10 - 12 maart 2017  |   Jaarbeurs Utrecht  |  10.00 - 17.00 uur
 • nl
 • en

Vakantiewoning in Curaçao kopen

Altijd genieten van Caribische sferen, dat voorrecht hebben mensen die een vakantiewoning kopen in Curaçao. Genieten van de heerlijke temperaturen, de prachtige stranden op dit mooie eiland. Dit alles in combinatie met een interessant investeringsklimaat maakt Curacao zeer interessant voor de bestemming van uw tweede woning.

Genieten op de Antillen: Een vakantiewoning in Curaçao!

vakantiewoning in curacao kopenEen vakantiewoning in Curaçao kopen is voor veel mensen de ultieme droom. Genieten van een mooi huis in combinatie met het aangename klimaat en het heldere blauwe water en een aangenaam investeringsklimaat. Toch komen er bij de koop van een vakantiewoning in Curaçao een aantal zaken kijken die U voor aankoop moet weten.

Internationaal dubbele heffing?
Het bezit van een vakantiewoning op Curaçao leidt in beginsel tot dubbele belastingheffing. Curaçao heft namelijk op grond van het bronbeginsel belasting over deze woning. Bij de toepassing van dit beginsel heffen landen belasting over bepaalde bronnen die zich op hun territorium bevinden. Dit betekent dat u als niet-inwoner van Curaçao te maken krijgt met Curaçaose belastingheffing over uw aldaar gelegen tweede woning. Tevens betaalt u in uw woonland (krachtens het woonplaatsbeginsel) belasting over uw wereldinkomen.

Vakantiewoning is onderdeel van uw inkomen

Aangezien uw tweede huis op Curaçao onderdeel is van uw inkomen, geeft u deze aan in de belastingaangifte in uw woonland. Ter voorkoming van deze dubbele belastingheffing, maken landen doorgaans onderling (bilaterale) afspraken over de verdeling van de heffingsbevoegdheid. Deze afspraken worden vastgelegd in een belastingverdrag, waarin staat welk land over welke inkomstenbronnen belasting mag heffen. Over het algemeen wordt de heffingsbevoegdheid van onroerend goed toegewezen aan het land waar dit is gelegen.

Zo kent Nederland sinds het jaar 1964 de Belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK). Dit is een regeling ter voorkoming van dubbele belasting die onder andere ziet op Curaçao. Krachtens de BRK mag Nederland heffen over de inkomsten uit Curaçao, maar moet tevens vermindering van belasting verlenen. Dit betekent dat u – als inwoner van Nederland – uiteindelijk alleen op Curaçao belasting betaalt over de inkomsten uit uw Curaçaose woning. België kent daarentegen geen bilaterale afspraak met Curaçao. Maar op grond van de nationale wetgeving verleent ook België voorkoming van dubbele belasting. Dit betekent dat u – als inwoner van Nederland – uiteindelijk alleen op Curaçao belasting betaalt over de inkomsten uit uw Curaçaose woning.

Belastingheffing over de Curaçaose vakantiewoning
Op Curaçao betaalt u inkomstenbelasting over uw huurinkomsten. Omdat het wettelijk stelsel een fictieve kostenaftrek van 35% kent, betaalt u inkomstenbelasting over 65% van de werkelijk ontvangen huurinkomsten. Stel u verhuurt uw tweede woning op Curaçao en ontvangt jaarlijks Nafl. 40.000/€ 16.644 aan huurinkomsten. Per saldo betaalt u dan Nafl. 3.120/€ 1.298 aan Curaçaose belasting. Ontvangt u jaarlijks een bedrag van Nafl. 60.000/€ 24.966 aan huurinkomsten uit uw Curaçaose woning, dan betaalt u Nafl. 5.548/€ 2.309 aan inkomstenbelasing op Curaçao. In deze voorbeelden stijgt de belastingdruk van 7,8% (3.120/40.000) naar 9,3% (5.548/60.000). Hieruit blijkt dat bij toename van de huurinkomsten, de belastingdruk hoger wordt.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Curaçao? Download het whitepaper

Sorteer opties
 • Woning ID
 • Prijs
 • Datum
 • Random

Appartement in Curacao te koop - Jan Thiel

Curacao

4Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
1Picture
Ruseler Makelaars is al jaren actief met de verkoop van prachtige villa’s op Curaçao. Binnenkort starten zij de bouw van Jan Thiel Résidence. Dit zijn 20 ruime, moderne appartementen die slecht op enkele minuten rijden van Jan Thiel Beach en Mambo Beach liggen.
€354,000

Appartement in Willemstad Curacao te koop

Curacao

2Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
1Picture
Op één van de meest unieke locaties aan het Spaanse Water en slechts 10 minuten rijden van Jan Thiel Baai en 15 minuten van Willemstad vindt u de luxe appartementen van La Maya Beach Resort.
€299,000

Vakantiewoning Jan Thiel Baai te koop - Curacao

Curacao

2Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Al ruim 15 jaar is Papagayo Beach Resort een populaire vakantiebestemming met een hoge bezettingsgraad. Dit resort is direct gelegen aan de Jan Thiel Baai, ten oosten van Willemstad en op 22 kilometer van het vliegveld.
€349,000
  3 ResultatenResultaten per pagina
  Download gratis het whitepaper
  Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.