Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis in Amerika financieren

Aankoopinformatie

Je huis in Amerika financieren

Een huis kopen is relatief gemakkelijk en een herkenbare procedure voor veel Nederlanders. Er is een vraagprijs, u kunt een lager bod uitbrengen, en de verkoper doet een tegenbod.

Financiering vinden voor het beoogde huis is voor buitenlanders vaak erg lastig. Hypotheekverstrekkers kijken allereerst naar uw financiële leengeschiedenis die u alleen kunt opbouwen met bankproducten uit de Verenigde Staten (creditcard, autolening, enzovoort). Met andere woorden: hoe kredietwaardig bent u? Als u net in het land bent telt uw financiële historie in Nederland niet mee.

Financieren met een Hypotheek

Om als buitenlander in aanmerking te komen voor een hypotheek bij een Amerikaanse bank moet vaak een aanbetaling worden gedaan van 30 tot 50 procent van de koopprijs. Het kan dat u een groot bedrag als borg moet overmaken naar de bank, terwijl andere banken limieten stellen voor de hoogte van een lening. Een lokale hypotheekadviseur kan erg handig zijn om de wirwar van regels te begrijpen.

Het is soms mogelijk om via een Nederlandse bank een hypotheek te krijgen. Nederlandse banken met buitenlandhypotheken beperken zich vaak tot landen waar ze zelf vestigingen hebben. De rente ligt hoger dan in Nederland.


Deze informatie is beschikbaar gesteld door:  Florida Solutions 

Meer informatie