6 - 8 oktober 2017  |   Jaarbeurs Utrecht  |  10.00 - 17.00 uur

Vakantiewoning in Curaçao kopen

Altijd genieten van Caribische sferen, dat voorrecht hebben mensen die een vakantiewoning kopen in Curaçao. Genieten van de heerlijke temperaturen, de prachtige stranden op dit mooie eiland. Dit alles in combinatie met een interessant investeringsklimaat maakt Curacao zeer interessant voor de bestemming van uw tweede woning.

Genieten op de Antillen: Een vakantiewoning in Curaçao!

vakantiewoning in curacao kopenEen vakantiewoning in Curaçao kopen is voor veel mensen de ultieme droom. Genieten van een mooi huis in combinatie met het aangename klimaat en het heldere blauwe water en een aangenaam investeringsklimaat. Toch komen er bij de koop van een vakantiewoning in Curaçao een aantal zaken kijken die U voor aankoop moet weten.

Internationaal dubbele heffing?
Het bezit van een vakantiewoning op Curaçao leidt in beginsel tot dubbele belastingheffing. Curaçao heft namelijk op grond van het bronbeginsel belasting over deze woning. Bij de toepassing van dit beginsel heffen landen belasting over bepaalde bronnen die zich op hun territorium bevinden. Dit betekent dat u als niet-inwoner van Curaçao te maken krijgt met Curaçaose belastingheffing over uw aldaar gelegen tweede woning. Tevens betaalt u in uw woonland (krachtens het woonplaatsbeginsel) belasting over uw wereldinkomen.

Vakantiewoning is onderdeel van uw inkomen

Aangezien uw tweede huis op Curaçao onderdeel is van uw inkomen, geeft u deze aan in de belastingaangifte in uw woonland. Ter voorkoming van deze dubbele belastingheffing, maken landen doorgaans onderling (bilaterale) afspraken over de verdeling van de heffingsbevoegdheid. Deze afspraken worden vastgelegd in een belastingverdrag, waarin staat welk land over welke inkomstenbronnen belasting mag heffen. Over het algemeen wordt de heffingsbevoegdheid van onroerend goed toegewezen aan het land waar dit is gelegen.

Zo kent Nederland sinds het jaar 1964 de Belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK). Dit is een regeling ter voorkoming van dubbele belasting die onder andere ziet op Curaçao. Krachtens de BRK mag Nederland heffen over de inkomsten uit Curaçao, maar moet tevens vermindering van belasting verlenen. Dit betekent dat u – als inwoner van Nederland – uiteindelijk alleen op Curaçao belasting betaalt over de inkomsten uit uw Curaçaose woning. België kent daarentegen geen bilaterale afspraak met Curaçao. Maar op grond van de nationale wetgeving verleent ook België voorkoming van dubbele belasting. Dit betekent dat u – als inwoner van Nederland – uiteindelijk alleen op Curaçao belasting betaalt over de inkomsten uit uw Curaçaose woning.

Belastingheffing over de Curaçaose vakantiewoning
Op Curaçao betaalt u inkomstenbelasting over uw huurinkomsten. Omdat het wettelijk stelsel een fictieve kostenaftrek van 35% kent, betaalt u inkomstenbelasting over 65% van de werkelijk ontvangen huurinkomsten. Stel u verhuurt uw tweede woning op Curaçao en ontvangt jaarlijks Nafl. 40.000/€ 16.644 aan huurinkomsten. Per saldo betaalt u dan Nafl. 3.120/€ 1.298 aan Curaçaose belasting. Ontvangt u jaarlijks een bedrag van Nafl. 60.000/€ 24.966 aan huurinkomsten uit uw Curaçaose woning, dan betaalt u Nafl. 5.548/€ 2.309 aan inkomstenbelasing op Curaçao. In deze voorbeelden stijgt de belastingdruk van 7,8% (3.120/40.000) naar 9,3% (5.548/60.000). Hieruit blijkt dat bij toename van de huurinkomsten, de belastingdruk hoger wordt.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Curaçao? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random
Grid
List
Kaart

BREED KAVEL OP CORAL ESTATE MET PANORAMISCH ZEEZICHT

Curacao

0Slaapkamer
0Badkamer
5Picture
Coral Estate is een exclusief resort aan de zuidkust van Curaçao, te midden van 400 hectare ongerepte natuur waarvan slechts 30% wordt bebouwd, direct gelegen aan de Caribische Zee. Werkelijk een oase dat haar bewoners veiligheid, rust, ruimte en privacy biedt. Dit royale bouwkavel van ruim 2.
Prijs op aanvraag

