelateerde berichten

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden