Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een huis verhuren in Amerika

Verhuurinformatie

Je huis in Amerika verhuren

Het verhuren van uw woning kan in Florida voor zowel lange (investering) en korte termijn (vakantieverhuur). De gemeente bepaald in welke wijken er korte/lange termijn mogelijk is of beiden. Het is dus goed om van tevoren te bepalen waar u de woning voor wilt gebruiken.

Voor beide vormen is een vergunning nodig die gemakkelijk aan te vragen is bij de gemeente. 

Vakantieverhuur in Florida

Florida is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen binnen de Verenigde Staten. Jaarlijks vliegen tienduizenden Nederlanders naar deze meest zuidoostelijke staat van Amerika en in totaal bijna 100 miljoen toeristen. Deze toeristen worden vooral gelokt door de relaxte sfeer, het aangename klimaat en de vele pretparken die Florida telt. Vakantiewoningen zijn dan ook veel gezocht als verblijf.

Investeren in Florida

Vanwege de grote werkgelegenheid in Florida is er veel vraag naar woningen. Vooral huurwoningen zijn erg in trek. Doordat veel mensen voor grote concerns werken worden zij interstatelijk overgeplaatst. Hierdoor zoeken zij voor langer termijn een huurwoning waardoor zij niet vast komen aan de verplichting van een hypotheek.

Wanneer u uw eigendom wenst te verhuren dan is het ook mogelijk om een Amerikaanse bedrijf op te richten: een zogenaamde LLC (Limited Liability Company),of een INC. (Incorporate)  

Een LLC/INC. kan redelijk snel en goedkoop worden opgericht. Nadat u een huis koopt in Amerika dient u een ITIN. (Individual Taxpayer Identification Number) aan te vragen. Dit is gratis en kan door uw lokale contact worden aangevraagd. Naast inkomstenbelasting (ingeval u uw huis verhuurt) dient u ook onroerendgoedbelasting te betalen. Inkomstenbelastingen zijn gunstig, reden voor de populariteit van dit type investering onder Europese beleggers. Het lijkt een dooddoener maar ook in Amerika geldt: of u het huis voor eigen gebruik of voor de verhuur koopt: let erop dat u met een betrouwbare partner in zee gaat of dat u lokale contacten heeft die uw bezit op regelmatige basis in de gaten kunnen houden.

Welk rendement kan ik verwachten

De verwachting van rendementen is moeilijk te zeggen, omdat de aanschaf van woningen zo divers zijn qua prijsniveau, kwaliteit en faciliteiten. Er zijn inmiddels diverse manieren op vakantieverhuur aan te bieden. AirBnB, Micazu en Home Away zijn steeds populairder aan het worden. Tevens heb je diverse verhuurorganisaties die dergelijke diensten aanbieden.

Rendement voor lange en korte verhuur heeft te maken met de bezetting en uit te voeren reparaties. Een prognose kan voor aanschaf gemaakt worden aangezien hierbij vaak een goed beeld van inkomsten en uitgaven is.


Deze informatie is beschikbaar gesteld door:  Florida Solutions 

Meer informatie