Bouw je eigen droomvilla Adilene I op Curaçao

Curacao

3Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
5Picture
Model ‘Adilene I’ heeft een oppervlakte van 238m² en is geschikt voor een vlak terrein. Deze tijdloze designvilla heeft een ruime living met open keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers en gastentoilet. De masterbedroom heeft een walk-in closet. De prijs is op aanvraag.
Prijs op aanvraag

MOOIE KAVELS OP VILLAPARK FONTEIN, CURAÇAO

Curacao

0Slaapkamer
0Badkamer
5Picture
Verscholen in de prachtige natuur en heuvels van Banda Abou ligt Villapark Fontein. Het beveiligde resort bestaat uit permanent bewoonde villa’s en vakantiewoningen. Investeer in je eigen second home in de tropen en laat je spaargeld renderen.
€32.000

Villa aan zee te koop in Curacao met privé zwembad en 4 slaapkamers!

Curacao

4Slaapkamer
4Badkamer
12Picture
Met trots presenteren wij deze Caribische villa, gelegen op een ruime kavel (1.750 m2) in een populair resort op Curaçao te Rif St. Marie Curacao. De luxe villa heeft 4 slaapkamers, 4 badkamers en een eigen zwembad en ligt direct aan zee.
€1.132.058

Curacao - Rif St. Marie 62 - luxe woning met zwembad aan zee te koop

Curacao

4Slaapkamer
3Badkamer
9Picture
Zoekt u een huis aan zee? Een huis met zwembad op Curacao? Deze prachtige villa ligt op een ruime zeekavel direct aan het water.. De werkelijk schitterend ontworpen villa biedt u luxe, privacy en ruimte. Woning is tevens bijzonder geschikt voor vakantieverhuur.
€1.795.188

Blue Bay Curacao: luxe villa met 2 zwembaden- top lokatie top uitzicht

Curacao

6Slaapkamer
6Badkamer
16Picture
Te koop op golfresort in Curacao: In 2014 opgeleverde, onder architectuur gebouwde, zeer luxe vrijstaande villa met 2 zwembaden, 4 gasten appartementen, absolute privacy en prachtig uitzicht. Deze bijzondere woning is voorzien van veel luxe, gemak en comfort.
€1.799.924

Blue Bay BO-5 - grote moderne droomvilla aan golfbaan met zeezicht!

Curacao

6Slaapkamer
5Badkamer
15Picture
Op exclusief bewaakt resort in Curacao: Deze schitterende moderne villa met 4 slaapkamers en een royaal gastenverblijf met nog eens 2 slaapkamers, bevindt zich direct aan de golfbaan op Blue Bay Golf & Beach Resort Curacao.
€730.000

Blue Bay Curacao: droom huis te koop aan zee en golfbaan! Nieuw!!

Curacao

6Slaapkamer
4.5Badkamer
2Parkeerplaats
13Picture
Droom huis te koop in Curacao op een droom lokatie! Het huis ligt op een royale kavel in Blue Bay Golf & Beach Resort Curacao, naast hole 4 van de 18-holes golfbaan. Op het deels overdekte terras ligt uw eigen zwembad. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de golfbaan en de zee.
€1.300.000

Blue Bay Heights BB-8 - Luxe villa op golfbaan met zwembad en zeezicht

Curacao

4Slaapkamer
3Badkamer
12Picture
Prachtige tropenwoning te koop in Curacao met 4 slaapkamers, een groot overdekt terras en een open keuken. Het huis ligt direct aan de golfbaan en heeft prachtig uitzicht over zee. Gesitueerd op het mooie Blue Bay Golf & Beach Resort Curacao.
€1.400.000

Curacao - zeer exclusieve villa met zwembad te koop - direct aan zee

Curacao

4Slaapkamer
4.5Badkamer
12Picture
Deze prachtige 4 slaapkamer villa heeft een perfecte mix van binnen- en buitenruimtes (samen 774m2) die naadloos in elkaar overlopen. Gelegen op een unieke zee kavel aan de westkust bij Westpunt Curacao. De harmonie tussen de woning en de natuur zal iedere bezoeker van deze villa direct opvallen.
€1.700.000

Albatros Villas - Blue Bay

Curaçao, Nederlandse Antillen

4Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
6Picture
Geen omschrijving bechikbaar
€386.500

Ocean Drive - oceanfront property

Curaçao, Nederlandse Antillen

0Slaapkamer
0Badkamer
3Picture
Ocean Drive; Negen mooie en exclusieve kavels op onze huidige 18e hole van de golfbaan. De perfecte plek om uw droomvilla te bouwen op een van de meest waardevolle delen van het resort.
€855.000
15 ResultatenResultaten per pagina
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.